Shopify Skript og Skriptredigering

Shopify Scripts er små biter kode som lar deg skape personaliserte opplevelser for kundene dine i handlekurven og i kassen.

Når du oppretter eller redigerer et skript, velger du om det skal kjøre kun i nettbutikken din eller i nettbutikken og i følgende apper:

For at skript skal fungere krever de at nettstedet har innebygget handlekurvfunksjonalitet, så skript kan ikke brukes med salgskanalene Kjøp-knapp, Facebook eller Engros.

Du kan bruke skript til å opprette rabatter som legges til en handlekurv basert på produktene i handlekurven, eller andre egenskaper ved handlekurven. Du kan også bruke skript for å tilpasse frakt- og betalingsalternativene som er tilgjengelig for kundene dine.

Du skriver skript med Shopify Scripts API, som bruker en begrenset versjon av programmeringsspråket Ruby. Du kan skrive, redigere, administrere og publisere skript med Script Editor. Script Editor har maler som hjelper deg å skrive skript, og en debugger som hjelper deg å teste dem.

Etter at du har publisert et skript, kan du oppdatere Liquid-malfilene dine, så nettbutikken din svarer på endringene som skriptene dine gjør.

Eksempler på skript

Den følgende listen inneholder eksempler på typen rabatter og tilpasninger du kan gjøre med skript:

• rabattere produkter med spesifikke tagger for å tilby prosentvise (%) eller faste ($) rabatter, eller en kombinasjon av begge
  • kjøre kampanjer med enkel eller kompleks logikk (kjøp én få én gratis (BOGO); kjøp to få 10% rabatt, kjøp fire få 20% rabatt)
  • tilby dynamisk prising med volumbaserte prisnivåer
  • modifisere, skjule eller sortere fraktalternativer og priser
  • modifisere, skjule eller sortere betalingsgatewayer

Du kan skape følgende typer skript:

• Enkeltproduktskript – Disse skriptene påvirker enkeltprodukter i en handlekurv, og kan endre priser og gi rabatter. Disse skriptene kjørere hver gang et produkt legges til, fjernes eller endres i handlekurven din.
  • Fraktskript—Disse skriptene samhandler med frakten, og kan endre fraktmåter og gi rabatter på fraktpriser. Disse skriptene kjører hver gang kunden din er inne på siden med fraktalternativer i kassen.
  • Betalingsskript—Disse skriptene samhandler med betalinger, og kan omdøpe, skjule og sortere betalingsgatewayer. Disse skriptene kjører hver gang kunden din er inne på siden med betalingsalternativer i kassen. Betalingsskript samhandler ikke med betalingsgatewayer, som PayPal Express eller Apple Pay, som vises til kunden før kassen.

Skriptmaler

Script Editor inneholder maler for vanlige skript. Når du oppretter et skript, velger du en mal og redigerer den etter dine egne behov. Den følgende listen inneholder eksempler på malene du kan tilpasse:

• prosent (%) rabatt på et produkt
  • sum ($) rabatt på et produkt
  • prosent (%) og sum ($) rabatt på et produkt
  • kvantumsrabatter
  • kjøp én få én gratis (BOGO)
  • modifiser fraktpris
  • modifiser navn på fraktprisen
  • skjul fraktpriser
  • sorter fraktpriser på nytt
  • modifiser navn på betalingsgateway
  • skjul betalingsgateway
  • sorter betalingsgatewayer på nytt

I denne delen

Script API Shopify Scripts API er en forenklet versjon av Ruby, som inneholder metodene som trengs for å skrive skript.
Krav og begrensninger Skript kan ikke gjøre alt. Her er noen ting du bør tenke gjennom når du bygger skript for butikken din.
Opprette skript Opprette og aktivere skript med Script Editor.
Eksempelskript Eksempler på skript som kan lages med Script Editor.
Flere valutaer Opprett skript som støtter salg i mer enn én valuta
Oppdater Liquid-maler Oppdater Liquid-malfilene dine for å utnytte skriptene dine.
Publisering Bruk Script Editor for å publisere og avpublisere skriptene dine i butikken din.
Feilsøke skript Bruk feilsøkingsfunksjonene i Script Editor for å teste og feilsøke skriptene dine.