Konfigurere innstillinger for kundepersonvern

Som Shopify-forhandler er det avgjørende å sikre kundenes personvern. Du kan konfigurere og administrere innstillinger for kundepersonvern i Shopify-administrator for å gjøre det enklere å overholde lovgivning knyttet til personvern og databeskyttelse. Ved å tilpasse personvernerklæringen, legge til et informasjonskapselbanner og opprette en side for å trekke seg fra salg av data kan du øke gjennomsiktigheten, og gi kundene mer kontroll over dataene sine.

Forstå innstillinger for kundepersonvern

Før du går inn i bestemte innstillinger, er det viktig at du gjennomgår og kontrollerer standardinnholdet og -innstillingene i seksjonen Kundepersonvern i Shopify-administrator. Sørg for at disse innstillingene gjenspeiler virksomhetens drift og eventuelle tredjepartstjenester som er integrert i butikken.

Automatiske personverninnstillinger

Automatiske personverninnstillinger kan bidra til å effektivisere butikkens overholdelse av personvernlovgivningen gjennom automatiske oppdateringer av butikkinnstillinger og juridiske krav. Denne funksjonen støtter alle 32 språk som støttes i kassen og temaer, og alle oppdateringer logges i butikkens aktivitetslogg. Du kan eksportere alle versjoner.

Automatiske personverninnstillinger er aktivert som standard når du konfigurerer en ny butikk. Du kan aktivere disse automatiske personverninnstillingene for eksisterende butikker for å holde retningslinjene oppdatert i henhold til Shopifys anbefalte praksis.

Knappen Bruk automatiske innstillinger må være deaktivert for å tilpasse personverninnstillingene manuelt.

Konfigurer automatiske personverninnstillinger

1. Gå til Innstillinger > Kundepersonvern fra Shopify-administratoren.
  2. Velg Personvernerklæring, Informasjonskapselbanner eller Avregistreringsside for salg av data.
  3. Bruk veksleknappen til å aktivere eller deaktivere automatiske personverninnstillinger.
  4. Deaktiver automatiske innstillinger, og klikk på Lagre for å redigere retningslinjer eller innstillinger manuelt.

Opprett og administrer personvernerklæringen

En personvernerklæring er et juridisk dokument som viser hvordan bedriften din innhenter, bruker, lagrer og beskytter kundene eller de besøkendes personopplysninger.

Automatiske personverninnstillinger er aktivert som standard når du konfigurerer en ny butikk. Du kan imidlertid deaktivere Bruk automatiske retningslinjer for å skrive personvernerklæringen manuelt.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Kundepersonvern fra Shopify-administratoren.
  2. Klikk på Personvernerklæring.
  3. Du kan enten skrive et utkast til personvernerklæringen manuelt, eller klikke på Bruk automatiske retningslinjer for å implementere Shopifys anbefalte retningslinjetekst, som automatisk oppdateres når innstillingene endres.
  4. Klikk på Lagre.

Finn ut mer om å legge til retningslinjer for butikken.

Eksporter personvernerklæringloggen

Endringer i personvernerklæringen arkiveres, og kan åpnes på alle konfigurerte språk.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Retningslinjer fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på … > Hent tidligere personvernerklæringer i seksjonen Skriftlige retningslinjer.
  3. Velg ønsket eksporttype i dialogboksen Eksporter historikk for personvernerklæring, og klikk deretter på Eksporter personvernerklæringer.

Tilpass personverninnstillingene med Liquid-variabler

Med Liquid-variabler kan du tilpasse personvernerklæringen dynamisk basert på bestemte butikkinnstillinger.

Butikkinformasjon og -innstillinger
Variabel Beskrivelse
{{address}} Butikkens adresse
{{email}} Butikkens e-postadresse
{{shop_domain}} Butikkdomene
{{shop_name}} Butikknavn
{{last_updated}} Datoen personvernerklæringen sist ble oppdatert
{% if selling_to_united_states %} ... {% endif %} Salg til USA som et aktivt marked
{% if selling_to_europe %} ... {% endif %} Salg til Det europeiske økonomiske samarbeidsområde (EØS), Storbritannia eller Sveits som et aktivt marked
{% if using_additional_customer_data %} ... {% endif %} En app i kategorien Kundekontoer installeres
{% if shop_app_installed %} ... {% endif %} Shop-appen installeres
{% if shop_pay_enabled %} ... {% endif %} Shop Pay aktiveres
{% if data_sale_opt_out_enabled %} ... {% endif %} Shopifys avregistreringsside for salg av data aktiveres
{% if shopify_audiences_app_installed %} ... {% endif %} Shopify Audiences-appen installeres
{% if cookie_banner_enabled %} ... {% endif %} Samtykke til informasjonskapsler kreves i alle områder
{% if using_user_generated_content %} ... {% endif %} En app i kategorien for brukergenerert innhold installeres

Legg til et informasjonskapselbanner

Et informasjonskapselbanner er et varsel som vises på et nettsted for å informere de besøkende om bruken av informasjonskapsler, og som ber om deres samtykke til enkelte aktiviteter knyttet til datainnhenting og sporing. Du må publisere en personvernerklæring før du kan bruke et banner for samtykke til informasjonskapsler.

Shopify-informasjonskapselbanneret håndterer Shopify-spesifikke sporere, inkludert informasjonskapsler, Shopify Pixels og Shopify Audiences. Den er spesielt egnet hvis du ikke har installert tredjepartssporing manuelt, eller integrert dem gjennom apper i butikken.

Automatiske personverninnstillinger er aktivert som standard når du konfigurerer en ny butikk. Du kan imidlertid deaktivere Bruk automatiske innstillinger for å skrive informasjonskapselbanneret manuelt.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Kundepersonvern fra Shopify-administratoren.
  2. Klikk på Informasjonskapselbanner.
  3. Velg mellom automatiske innstillinger eller manuell tilpasning i seksjonen Områder og innhold:

• Kontroller at knappen Bruk automatiserte innstillinger er aktivert for å bruke automatiserte innstillinger. Hvis den ikke er aktiv, må du aktivere den med veksleknappen. Dette alternativet sikrer at innstillingene synkroniseres med Shopifys nyeste anbefalinger for områder og innhold.
    • Hvis du vil tilpasse til områder manuelt, klikker du på Rediger i seksjonen Områder, velger hvilke områder du vil vise informasjonskapselbanneret i, klikker på Ferdig og deretter på Lagre.
    • For å tilpasse innholdet klikker du på Rediger i seksjonen Innhold, gjør endringene, klikker på Ferdig og til slutt på Lagre.
  4. Juster utseendet på informasjonskapselbanneret, inkludert farger og innstillinger, slik at det passer med butikkens merkevarebygging, og klikk deretter på Lagre.

5. Velg bannerplasseringene i seksjonen Plassering, og klikk deretter på Lagre.

6. Valgfritt: Klikk på Vis i seksjonen Plassering for å forhåndsvise informasjonskapselbanneret i butikken.

Konfigurer et informasjonskapselbanner med en app for tredjepartsinformasjonskapsler

Du kan konfigurere et informasjonskapselbanner med en tredjepartsapp for informasjonskapselbannere eller en plattform for samtykkeadministrasjon. Hvis du har spørsmål om butikkens konfigurasjon av informasjonskapselbannere, må du ta kontakt med apputvikleren.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Kundepersonvern fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Informasjonskapselbanner.
  3. Klikk på Flere handlinger > Bruk et egendefinert informasjonskapselbanner.
  4. Kontroller at innstillingene for tredjepartsappen stemmer i seksjonen Synlighet i områder, og klikk deretter på Aktiver. I disse områdene krever Shopify samtykke for enkelte typer aktiviteter knyttet til innhenting av data og sporing.
  5. Utforsk kategorien Samtykke til informasjonskapsler i Shopify App Store for å finne og installere en app.

Legg til en side for å trekke seg fra salg av data

En side for avregistrering fra salg av data er en dedikert side i nettbutikken som lar de besøkende trekke seg fra salg eller deling av deres personopplysninger med tredjeparter, slik at de får kontroll over bruken og distribusjonen av opplysningene sine. Når Global Privacy Control-overskriften finnes (GPC) aktiveres avregistrering fra salg eller deling av data. Du må publisere en personvernerklæring før du kan bruke en avregistreringsside for salg av data.

Automatiske personverninnstillinger er aktivert som standard når du konfigurerer en ny butikk. Du kan imidlertid deaktivere Bruk automatiske innstillinger for å skrive avregistreringssiden for salg av data manuelt.

Nødvendige personaltillatelser

Du må ha følgende personaltillatelser for å legge til en avmeldingsside for datasalg:

• Butikkinnstillinger: Administrer innstillinger
  • Nettbutikk: Blogginnlegg og sider
  • Nettbutikk: Navigasjon

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Kundepersonvern fra Shopify-administratoren.
  2. Klikk på Side for å trekke seg fra salg av data.
  3. Velg mellom automatiske innstillinger eller manuell tilpasning i seksjonen Områder og innhold:

• Kontroller at knappen Bruk automatiserte innstillinger er aktivert for å bruke automatiserte innstillinger. Hvis den ikke er aktiv, må du aktivere den med veksleknappen. Dette alternativet sikrer at innstillingene synkroniseres med Shopifys nyeste anbefalinger for områder og innhold.
    • For manuell områdetilpasning klikker du på Rediger i seksjonen Områder, velger hvilke områder avregistreringssiden for salg av data skal vises i, og klikker deretter på Ferdig.
    • For tilpasning av innhold klikker du på Rediger i seksjonen Innhold, gjør nødvendige endringer og klikker deretter på Lagre.
  4. Velg butikkmenyplasseringen for avregistreringssiden fra salg av data i seksjonen Navigasjon, og klikk deretter på Lagre.

Forstå effekten av personverninnstillinger

Implementering av informasjonskapselbannere og funksjoner for avregistrering av salg av data kan påvirke innhentingen av data:

• I områder med konfigurerte informasjonskapselbannere: Ikke-essensielle data innhentes bare etter samtykke, noe som kan redusere mengden data som er tilgjengelig for analyse, markedsføring og personalisering. Dette kan for eksempel ses gjennom færre økter og andre beregninger som er avhengige av øktdata, inkludert konverteringsrater. Dette er ment for bruk i områder som krever samtykke for innhenting av data, som for eksempel EØS og Storbritannia.
  • Utenfor områder med konfigurerte informasjonskapselbannere: Data innhentes uten samtykke. Dette er ment for bruk i områder som ikke krever samtykke for innhenting av data, som for eksempel USA.
  • Standardinnstillinger: Automatiske personverninnstillinger, inkludert områder for informasjonskapselbannere, er som standard aktivert hvis det er påkrevd av de aktive markedene.

For å se mer om effekten av informasjonskapselbasert innhenting og analyse av kundedata kan du se dokumentasjonen om analyseavvik og Shopifys informasjonskapselbetingelser. Piksler fungerer basert på innhentede samtykker i disse områdene.

Tilpasse personvernfunksjoner lokalt

Ved å tilpasse lokalt personvernfunksjoner som informasjonskapselbanneret, utmeldingssiden for datasalg og siden med personvernerklæringer, kan kundene dine bruke og engasjere seg med disse sidene på sitt foretrukne språk. Du kan konfigurere, forhåndsvise og angi standardinnhold for disse sidene på målmarkedenes språk.

Tilpass personvernfunksjoner lokalt fra Kundevern-seksjonen

1. Gå til Innstillinger > Kundepersonvern fra Shopify-administratoren.
  2. I Personverninnstillinger-delen fullfører du et av følgende trinn:

• Klikk på Informasjonskapselbanner.
    • Klikk på Side for å trekke seg fra salg av data.
  3. Klikk på flere handlinger > Tilpass lokalt for å åpne Translate & Adapt-appen. Alternativt kan du velge en annen kompatibel oversettelsesapp fra en tredjepart.

Se personvernfunksjonene i seksjonen Retningslinjer

1. Gå til Innstillinger > Retningslinjer fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Tilpass lokalt for å åpne Translate & Adapt-appen. Alternativt kan du velge en annen kompatibel tredjeparts oversettelsesapp.

Bruk Translate & Adapt-appen for å tilpasse personvernfunksjoner lokalt

1. Gå til Apper > Translate & Adapt-app fra Shopify-administratoren.
  2. I Nettbutikk-delen fullfører du et av følgende trinn:

• Klikk på Informasjonskapselbanner.
    • Klikk på Retningslinjer.
    • Klikk på Sider > Tittel for avmeldingsside.
  3. Bruk Translate & Adapt-appen for å oversette innhold for disse personvernfunksjonene manuelt eller automatisk.

Administrere språk

Når du legger til et nytt språk, leveres profesjonelle oversettelser av personvernerklæring, informasjonskapselbanner og avregistreringsside for salg av data automatisk for temaer utviklet av Shopify. Finn ut mer om administrasjon av språk og tilgjengelige oversettelser av personvernerklæring, informasjonskapselbanner og avregistreringsside for salg av data. Du ser en advarsel hvis et språk ikke er tilgjengelig.