Kaupan käytäntöjen lisääminen

Voit lisätä tai luoda seuraavia käytäntöjä Shopify-kauppaasi:

• Palautuskäytäntö
  • Tietosuojakäytäntö
  • Käyttöehdot
  • Toimituskäytäntö
  • Oikeudellinen huomautus

Voit käyttää HTML-koodia kaupan käytäntöjen sisällössä.

Kun olet lisännyt käytännöt, ne linkitetään kassasivujen alatunnisteeseen. Voit myös lisätä käytännöt verkkokauppasi valikoihin.

Vaikka Shopify voi luoda mallipohjia, sinun vastuullasi on julkaista julkaistut käytännöt. Tarkista käytännöt huolellisesti ennen niiden lisäämistä.

Huomaa: Mallit kaupan käytäntöihin ovat saatavilla vain englanniksi. Jos käytät kauppaa muulla kielellä, sinun on luotava käytännöt itse. Saat apua ottamalla yhteyttä paikalliseen lakiasiantuntijaan.

Kaupan käytäntöjen lisääminen tai luominen

1. Valitse Shopify adminissa Asetukset > Oikeudellinen.

2. Anna kaupan käytännöt tai syötä oletusmalli klikkaamalla Luo mallista. Rich Text editorin avulla voit muokata käytäntöjesi muotoilua ja tyyliä sekä lisätä linkkejä ja kuvia.

3. Tarkista kaupan käytännöt ja tee tarvittavat muutokset.

4. Lisää käytäntöjä napsauttamalla Tallenna.

Kun lisäät kaupan käytännöt, ne linkitetään automaattisesti kassasivujen alatunnisteeseen. Asiakkaiden saattaa täytyä nähdä käytännöt, ennen kuin he voivat maksaa kassalla, joten niiden linkittäminen kaupan navigointiin on hyvä idea.

Lisää mukautettuja sivuja oikeudellisten tietojen näyttämistä varten

Voit luoda verkkosivuja Shopify adminissa. Verkkosivut soveltuvat sellaisten tietojen julkaisuun, jotka muuttuvat harvoin tai joita asiakkaat lukevat usein, kuten "Tietoja meistä" ‑sivu tai "Ota meihin yhteyttä" ‑sivu.

Lue, miten voit lisätä sivuja verkkokauppaasi ja linkittää nämä sivut kaupan navigointiin.

Poista toimituskäytäntö tuotesivuilta

Jos käytät Shopifyn ilmaista teemaa, joka on ladattu marraskuun 2018 jälkeen ja olet lisännyt toimituskäytännöt, verkkokaupan tuotesivuilla on linkki toimituskäytäntöihin. Niissä kerrotaan mahdollisista tuotteen lisäkuluista tai toimitusehdoista.

Voit poistaa tämän linkin muokkaamalla teemasi kieltä.

Toimintovaiheet:

1. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Teemat.

2. klikkaa senhetkisen teemasi vieressä Toiminnot > Muokkaa kieliä.

3. Kirjoita hakukenttään shipping policy html .

4. Korvaa sisältö toimituskäytännön html-ruudussa yhdellä välilyönnillä.

5. Klikkaa Tallenna.

Käytäntöjen lisääminen kaupan valikoihin

Käytäntöihisi osoittavat linkit näkyvät kassamaksusivun alatunnisteessa. Tilausten tarkastelusivulla näkyy myös palautuskäytäntöihisi osittava linkki. Tuotesivuillasi ja ostoskorissasi näkyy toimituskäytäntöihisi osoittava linkki.

Voit päivittää valikot sisällyttämällä niihin seuraavat käytännöt.

1. Siirry kohtaan Online Store > Navigation.
  2. Klikkaa sen valikon nimeä, johon haluat lisätä käytännön.
  3. Lisää valikkoon haluamasi käytännöt:

1. Klikkaa Add menu item.
    2. Anna kyseisen käytännön valikkokohdalle nimi ja etsi kyseinen käytäntö.
    3. Klikkaa Add.
  4. Klikkaa Save menu.

Käytäntöihisi osoittavien linkkien lisääminen sivuihin tai sosiaaliseen mediaan

Voit lisätä käytäntöihisi osoittavat suorat linkit lisäämällä seuraavat kohdat kauppasi verkkotunnuksen loppuun:

• Palautuskäytäntö:/Policies/palautuskäytäntö
  • Tietosuojakäytäntö:/Policies/Privacy-Policy
  • Käyttöehdot:/Policies/Terms-of-Service
  • Toimituskäytäntö:/Policies/Shipping-käytäntö

Jos esimerkiksi verkkotunnuksesi nimi on johns-apparel.myshopify.com, suora linkki toimituskäytäntöihisi on johns-apparel.myshopify.com/policies/shipping-policy.

COVID 19 -viruksen ennaltaehkäisyä koskevan käytännön lisääminen

Voit informoida asiakkaitasi muutoksista, joita teet kauppasi käytäntöihin COVID 19 -pandemian aikana. Näin voit antaa asiakkaillesi varmuuden siitä, että heidän lähetyksensä käsitellään puhtaassa ympäristössä ja että olet ryhtynyt tarvittaviin varotoimiin asiakkaiden turvallisuuden varmistamiseksi. Voit valita minkä tahansa seuraavista vaihtoehdoista tai halutessasi kaikki.

Viruksen ehkäisykäytäntöjä koskevan sivun lisääminen sivustollesi

Voit luoda COVID 19 -viruksen leviämistä ehkäisevää käytäntöä koskevan sivun ja lisätä sen verkkosivuillasi johonkin valikkoon, kuten päävalikkoon tai alatunnistevalikkoon.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa valintaan Verkkokauppa > Sivut.
  2. Klikkaa Lisää sivu.
  3. Anna otsikko ja sivun sisältö.
  4. Klikkaa Tallenna.
  5. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Navigointi.
  6. Klikkaa sen valikon nimeä, johon haluat lisätä sivun.
  7. Klikkaa Lisää valikkokohta.
  8. Anna sivun valikkokohdan nimi ja etsi uusi sivusi.
  9. Klikkaa Lisää.
  10. Klikkaa Tallenna valikko.

Kaupan käytäntöjen päivittäminen

Voit lisätä virusten tai sairauksien ennaltaehkäisyä koskevia lausekkeita kauppasi käytäntöihin. Voit esimerkiksi harkita toimituskäytäntöjesi päivittämistä siten, että niissä on seuraavat tiedot:

• Toimenpiteet, joihin kauppasi ryhtyy toimitusten viivästyessä esimerkiksi maiden sulkiessa rajansa tai kieltäytyessä vastaanottamasta kansainvälisiä toimituksia.
  • Hygieniaa koskevat toimenpiteet, joihin kauppasi ryhtyy virusepidemioiden puhkeamisen yhteydessä.
  • Kauppasi mahdollisiin palautustoimituksia koskeviin käytäntöihin tulevat muutokset virusepidemioiden puhkeamisen yhteydessä.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Shopify adminissa Asetukset > Oikeudellinen.
  2. Valinnainen: Jos sinulla ei ole palautuskäytäntöä, tietosuojakäytäntöä tai käyttöehtoja, voit käyttää oletusmallia napauttamalla Luo mallista.
  3. Päivitä käytännöt.
  4. Klikkaa Tallenna.

Blogijulkaisun luominen

Blogijulkaisu voi olla erinomainen tapa ilmoittaa asiakkaille, miten kauppasi käsittelee COVID 19-ongelmia, siten, että selvityksen sävy on vähemmän muodollinen kuin yrityksesi oikeudellisiin käytäntöihin viittaavissa osioissa.

Blogijulkaisut ovat oletusarvoisesti piilotettuja, eivätkä näy verkkokaupassasi, ellet erikseen aseta niitä näkymään.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta valintaan Verkkokauppa > Blogijulkaisut.
  2. Klikkaa Lisää blogijulkaisu.
  3. Syötä otsikko.
  4. Syötä blogijulkaisun sisältö. Tässä kentässä käytetään rich text editor ‑sovellusta, joten voit muotoilla viestisi sisältöä. Voit myös lisätä kuvia, upottaa videoita tai muuta mediaa tai liittää linkkejä.
  5. Valitse blogijulkaisun asetukset:

- Kirjoittaja: valitse alasvetovalikosta viestin kirjoittajan nimi. Alasvetovalikossa näkyvät vain kaupan omistajan ja henkilöstön jäsenten nimet. - Blogi: valitse sen blogin nimi, jossa viesti julkaistaan. Jos et halua julkaista jossakin olemassa olevista blogeista, alasvetovalikon kautta voit luoda uuden blogin.

1. Valinnainen toimenpide: näytä kuva blogin kohdesivulla. klikkaa Esittelykuva-osiossa Lataa kuva ja valitse ladattava kuva.

2. Valinnainen: Liitä blogin kohdesivulla ote blogijulkaisusta.

3. Valinnainen: Järjestä blogijulkaisut luokittain tai aiheittain lisäämällä blogijulkaisuihin tunnisteet. Asiakkaat voivat klikata tunnisteita löytääksesi muut samaan luokkaan kuuluvat blogijulkaisut. Kun asiakas hakee verkkokaupastasi tunnistetta, sitä vastaavat blogijulkaisut näkyvät hakutuloksissa. Syötä Tunnisteet-kenttään tunnisteet pilkuilla eroteltuina.

4. Valinnainen: Jos olet luonut mukautetun mallin blogijulkaisuja varten, voit valita mallin. Valitse Malli-alasvetovalikosta malli, jota haluat käyttää julkaisuun.

5. Valinnainen: Muokkaa blogijulkaisun hakukoneiden luettelossa näkyvää otsikkoa Hakukoneiden luettelon esikatselu ‑osiossa.

6. Valinnainen: tee blogijulkaisustasi näkyviä. Valitse Näkyvä-osiossa Näkyvä-valinta tai määritä julkaisulle tietty julkaisupäivä. Voit milloin tahansa muokata blogijulkaisuasi tai poistaa sen.

7. Klikkaa Tallenna.