Ställ in orderbehandling och arkivering

Du kan ställa in automatisk eller manuell betalning för beställningar och orderarkivering från sidan för utcheckningsinställningar i Shopify.

När du distribuerar en order i Shopify påbörjar du processen med att skicka ordern på väg till kunden. Kunden får ett e-postmeddelande som informerar dem om att deras varor har skickats, och orderns Distributionsstatus visar att den är slutförd på sidan Order .

Standard till olika leverans- och faktureringsadresser

När en kund anger en leveransadress, används samma adress som faktureringsadress som standard. Kunderna kan välja att tillhandahålla en annan faktureringsadress. Du kan ändra standardinställningen i avsnittet orderhantering:

Använd leveransadressen som faktureringsadress som standard

Avmarkera rutan bredvid Använd leveransadressen som faktureringsadress som standard för att ändra standard, så att leveransadressen inte kopieras automatiskt till faktureringsadressen.

Ange automatisk komplettering för adressfält

När dina kunder anger sina leverans- eller faktureringsadresser kan de få adresstips från Google Autocomplete. Den här funktionen gör det möjligt för dina kunder att ange sina adressuppgifter snabbare och mer exakt. Dessa adresstips kommer från Google, inte från din kunds webbläsare. Dina kunder kan checka ut som vanligt genom att ange sina adresser manuellt om den här funktionen är inaktiverad eller om dina kunder bor i ett land där denna funktion inte ännu stöds.

En kund börjar ange sin adress och Google Autocomplete anger deras adressuppgifter.

Den här funktionen är tillgänglig för alla Shopify-handlare och den är aktiverad som standard. Du kan inaktivera den här funktionen från sidan Kassafältsinställningar genom att avmarkera Ange automatiskt komplettering i adressfältet.

Den här funktionen kan automatiskt slutföra adresser i många länder, men inte alla. Nya länder läggs till vartefter support för deras adresser blir tillgängliga. Den här funktionen är till exempel tillgänglig för dina kunder i Australien, Belgien, Brasilien, Kanada, Danmark, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Kina, Indien, Italien, Japan, Luxemburg, Nederländerna, Nya Zeeland, Spanien, Schweiz och Förenta staterna.

Konfigurera dina inställningar för orderhantering

Det finns 3 olika alternativ för att distribuera ordrar:

Distribuera automatiskt ordrar

Automatisk distribution är det mest praktiska sättet att distribuera dina order, men det är endast lämpligt för vissa typer av produkter. Du kan använda automatisk betalning med automatisk distribution när du inte har några produkter tillgängliga för förbeställning, om du säljer digitala nerladdningar eller om du använder en distributionstjänst.

Om du redan har ställt in avsnittet orderhantering är det här steget slutfört. Följ annars stegen nedan för att ställa in automatisk orderhantering för varje order.

Observera om du har valt att manuellt ta betalt för dina ordrar, måste du ta betalt innan din order kan distribueras automatiskt.

Steg:

1. Gå till avsnittet Orderhantering.

2. Under rubriken efter det att en order har betalatsväljer du distribuera orderns rader automatiskt. Du kan även välja meddela kunder om deras försändelse via e-post om du vill att ett e-postmeddelande ska skickas när ordern automatiskt är distribuerad:

Automatisk distribution

1. Klicka på Spara.

Alla nya ordrar som kommer in i din butik distribueras nu automatiskt.

Om du använder en distributionstjänst för att skicka dina produkter, se till att du har aktiverat distributionstjänsten för ditt val. Kontrollera den här artikeln för att få reda på allt om distributionstjänster som stöds av Shopify.

Ställ in automatisk orderarkivering

Du kan välja att dina ordrar ska stängas automatiskt efter att de har betalats och skickats.

Lämna denna ruta avmarkerad och arkivera ordrar manuellt om du vill ha exakt kontroll över dina ordrar eller om du vill spåra dina ordrar noggrant.

Steg:

1. Bläddra ner till avsnittet orderbehandling.

2. Under efter att en order har distribuerats ut och betalats finns ett alternativ:

- Arkivera automatiskt ordern. Med det här alternativet arkiveras en order automatiskt efter betalning och distribution. Välj den här funktionen om du inte vill arkivera alla ordrar manuellt efter att de har blivit distribuerade och betalade.

1. Klicka på Spara.