Gör en testbeställning

Genom att lägga en testorder kan du se till att dina utcheckningsprocesser och inställningar för orderhantering, lagerhantering, frakt, e-postmeddelanden och skatter är korrekta.

Du debiteras inte för en testorder. Alla ordrar som har annullerats och återbetalats betalas inte ut eller är föremål för transaktionsavgifter. Du bör lägga minst en testorder under din butiksinstallation eller när du gör ändringar i dina betalningsinställningar.

Det finns tre sätt att lägga en testorder på:

• Använd Shopifys falska gateway för att simulera en transaktion.
  • Använd en verklig betalningsleverantör och avbryt sedan omedelbart och återbetala beställningen.
  • Om du använder Shopify Payments kan du testa din konfiguration genom att aktivera dessa anvisningar.

Observera: Om du använder en utvecklingsbutik kan du inte prova med riktiga transaktioner. Om du vill ha mer information, se testa ordrar i utvecklingsbutiker.

Lägg en testorder genom att simulera en transaktion

För att simulera en transaktion på din online-kassa kan du ställa in Shopifys falska gateway. En falsk gateway är en betalningsleverantör som alla butiker kan använda för att skapa en testorder. Medan en falsk gateway är konfigurerad är varje beställning som du skapar en testorder.

Du måste ange betalningsinformation för att kunna skapa en order i kassan. Du kan simulera olika typer av transaktioner, beroende på vilken information du anger.

Steg:

1. Om du har aktiverat en kreditkortsbetalningsleverantör inaktiverar du denna innan du fortsätter. Klicka på hantera > inaktivera (den här knappen visar också namnet på din betalningsleverantör, till exempel inaktivera Shopify Payments) och bekräfta sedan din inaktivering.

2. Du kommer nu att se avsnittet tredjepartsleverantörer. Klicka på Välj leverantör från tredje parti det här avsnittet.

3. På sidan betalningsleverantörer från tredje part väljer du (för testning) falsk Gateway.

4. Klicka på Aktivera (för testning) falsk gateway.

5. Gå till din webbutik och lägg en order som en kund skulle ha gjort. I kassan anger du följande kreditkortsuppgifter istället för äkta nummer:

Kortuppgifter att ange när du testar din kassa med den falska gatewayen
Fältnamn Information att ange
Namn på kort Ange falsk gateway
Kreditkortsnummer

Ange var och en av dessa i ordning för att simulera olika typer av transaktioner:

• Ange 1 för att simulera en lyckad transaktion
  • Ange 2 för att simulera en misslyckad transaktion
  • Ange 3 för att simulera ett undantag (detta genererar ett meddelande som indikerar att ett fel har uppstått hos leverantören)
CVV Ange ett 3-siffrigt nummer (till exempel 111.)
Utgångsdatum Ange ett datum i framtiden.
  1. När du är klar med testet klickar du på Byt leverantör på sidan betalningsleverantörer i din Shopify-administratör för att återställa din betalningsleverantör.

Lägg en testorder med en verklig transaktion

Steg:

1. Se till att du har ställt in den betalningsleverantör som du vill testa.

2. Gör ett inköp från din butik som en kund skulle ha gjort och slutför utcheckningen med hjälp av äkta kreditkortsuppgifter.

3. Om du använder en betalningsleverantör från tredje part loggar du in på din betalningsleverantör och ser till att beloppet processas.

4. Avboka och återbetala ordern så snart som möjligt för att återbetala dig själv och undvika att betala några transaktionsavgifter.

Observera! Om en ny faktureringsperiod börjar efter att du har lagt en testorder men innan du avbryter den debiteras du för transaktionsavgifter. Du kan fortfarande annullera ordern efter att du betalat din faktura. Du får en transaktionskredit på ditt konto, som gäller för framtida transaktionsavgifter.

Om du testar en utvecklingsbutik finns det en gräns för antalet testordrar som du kan hantera genom en aktiv betalningsgateway. Läs mer om utvecklingsbutikens begränsningar.

Testa dina leveransinställningar

Du kan se till att dina fraktinställningar är korrekta genom att lägga en testorder. Om du till exempel erbjuder gratis frakt för ett visst ordervärde kan du prova en order som kvalificerar sig för gratis frakt för att se till att en fraktrabatt tillämpas.

Läs mer om leveransinställningar.

Testa e-postaviseringar

Du kan granska dina e-postaviseringar genom att lägga en testorder. För att ta emot e-postmeddelanden, ange din e-postadress i kassan. Du kan anpassa dina e-postmallar från din Shopify-admin.