Asiakkaan tietosuoja-asetusten määritys

On äärimmäisen tärkeää, että Shopify-kauppiaat varmistavat asiakkaidensa tietoturvan. Voit määrittää ja hallinnoida asiakkaan tietosuoja-asetuksia Shopify adminissa, jotta voit noudattaa yksityisyys- ja tietosuojalakeja aiempaa helpommin. Mukauttamalla tietosuojakäytäntöäsi, lisäämällä evästebannerin ja luomalla sivun tietojen myynnin kieltämistä varten, voit lisätä läpinäkyvyyttä ja parantaa asiakkaiden mahdollisuutta hallita tietojaan.

Asiakkaan tietosuoja-asetustuksiin perehtyminen

Ennen kuin siirryt valitsemiisi asetuksiin, on tärkeää ,että tarkistat ja vahvistat oletussisällön ja -asetukset Shopify Adminin Asiakkaan tietosuoja -osiossa. Varmista, että nämä asetukset vastaavat tarkasti liiketoimintaasi ja kauppaasi integroituja kolmannen osapuolen palveluita.

Automatisoidut tietosuoja-asetukset

Automaattiset tietosuoja-asetukset voivat auttaa sinua tehostamaan kauppasi tietosuojalakien noudattamista mukautumalla kauppasi automaattisesti asetusten ja oikeudellisten vaatimusten muutoksiin. Läpinäkyvyyden varmistamiseksi tämä ominaisuus tukee kaikkia kassalla ja teemoissa tuettua 32 kieltä sekä kaikkia kaupan toimintolokiin kirjattuja päivityksiä. Voit viedä kaikki versiot.

Kun määrität uuden kaupan, automaattiset tietosuoja-asetukset aktivoidaan oletusarvoisesti. Nykyisissä kaupoissa voit aktivoida tällaiset automaattiset tietosuoja-asetukset pitääksesi omat käytäntösi ajan tasalla Shopifyn suositeltujen käytäntöjen kanssa.

Jos haluat mukauttaa tietosuoja-asetuksia manuaalisesti, Käytä automaattisia asetuksia -painike on deaktivoitava.

Automaattisten tietosuoja-asetusten määrittäminen

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Asiakkaan yksityisyys.
  2. Valitse Tietosuojakäytäntö, Evästebanneri tai Tietojen myynnin kieltosivu.
  3. Aktivoi tai deaktivoi automaattiset tietosuoja-asetukset vaihtopainikkeella.
  4. Jos haluat muokata käytäntöäsi tai asetuksiasi manuaalisesti, deaktivoi automaattiset asetukset ja klikkaa sitten Tallenna.

Tietosuojakäytännön luominen ja hallinnointi

Tietosuojakäytäntö on oikeudellinen asiakirja, jossa kerrotaan, miten yritys kerää, käyttää, tallentaa ja suojaa asiakkaiden tai verkkosivujen kävijöiden henkilötietoja.

Kun määrität uuden kaupan, automaattiset tietosuoja-asetukset aktivoidaan oletusarvoisesti. Voit kuitenkin deaktivoida Käytä automaattista käytäntöä -valinnan, jos haluat luonnostella tietosuojakäytäntösi manuaalisesti.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Asiakkaan yksityisyys.
  2. Klikkaa Tietosuojakäytäntö.
  3. Voit joko luonnostella tietosuojakäytäntösi manuaalisesti tai klikata Käytä automaattista käytäntöä ottaaksesi käyttöön Shopifyn suosittelema käytäntötekstin, joka päivittyy automaattisesti, kun muutat asetuksiasi.
  4. Klikkaa Tallenna.

Lue lisää kaupan käytäntöjen lisäämisestä.

Vie tietosuojakäytäntöhistoria

Tietosuojakäytäntöön tekemäsi muutokset arkistoidaan, ja niitä voidaan käyttää kaikilla konfiguroiduilla kielellä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Käytännöt.
  2. Klikkaa Kirjoitetut käytännöt -osiossa ... > Hanki aiemmat tietosuojakäytännöt.
  3. Valitse Vie tietosuojakäytäntöhistoria -valintaikkunassa vientiasetukset ja klikkaa sitten Vie tietosuojakäytännöt.

Tietosuoja-asetusten mukauttaminen Liquid-muuttujilla

Liquid-muuttujien avulla voit mukauttaa tietosuojakäytäntöäsi dynaamisesti tiettyjen kaupan asetusten perusteella.

Kaupan tiedot ja asetukset
Muuttuja Kuvaus
{{address}} Kaupan osoite
{{email}} Kaupan sähköpostiosoite
{{shop_domain}} Kaupan verkkotunnus
{{shop_name}} Kaupan nimi
{{last_updated}} Tietosuojakäytännön edellisen päivityksen päivämäärä
{% if selling_to_united_states %} ... {% endif %} Myynti Yhdysvaltoihin (US), tämä maa aktiivisena markkina-alueena
{% if selling_to_europe %} ... {% endif %} Myynti Euroopan talousalueelle (ETA), Yhdistyneeseen kuningaskuntaan (Uk) tai Sveitsiin, nämä maat aktiivisina markkina-alueina
{% if using_additional_customer_data %} ... {% endif %} Sovellus on asennettu Asiakastilit-luokkaan
{% if shop_app_installed %} ... {% endif %} Shop-sovellus asennettu
{% if shop_pay_enabled %} ... {% endif %} Shop Pay aktivoitu
{% if data_sale_opt_out_enabled %} ... {% endif %} Shopifyn Tietojen myynnin kieltosivu aktivoitu
{% if shopify_audiences_app_installed %} ... {% endif %} Shopify Audiences -sovellus asennettu
{% if cookie_banner_enabled %} ... {% endif %} Kaikilla alueilla vaaditaan suostumus evästeiden käyttöön
{% if using_user_generated_content %} ... {% endif %} Sovellus asennettu Käyttäjän luoma sisältö -luokkaan

Evästebannerin lisääminen

Evästebanneri on verkkosivulla näkyvä ilmoitus, joka ilmoittaa vierailijoille evästeiden käytöstä ja pyytää heidän suostumustaan joihinkin tiedonkeruu- ja seurantatoimintoihin. Ennen kuin voit käyttää evästeiden käyttöön suostumusta pyytävää banneria, sinun on julkaistava tietosuojakäytäntö.

Shopifyn evästebanneri koskee Shopifyn omia seurantajärjestelmiä, kuten evästeet, Shopify-pikseleitä ja Shopify Audiences. Siitä on erityisesti hyötyä, jos et ole asentanut manuaalisesti kolmannen osapuolen seurantajärjestelmä tai integroinut niitä kauppaan asennettujen sovellusten kautta.

Kun määrität uuden kaupan, automaattiset tietosuoja-asetukset aktivoidaan oletuksena. Voit kuitenkin deaktivoida Käytä automaattisia asetuksia ‑valinnan, jos haluat luonnostella evästebannerin manuaalisesti.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Asiakkaan yksityisyys.
  2. Klikkaa Evästebanneri.
  3. Valitse Alueet ja sisältö -osiossa joko automaattiset asetukset tai manuaalinen mukautus:

• Jotta voit käyttää automaattisia asetuksia, varmista, että Käytä automaattisia asetuksia -painike on aktivoitu. Ellei se ole, aktivoi se vaihtopainikkeella. Tämä vaihtoehto varmistaa, että asetuksesi ovat yhdenmukaisia Shopifyn uusimpien alueita ja sisältöjä koskevien suositusten kanssa.
    • Jos haluat mukauttaa aluetta manuaalisesti, klikkaa Alueet-osiossa Muokkaa, valitse alueet, joilla evästebannerin tulisi näkyä, klikkaa Valmis ja klikkaa sitten Tallenna.
    • Jos haluat mukauttaa sisältöä, klikkaa Sisältö-osiossa Muokkaa, tee haluamasi muutokset, klikkaa Valmis ja klikkaa sitten Tallenna.
  4. Muuta evästebannerisi ulkoasua, kuten sen värejä ja asetuksia, jotta se olisi yhdenmukainen brändisi kanssa, ja klikkaa sitten Tallenna.

5. Valitse Sijainti-osiossa bannerin paikka ja klikkaa sitten Tallenna.

6. Valinnainen: Esikatsele kauppasi evästebanneri klikkaamalla Sijainti-osiossa Näytä.

Evästebannerin määrittäminen kolmannen osapuolen evästebannerisovelluksen avulla

Voit konfiguroida evästebannerin kolmannen osapuolen evästebannerisovelluksella tai suostumuksenhallinta-alustalla. Jos sinulla on kysyttävää kauppasi evästebannerikonfiguraatiosta, ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Asetukset > Asiakkaan tietosuoja.
  2. Klikkaa Evästebanneri.
  3. Klikkaa Lisää toimintoja > Käytä mukautettua evästebanneria.
  4. Varmista Alueen näkyvyys -osiossa yhdenmukaisuus kolmannen osapuolen sovelluksen asetusten kanssa ja klikkaa sitten Aktivoi. Näillä alueilla Shopify edellyttää suostumusta joidenkin tietojen keräys- ja seurantatoimintaan.
  5. Tutustu Evästeiden suostumusluokkaan Shopify App Storessa löytääksesi ja asentaaksesi sovelluksen.

Tietojen myynnin kieltäminen -sivun lisääminen

Tietojen myynnin poisjättösivu on verkkokauppasi erillinen sivu, jolla kävijät voivat lopettaa henkilötietojensa myynnin tai luovuttamisen kolmansille osapuolille ja jolla he saavat mahdollisuuden hallita tietojensa käyttöä ja jakelua. Kun GPC (Global Privacy Control, GPC) -ylätunniste on olemassa, se aktivoi tietojen myynnin tai luovuttamisen poisjättämisen. Ennen kuin voit käyttää tietojen myynnin poisjättösivua, sinun on julkaistava tietosuojakäytäntö.

Kun määrität uuden kaupan, automaattiset tietosuoja-asetukset aktivoidaan oletuksena. Voit kuitenkin deaktivoida Käytä automaattisia asetuksia ‑valinnan, jos haluat luonnostella tietojen myynnin kieltosivun manuaalisesti.

Pakolliset henkilöstön käyttöoikeudet

Jos haluat lisätä sivun, jolla voit jättäytyä pois tietojen myynnistä, tarvitset seuraavat henkilöstön käyttöoikeudet:

• Kaupan asetukset: Hallinnoi asetuksia
  • Verkkokauppa: Blogijulkaisut ja -sivut
  • Verkkokauppa: Navigointi

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Asiakkaan yksityisyys.
  2. Klikkaa Tietojen myynnin kieltäminen -sivu.
  3. Valitse Alueet ja sisältö -osiossa joko automaattiset asetukset tai manuaalinen mukautus:

• Jotta voit käyttää automaattisia asetuksia, varmista, että Käytä automaattisia asetuksia -painike on aktivoitu. Ellei se ole, aktivoi se vaihtopainikkeella. Tämä vaihtoehto varmistaa, että asetuksesi ovat yhdenmukaisia Shopifyn uusimpien alueita ja sisältöjä koskevien suositusten kanssa.
    • Jos haluat mukauttaa alueita manuaalisesti, klikkaa Alueet-osiossa Muokkaa, valitse alueet, joilla tietojen myynnistä poisjättäytymisestä ilmoittavan sivun tulisi näkyä, ja klikkaa sitten Valmis.
    • Jos haluat mukauttaa sisältöä, klikkaa Sisältö-osiossa Muokkaa, tee haluamasi muutokset ja klikkaa sitten Tallenna.
  4. Valitse Navigointi-osiossa tietojen myynnistä poisjättäytymisestä ilmoittavan sivun sijainti kauppavalikosta ja klikkaa sitten Tallenna.

Tietosuoja-asetusten vaikutusten ymmärtäminen

Evästebannerien ja tietojen myynnistä poisjättäytymisen toteuttaminen voi vaikuttaa tiedonkeräämiseen:

• Konfiguroiduilla evästebannerialueilla: Muut kuin välttämättömät tiedot kerätään vasta suostumuksen saamisen jälkeen, mikä saattaa vähentää analytiikkaan, markkinointiin ja personointiin käytettävissä olevien tietojen määrää. Tämä voidaan havaita esimerkiksi istuntojen pienentyneen lukumäärän ja muiden mittareiden avulla, jotka perustuvat istuntotietoihin, mukaan lukien konversioasteet. Tämä vaihtoehto on tarkoitettu käytettäväksi alueilla, jotka edellyttävät suostumusta tietojen keräämiseen, kuten ETA-alueella ja Isossa-Britanniassa.
  • Konfiguroitujen evästebannerialueiden ulkopuolella: Tiedot kerätään ilman suostumusta. Tämä vaihtoehto on tarkoitettu käytettäväksi alueilla, jotka eivät edellytä suostumusta tietojen kokoelmiin, kuten Yhdysvalloissa.
  • Oletusasetukset: Oletusarvoisesti automaattiset tietosuoja-asetukset, mukaan lukien evästebannerialueet, aktivoituvat, jos tällä hetkellä aktiiviset markkinat tätä vaativat.

Lisätietoja evästepohjaisen asiakastietojen keräämisen ja analytiikan vaikutuksista on analytiikan eroavaisuuksien ja Shopifyn evästekäytännön dokumentaatiossa. Pikselit toimivat näillä alueilla saadun suostumuksen perusteella.

Tietosuojaominaisuuksien lokalisointi

Kun lokalisoit tietosuojaominaisuuksia, kuten evästebannerin, tietojen myynnin kieltosivun ja tietosuojakäytäntösivun, asiakkaat voivat käyttää näitä sivuja ensisijaisella kielellään. Voit määrittää, esikatsella ja asettaa oletussisältöä näille sivuille kohdemarkkina-alueiden mukaisilla kielillä.

Tietosuojaominaisuuksien lokalisointi Asiakkaan tietosuoja -osiosta

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Asiakkaan yksityisyys.
  2. Tee Tietosuoja-asetukset-osiossa jokin seuraavista:

• Klikkaa Evästebanneri.
    • Klikkaa Tietojen myynnin kieltäminen -sivu.
  3. Klikkaa Lisää toimintoja > Lokalisoi avataksesi Translate & Adapt -sovelluksen. Voit myös valita jonkin muun yhteensopivan kolmannen osapuolen käännössovelluksen.

Tietosuojaominaisuuksien lokalisoi Käytännöt-osiosta

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Käytännöt.
  2. Avaa Translate & Adapt -sovellus klikkaamalla Lokalisoi. Voit myös valita toisen yhteensopivan kolmannen osapuolen käännössovelluksen.

Tietosuojaominaisuuksien lokalisointi Translate & Adapt ‑sovelluksella

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Sovellukset > Translate & Adapt -sovellus.
  2. Tee Verkkokauppa-osiossa jokin seuraavista:

• Klikkaa Evästebanneri.
    • Klikkaa Käytännöt.
    • Klikkaa Sivut > Kieltosivun otsikko.
  3. Voit kääntää näiden tietosuojaominaisuuksien sisällön manuaalisesti tai automaattisesti Translate & Adapt ‑sovelluksella.

Kielten hallinta

Kun lisäät uuden kielen, Shopifyn luomien teemojen tietosuojakäytäntö, evästebanneri ja tietojen myynnin poisjättösivu saavat automaattisesti ammattimaisesti tehdyt käännökset. Lue lisää kielten hallinnasta ja tietosuojakäytäntösi, evästebanneriisi ja tietojen myynnistä poisjättäytymissivun saatavilla olevista käännöksistä. Jos kieli ei ole käytettävissä, näyttöön tulee varoitusviesti.