Legge til butikkpolicyer

Du kan legge til eller generere følgende retningslinjer for Shopify-butikken din:

• Retningslinjer for angrerett
  • Personvernerklæring
  • Vilkår for bruk
  • Retningslinjer for frakt
  • Juridisk merknad

Du kan bruke HTML i innholdet i butikkens retningslinjer.

Etter at du har lagt til retningslinjene dine, er de koblet i bunnteksten til kassesidene. Du kan også legge til retningslinjer for menyer i nettbutikken.

Selv om Shopify kan generere maler, er du ansvarlig for å følge de publiserte retningslinjene. Gå gjennom retningslinjene nøye før du legger dem til.

Legg til eller generer butikkretningslinjer

1. Fra Shopify administrator går du til Innstillinger > Juridisk.

2. Angi butikkretningslinjer eller klikk Opprett fra mal for å angi standardmalen. Bruk redigeringsprogrammet for rik tekst til å legge til stil og formatering i retningslinjene dine, samt legge til koblinger og bilder.

Redigeringsprogrammet for rik tekst består av en tekstboks med flere linjer med knapper over den for formatering av teksten og for å legge til koblinger og bilder.

3. Gå gjennom forsikringer og gjør endringer.

4. Klikk Lagre for å legge til forsikringer.

Når du legger til retningslinjer for butikken din, blir disse automatisk koblet i bunnteksten på kassesidene. Kundene må kanskje se retningslinjene dine før de sjekker ut, så det er lurt å koble disse sidene i butikkens navigasjon.

Legg til egendefinerte sider for å vise juridisk informasjon

Du kan opprette nettsider i Shopify-administratoren. Nettsider er nyttige for å publisere informasjon som sjeldent endrer seg, eller som kunder ofte etterspør, som en «Om oss»- eller «Kontakt oss»-side.

Finn ut hvordan du kan legge til sider i nettbutikken og opprette koblinger til disse sidene i butikkens navigasjon.

Fjern retningslinjene for frakt fra produktsidene

Hvis du bruker et gratis tema fra Shopify som har blitt lastet ned etter november 2018, og du har lagt til fraktretningslinjene, inneholder produktsidene i nettbutikken en kobling til fraktretningslinjene dine. Dette er for å formidle eventuelle ekstrakostnader knyttet til produktet eller leveringsbetingelsene.

Du kan fjerne denne koblingen ved å redigere temaets språk.

Trinn:

1. Gå til Nettbutikk > Temaer.

2. Ved siden av det gjeldende temaet ditt klikker du på Handlinger > Rediger språk.

3. I søkefeltet skriver du inn shipping policy html.

4. I HTML-boksen for fraktregler erstatter du innholdet med ett enkelt mellomrom.

5. Klikk på Lagre.

Legg til retningslinjer i butikkmenyene dine

Som standard vises koblinger til retningslinjene dine i bunnteksten i kassen. En kobling til angreretten er også oppført på siden for bestillingsvurdering. En kobling til fraktretningslinjene er oppført på produktsidene og i handlekurven.

Du kan oppdatere menyene slik at de inkluderer disse retningslinjene.

1. Gå til Online Store > Navigation.
  2. Klikk på navnet til menyen du vil legge til retningslinjene i.
  3. Legg til retningslinjene du ønsker i menyen:

1. Klikk Add menu item.
    2. Angi et navn for menyelementet til retningslinjene, og søk deretter etter retningslinjene dine.
    3. Klikk Add.
  4. Klikk Save menu.

Legg til koblinger til retningslinjene dine på sider eller på sosiale medier

Du kan legge til direkte koblinger til retningslinjene dine ved å legge til følgende på slutten av butikkens domenenavn:

• Angrerett: /policies/refund-policy
  • Personvernerklæring: /policies/privacy-policy
  • Vilkår for bruk: /policies/terms-of-service
  • Fraktretningslinjer: /policies/shipping-policy

Hvis for eksempel domenenavnet ditt var johns-apparel.myshopify.com, vil en direkte kobling til fraktretningslinjene være johns-apparel.myshopify.com/policies/shipping-policy.

Legg til forebyggingsretningslinjer for COVID-19

Du kan informere kundene om endringene du gjør i butikkens retningslinjer under COVID-19-pandemien. Dette kan bidra til å berolige kundene om at forsendelsene deres håndteres i et rent miljø, og at det blir iverksatt forholdsregler for å trygge deres sikkerhet. Du kan bruke noen av eller alle alternativene nedenfor.

Legg til retningslinjer for forebygging som en side på nettstedet ditt

Du kan opprette en spesifikk COVID-19-side for forebyggingsretningslinjer og legge dem til i en meny, for eksempel hovedmenyen eller bunntekstmenyen på nettstedet.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Temaer.
  2. Trykk på Legg til side.
  3. Skriv inn tittelen og sideinnholdet.
  4. Klikk på Lagre.
  5. Gå til Nettbutikk > Navigasjon.
  6. Klikk på navnet på menyen der du vil legge til siden.
  7. Trykk på Legg til menyelement.
  8. Angi et navn for menyelementet på siden, og søk deretter etter den nye siden.
  9. Klikk på Legg til.
  10. Klikk på Lagre meny.

Oppdater butikkretningslinjene dine

Du kan legge til forebyggende klausuler for virus eller sykdom i butikkens retningslinjer. Du bør for eksempel vurdere å oppdatere fraktretningslinjene dine for å inkludere følgende informasjon:

• Hvordan butikken din håndterer leveringsforsinkelser som skyldes forebyggingstiltak mot virus, slik som land som stenger grensene eller ikke godtar internasjonale forsendelser.
  • Hvilke sanitære tiltak butikken din tar i forbindelse med frakten under virusutbrudd.
  • Eventuelle endringer i retningslinjene for retur under virusutbrudd.

Trinn:

1. Fra Shopify administrator går du til Innstillinger > Juridisk.
  2. Valgfritt: Hvis du ikke har retningslinjer for angrerett, personvernerklæring eller vilkår for bruk, kan du klikke på Opprett fra mal for å bruke en standardmal.
  3. Oppdater retningslinjene dine.
  4. Klikk på Lagre.

Opprett et blogginnlegg

Et blogginnlegg kan være en flott måte å forklare hvordan butikken din håndterer COVID-19 på i en mindre formell tone enn du ville brukt i de juridiske retningslinjene.

Blogginnlegg skjules som standard og vises ikke i nettbutikken med mindre du angir at de skal være synlige.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Blogginnlegg.
  2. Klikk på Legg til blogginnlegg.
  3. Angi en tittel.
  4. Legg inn innholdet i blogginnlegget. Dette feltet bruker redigeringsprogrammet for rik tekst slik at du kan formatere innholdet i innlegget. Du kan også legge til bilder, videoer eller andre medietyper, eller sette inn koblinger.
  5. Velg innstillinger for blogginnlegg:

- Forfatter: Fra rullegardinlisten velger du navnet på personen som skriver innlegget. Bare navnene på butikkeieren og medarbeiderne vises i rullegardinmenyen. - Blogg: Velg navn på bloggen der innlegget skal publiseres. Hvis du ikke vil publisere til en av de eksisterende bloggene, kan du opprette en ny blogg i rullegardinmenyen.

1. Valgfritt: Vis et bilde på bloggens målside. Klikk på Last opp bilde i Utvalgt bilde-delen, og velg et bilde som skal lastes opp.

2. Valgfritt: Inkluder et utdrag fra blogginnlegget på bloggens målside.

3. Valgfritt: Legg til tagger i blogginnleggene for å organisere dem etter kategori eller emne. Kundene kan klikke på tagger for å finne blogginnlegg under samme kategori. Når en kunde søker etter en tagg i nettbutikken, vil matchende blogginnlegg vises i søkeresultatene. Legg inn tagger, separert av kommaer, i Tagger-feltet:

4. Valgfritt: Hvis du har opprettet en egendefinert mal for blogginnlegg, kan du velge en mal. I rullegardinmenyen Mal velger du malen du ønsker å bruke for blogginnlegget.

5. Valgfritt: Rediger søkemotoroppføringene for blogginnlegget i Forhåndsvisning av SEO-seksjonen.

6. Valgfritt: Gjør blogginnlegget synlig. Velg Synlig i Synlighet-seksjonen, eller angi en bestemt publiseringsdato for innlegget. Du kan redigere eller slette et publisert blogginnlegg når som helst.

7. Klikk på Lagre.