Dela upp leverans i Shopify Checkout

Om en varukorg innehåller artiklar som inte kan distribueras i en enda leverans, delas distributionen upp i flera leveranser. Om en kund till exempel lägger till en förbeställd artikel i sin varukorg visas det i kassan att den förbeställda produkten levereras separat från tillgängliga artiklar. Kunden kan välja ett tillgängligt leveransalternativ för varje leverans.

En order delas upp i flera leveranser när den innehåller följande typer av artiklar:

Avsnittet Leveransmetod i en kassa med flera leveranser visar hur många leveranser ordern är uppdelad i och de tillgängliga leveransmetoderna för varje leverans. Din kund kan välja bland de tillgängliga leveransalternativen för varje leverans.

Inkompatibilitetsöverväganden för delning av leverans i kassan

Vissa appar och funktioner är inkompatibla med delning av leverans i kassan. Granska följande överväganden:

Välj leveranssätt för varje leverans

Som standard grupperas tillgängliga leveransmetoder för varje leverans automatiskt i följande alternativ för att underlätta kundernas val:

• Lägsta pris: Den billigaste leveransmetoden för varje leverans väljs. Det här alternativet är valt som standard.
  • Snabbast: Det snabbaste leveransalternativet för alla leveranser väljs.

Varje alternativ visar den totala leveranskostnaden för alla leveranser, samt följande uppgifter för varje leverans:

• namnet på leveransmetoden
  • beräknad leverans
  • fraktkostnad
  • hur många artiklar som ingår i leveransen

Din kund kan klicka på Fler leveransalternativ för att visa alla tillgängliga leveransmetoder för varje leverans och sedan välja en annan leveransmetod för en eller flera av leveranserna. Om din kund till exempel vill att en försändelse ska anlända snabbare kan de välja en snabbare leveransmetod för den leveransen och behålla de billigaste leveransmetoderna för de andra leveranserna.

Steg:

1. Klicka på Fler leveransalternativ i avsnittet Leveransmetod i kassan.
  2. Välj en tillgänglig leveransmetod för varje leverans.
  3. Klicka på Spara för att ändra leveransmetoderna.

Exempel på en uppdelad leverans från olika platser

Vi kan till exempel säga att din butik säljer skjortor. Du har två olika butiksplatser: Plats A och Plats B.

En kund vill köpa en grön skjorta och en röd skjorta att ge bort i present. Kunden lägger till en röd skjorta och en grön skjorta i varukorgen. Plats A har den gröna skjortan i lager, men den röda skjortan är inte tillgänglig. Plats B har den röda skjortan i lager, men inte den gröna skjortan. I kassan delas skjortorna upp i var sin leverans med följande leveransmetoder tillgängliga för varje leverans:

• en Standard-leveransmetod med leveranstid på 5–8 dagar för 10 USD
  • en Express-metod med leverans samma dag för 20 USD

Leveransmetoden Lägsta pris Standard är vald som standard för båda leveranserna. Den röda skjortan är en present för en födelsedagsfest om två dagar, så för den leveransen väljer kunden istället leveransmetoden Expressleverans med en dags leveranstid. Den andra skjortan är en gåva till en släkting som kommer på besök om två veckor, så kunden behåller den valda leveransmetoden Standard för den leveransen. Den röda skjortan levereras till kunden samma dag och den gröna skjortan levereras inom 5–8 dagar.