Konfigurere innstillinger for kundepersonvern

Du kan konfigurere og administrere innstillinger for kundepersonvern i Shopify-administrator for å gjøre det enklere å overholde lovgivning knyttet til personvern og databeskyttelse. Ved å tilpasse personvernerklæringen, legge til et informasjonskapselbanner og opprette en side for å trekke seg fra salg av data kan du øke gjennomsiktigheten, og gi kundene mer kontroll over dataene sine.

Det er viktig at du går gjennom og kontrollerer innholdet i seksjonen Kundepersonvern i Shopify-administrator for å sikre at det passer din virksomhet og eventuelle tredjeparter du har installert i butikken. Hvis du har spesifikke spørsmål om din virksomhet eller forpliktelser knyttet til personvern, anbefaler vi at du rådfører deg med en ekstern juridisk rådgiver.

Seksjonen Kundepersonvern håndhever primært Shopify-spesifikke sporingsløsninger, inkludert informasjonskapsler, Shopify-piksler og Shopify Audiences. Den er spesielt egnet hvis du ikke har installert tredjepartssporingsløsninger manuelt, eller integrert dem gjennom apper i butikken.

Legg til en personvernerklæring

En personvernerklæring er et juridisk dokument som oppsummerer hvordan en bedrift innhenter, bruker, lagrer og beskytter personopplysninger for kunder eller besøkende til et nettsted.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Kundepersonvern fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Personvernerklæring.
  3. Du kan opprette en personvernerklæring ved å skrive den selv, eller ved å klikke på Opprett fra mal for å bruke en forhåndsutformet mal som et grunnlag for tilpasning.
  4. Klikk på Lagre.

Finn ut mer om å legge til retningslinjer for butikken.

Legg til et informasjonskapselbanner

Et informasjonskapselbanner er et varsel som vises på et nettsted, og som informerer de besøkende om bruken av informasjonskapsler og ber om deres samtykke til innhenting av data og sporingsaktiviteter.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Kundepersonvern fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Informasjonskapselbanner.
  3. Klikk på Aktiver informasjonskapselbanner i seksjonen Regionsynlighet.
  4. Velg regionene du ønsker at informasjonskapselbanneret skal vises i, og klikk deretter på Aktiver.
  5. Klikk på Tilpass i seksjonen Utseende.
  6. Gjør eventuelle endringer i farger, informasjonskapselbanneret eller innstillingene for informasjonskapsler, og klikk deretter på Lagre.
  7. Velg hvordan du ønsker at informasjonskapselbanneret skal plasseres i nettbutikken i seksjonen Plassering.
  8. Valgfritt: Klikk på Vis for å forhåndsvise hvordan informasjonskapselbanneret vises i nettbutikken.

Konfigurer et informasjonskapselbanner med en app for tredjepartsinformasjonskapsler

Du kan konfigurere et informasjonskapselbanner med en app for tredjepartsinformasjonskapsler eller en plattform for samtykkehåndtering.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Kundepersonvern fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Informasjonskapselbanner.
  3. Klikk på Flere handlinger > Bruk et egendefinert informasjonskapselbanner
  4. Velg regionene du ønsker at informasjonskapselbanneret skal vises i i seksjonen Regionsynlighet, og klikk deretter på Aktiver.
  5. Installer ønsket app fra Personvern-kategorien i Shopify App Store for å innhente informasjonskapselsamtykker fra besøkende.

Ved å deaktivere standardbanneret for kundepersonvern og informasjonskapsler, samtidig som de valgte regionene forblir aktivert, kan du sikre at Shopify-informasjonskapsler og -sporingsprogrammer ikke brukes før det aktuelle samtykket er innhentet fra de besøkende.

Påvirkning av informasjonskapselbasert innhenting av kundeopplysninger og analyse

Når et informasjonskapselbanner er aktivt i bestemte regioner, innhentes data fra besøkende i disse regionene først etter at samtykke er gitt. Derfor kan det være en reduksjon i tilgjengelige data for analyse-, markedsførings- og personaliseringsformål. Dette kan sees gjennom et redusert antall økter og andre beregninger som er avhengige av øktdata, inkludert konverteringsrater.

Ved å aktivere et informasjonskapselbanner for besøkende fra regioner der samtykke til innhenting av data og sporingsaktiviteter er påkrevd, innhentes det bare analysedata etter at den besøkende har gitt sitt samtykke til analyseformål. På den annen side kan du se en reduksjon i antall økter og potensielle endringer i andre beregninger som er avhengige av øktdata, for eksempel konverteringsrater.

For å finne ut mer om effekten av informasjonskapselbasert innhenting av kundeopplysninger og analyse, kan du se dokumentasjonen for analyseavvik og Shopifys informasjonskapselbetingelser.

Legg til en side for å trekke seg fra salg av data

En side for å trekke seg fra salg av data er en dedikert side i nettbutikken, der besøkende kan trekke seg fra salg eller deling av deres personopplysninger med tredjeparter, slik at de får kontroll over bruken og distribusjonen av opplysningene sine. Når Global Privacy Control-overskriften (GPC) finnes aktiverer den avregistrering fra datasalg eller -deling.

Du må ha følgende personaltillatelser for å legge til en avmeldingsside for datasalg:

• Butikkinnstillinger: Administrer innstillinger
  • Nettbutikk: Blogginnlegg og sider
  • Nettbutikk: Navigasjon

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Kundepersonvern fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Side for å trekke seg fra salg av data.
  3. Klikk på Aktiver side i seksjonen Synlighet.
  4. Velg regionene der kundene kan trekke seg, og klikk deretter Aktiver i regioner.
  5. Klikk på Rediger i seksjonen Tilpass side.
  6. Gjør nødvendige endringer i standardmalen, og klikk deretter på Lagre.
  7. Velg hvor du ønsker at koblingen til siden for å trekke seg skal være tilgjengelig i seksjonen Navigasjon.
  8. Valgfritt: Klikk på Vis for å forhåndsvise hvordan informasjonskapselbanneret vises i nettbutikken.