Asiakkaan tietosuoja-asetusten määritys

Voit määrittää ja hallinnoida asiakkaan tietosuoja-asetuksia Shopify adminissa, jotta voit noudattaa yksityisyys- ja tietosuojalakeja aiempaa helpommin. Mukauttamalla tietosuojakäytäntöäsi, lisäämällä evästebannerin ja luomalla sivun tietojen myynnin kieltämistä varten, voit lisätä läpinäkyvyyttä ja parantaa asiakkaiden mahdollisuutta hallita tietojaan.

Muista tarkistaa ja vahvistaa Shopify adminissa Asiakkaan tietosuoja -osion varmistaaksesi, että se koskee yritystäsi ja mahdollisia kauppaasi asentamiasi kolmansia osapuolia. Jos sinulla on yritystäsi ja tietosuojavelvoitteita koskevia kysymyksiä, suosittelemme ottamaan yhteyttä ulkopuoliseen lakiasiantuntijaan.

Asiakkaan tietosuoja -osio koskee pääasiassa Shopifyn omia seurantajärjestelmiä, kuten evästeitä, Shopify-pikseleitä ja Shopify Audiences -palvelua. Siitä on erityisesti hyötyä, jos et ole asentanut manuaalisesti kolmannen osapuolen seurantajärjestelmä tai integroinut niitä kauppasi asennettujen sovellusten kautta.

Tietosuojakäytännön lisääminen

Tietosuojakäytäntö on oikeudellinen asiakirja, jossa kerrotaan, miten yritys kerää, käyttää, tallentaa ja suojaa asiakkaiden tai verkkosivujen kävijöiden henkilötietoja.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Asetukset > Asiakkaan tietosuoja.
  2. Klikkaa Tietosuojakäytäntö.
  3. Luo tietosuojakäytäntö joko kirjoittamalla se itse tai klikkaamalla Luo mallista, jos haluat käyttää valmiiksi suunniteltua mallia oman tietosuojakäytäntösi pohjana.
  4. Klikkaa Tallenna.

Lue lisää kaupan käytäntöjen lisäämisestä.

Evästebannerin lisääminen

Evästebanneri on verkkosivulla näkyvä ilmoitus, joka ilmoittaa vierailijoille evästeiden käytöstä ja pyytää lupaa tietojen keräämiseen ja käyttäjän seurantaan.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Asetukset > Asiakkaan tietosuoja.
  2. Klikkaa Evästebanneri.
  3. Klikkaa Alueen näkyvyys -osiossa Aktivoi evästebanneri.
  4. Valitse alueet, joilla haluat evästebanneri näkyvän, ja klikkaa sitten Aktivoi.
  5. Klikkaa Ulkoasu-osiossa Mukauta.
  6. Tee tarvittavat muutokset väreihin, evästebanneriin tai evästeasetuksista ja klikkaa sitten Tallenna.
  7. Valitse Sijainti-osiossa, minne haluat sijoittaa evästebannerin verkkokaupassasi.
  8. Valinnainen: Esikatsele, miten evästebanneri näkyy verkkokaupassasi klikkaamalla Näytä.

Evästebannerin määrittäminen kolmannen osapuolen evästebannerisovelluksen avulla

Voit määrittää evästebannerin kolmannen osapuolen evästebannerisovelluksen tai suostumuksen hallinta-alustan avulla.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Asetukset > Asiakkaan tietosuoja.
  2. Klikkaa Evästebanneri.
  3. Klikkaa Lisää toimintoja > Käytä mukautettua evästebanneria.
  4. Valitse Alueen näkyvyys -osiossa alueet, joissa haluat evästebanneri näkyvän, ja klikkaa sitten Aktivoi.
  5. Asenna Shopify App Storen Tietosuojakategoriasta ensisijainen sovellus, jolla keräät vierailijoiden suostumuksen evästeiden käyttöön.

Poistamalla käytöstä oletusarvoisen Asiakkaan tietosuojan evästebannerin ja pitämällä samalla valitut alueet aktivoituina, voit varmistaa, ettei Shopifyn evästeitä ja seurantajärjestelmiä oteta käyttöön, ennen kuin vierailijoilta on saatu asianmukainen suostumus.

Evästepohjaisen asiakastietojen keräämisen ja analytiikan vaikutus

Kun evästebanneri on aktiivinen tietyillä alueilla, tietoja kerätään näiden alueiden vierailijoilta vasta suostumuksen saamisen jälkeen. Tämän seurauksena tietoja voidaan saada hieman vähemmän analytiikka-, markkinointi- ja personointitarkoituksiin. Tämä voi näkyä vähentyneinä istuntojen määrinä ja muissa mittareissa, jotka perustuvat istuntotietoihin, kuten konversioasteeseen.

Aktivoimalla evästebannerin sellaisilta alueilta saapuville vierailijoille, joilla tietojen keräämiseen ja seurantaan tarvitaan suostumus, analytiikkatiedot kerätään vasta, kun vierailija on antanut suostumuksen analytiikkatarkoituksia varten. Tämän seurauksena saatat huomata laskua istuntojen määrässä ja mahdollisia muutoksia muissa mittareissa, jotka perustuvat istuntotietoihin, kuten konversioasteeseen.

Voit lukea lisää evästeisiin perustuvasta asiakastietojen keräämisestä ja analytiikasta tutustumalla seuraaviin analytiikan ristiriitoihin ja Shopifyn evästekäytäntöön.

Tietojen myynnin kieltäminen -sivun lisääminen

Tietojen myynnin kieltäminen -sivu on verkkokauppasi oleva erillinen sivu, jonka avulla kävijät voivat kieltää henkilötietojensa jakamisen tai myymisen kolmansille osapuolille, ja se antaa heille mahdollisuuden hallita tietojensa käyttöä ja jakelua. Kun Global Privacy Control (GPC) -ylätunniste on näkyvissä, se aktivoi tietojen myynnin tai jakamisen kiellon.

Jos haluat lisätä sivun, jolla voit jättäytyä pois tietojen myynnistä, tarvitset seuraavat henkilöstön käyttöoikeudet:

• Kaupan asetukset: Hallinnoi asetuksia
  • Verkkokauppa: Blogijulkaisut ja -sivut
  • Verkkokauppa: Navigointi

Vaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Asetukset > Asiakkaan tietosuoja.
  2. Klikkaa Tietojen myynnin kieltäminen -sivu.
  3. Klikkaa Näkyvyys-osiossa Aktivoi sivu.
  4. Valitse alueet, joilla asiakkaat voivat lähettää kiellon, ja klikkaa sitten Aktivoi alueilla.
  5. Klikkaa Mukauta sivua -osiossa Muokkaa.
  6. Tee tarvittavat muutokset oletusmalliin ja klikkaa sitten Tallenna.
  7. Valitse Navigointi-osiossa, mistä asiakas voi siirtyä kieltosivun linkkiin.
  8. Valinnainen: Esikatsele, miten evästebanneri näkyy verkkokaupassasi klikkaamalla Näytä.