Lägga till butikspolicyer

Du kan lägga till eller generera följande policyer för din Shopify-butik:

• Returpolicy
  • Integritetspolicy
  • Användarvillkor
  • Fraktpolicy
  • Rättsligt meddelande
  • Prenumerationspolicy

Lägg till eller generera butikspolicyer på engelska

Du kan lägga till eller generera policyer för din butik. Du kan använda HTML i innehållet i dina butikspolicyer.

Om du använder en app för att erbjuda produktprenumerationer i din butik visas en genererad mall för dina kunder när uppsägningspolicyn för köpalternativ i inställningarna är tom. Policyn är kopplad till texten Prenumerationspolicy i kassan.

Även om Shopify kan generera mallar, är du skyldig att följa dina publicerade policyer. Granska dina policyer noggrant innan du lägger till dem.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Policyer i din Shopify-administratör.
  2. Ange din butikspolicy, eller klicka på Skapa från mall för att ange standardmallen. Använd rich text-redigeraren för att lägga till stil och formatering i dina policyer, och för att lägga till länkar och bilder.
  3. Granska dina policyer och ändra dem vid behov.
  4. Klicka på Spara för att lägga till dina policyer.

När du har lagt till dina butikspolicyer länkas de automatiskt i sidfoten på dina betalningssidor. Kunderna kan behöva granska dina policyer innan de betalar i kassan, så det är en bra idé att länka dessa sidor i din butiksnavigering.

Generera policyer på franska, italienska eller spanska

Du kan även skapa policyer på franska, italienska eller spanska.

Policyer på franska:

Policyer på italienska:

Policyer på spanska:

Lägg till anpassade sidor för att visa juridisk information

Du kan skapa webbsidor i din Shopify-administratör. Webbsidor innehåller information som sällan ändras eller som kunderna ofta refererar till, som en "Om oss"-sida eller en "Kontakta oss"-sida.

Läs om hur du lägger till sidor i din webbshop och länka dessa sidor i din butiksnavigering.

Ta bort din fraktpolicy från produktsidor

Om du använder ett gratistema från Shopify som laddades ner efter november 2018 och du har lagt till dina fraktpolicyer, så innehåller produktsidorna i din webbutik en länk till dina fraktpolicyer. Det här är för att meddela eventuella extra kostnader som är kopplade till produkten eller leveransvillkoren.

Du kan ta bort den här länken genom att redigera ditt temas språk.

Steg:

1. Gå till webbshop > teman.
  2. Bredvid ditt aktuella tema klickar du på knappen ... > Redigera standardtemainnehåll.
  3. Skriv shipping policy html i sökrutan.
  4. Byt ut innehållet i rutan fraktpolicy HTML mot ett enda blanksteg.
  5. Klicka på Spara.

Lägg till policyer till dina butiksmenyer

Som standard listas länkar till dina policyer i sidfoten i kassan. En länk till din returpolicy anges också på sidan för ordergranskning. En länk till din leveranspolicy finns listad på dina produktsidor och i varukorgen.

Du kan uppdatera dina menyer så att de omfattar dessa policyer.

Steg:

1. Gå till Webbutik > Navigering.
  2. Klicka på namnet på den meny där du vill lägga till en-policy.
  3. Lägg till de policyer som du vill ha i menyn:

1. Klicka på Lägg till menyobjekt.
    2. Ange ett namn för den policyns menyobjekt och sök sedan efter din policy.
    3. Klicka på Lägg till.
  4. Klicka på Spara-menyn.

Lägg till länkar till dina policyer på sidor eller i sociala medier

Du kan lägga till direktlänkar till dina policyer genom att lägga till följande till i slutet av din butiks domännamn:

• Returpolicy: /policies/refund-policy
  • Integritetspolicy: /policies/privacy-policy
  • Användarvillkor: /policies/terms-of-service
  • Leveranspolicy: /policies/shipping-policy
  • Prenumerationspolicy: /policies/subscription-policy

Om ditt domännamn exempelvis är johns-apparel.myshopify.com skulle en direktlänk till din leveranspolicy vara johns-apparel.myshopify.com/policies/shipping-policy.