Gör en testbeställning

Genom att lägga en testorder kan du se till att dina utcheckningsprocesser och inställningar för orderhantering, lagerhantering, frakt, e-postmeddelanden och skatter är korrekta.

Du debiteras inte för en testorder. Du bör placera minst en testorder när du konfigurerar din butik, eller när du ändrar dina betalningsinställningar.

Du kan lägga en testorder genom att simulera en transaktion via Shopifys falska gateway. Om du använder Shopify Payments kan du kontrollera din konfiguration genom att använda Shopify Payments testläge.

Du kan också använda en verklig betalningsleverantör, och sedan omedelbart annullera och återbetala ordern. Du kan behöva betala avgifter till betalningsprocessorn som du använder.

Du kan endast testa en betalnings-gateway om du har valt en betald plan.

Lägg en testorder genom att simulera en transaktion

För att simulera en transaktion i din online-kassa kan du ställa in Shopifys falska gateway. Falsk gateway är en betalningsleverantör som alla butiker kan använda för att skapa testordrar. När Falsk gateway är aktiv så är alla ordrar som du skapar testordrar. Testköpsbeloppet måste vara större än motsvarigheten till 1 USD i någon valuta.

Du måste ange betalningsinformation för att kunna skapa en order i kassan. Du kan simulera olika typer av transaktioner, beroende på vilken information du anger.

Steg:

1. Om du har aktiverat en kreditkortsbetalningsleverantör inaktiverar du denna innan du fortsätter. Klicka på hantera > inaktivera (den här knappen visar också namnet på din betalningsleverantör, till exempel inaktivera Shopify Payments) och bekräfta sedan din inaktivering.
  2. Gör något av följande:

1. Om du har aktiverat Shopify Payments:
      • Klicka på Hantera i avsnittet Shopify payments.
      • Klicka Byt till tredjepartsleverantör längst ner på sidan, och klicka sedan Byt till tredjepartsleverantör igen för att bekräfta.
    2. Klicka Se alla andra leverantörer i Shopify Payments, om du inte har aktiverat Shopify Payments.
    3. Klicka på Välj en leverantör i avsnittet för Betalningsleverantörer, om Shopify Payments inte är tillgängligt i ditt land.
  3. Välj (for testing) Bogus Gateway från listan.

4. Klicka på Aktivera (for testing) Bogus Gateway.

5. Klicka på Spara.

6. Gå till din webbutik och lägg en order som en kund skulle ha gjort. I kassan anger du följande kreditkortsuppgifter istället för äkta nummer:

Kortuppgifter att ange när du testar din kassa med den falska gatewayen
Fältnamn Information att ange
Namn på kort Ange Bogus Gateway
Kreditkortsnummer

Ange var och en av dessa i ordning för att simulera olika typer av transaktioner:

• Ange 1 för att simulera en lyckad transaktion
  • Ange 2 för att simulera en misslyckad transaktion
  • Ange 3 för att simulera ett undantag (detta genererar ett meddelande som indikerar att ett fel har uppstått hos leverantören)
CVV Ange ett 3-siffrigt nummer (till exempel 111.)
Utgångsdatum Ange ett datum i framtiden.
  1. När du har testat klart klickar du på Hantera bredvid (for testing) Bogus Gateway i din Shopify-admin.

2. Klicka på Inaktivera (for testing) Bogus Gateway för att ta bort denna gateway från din kassa.

Lägg en testorder med en verklig transaktion

Du kan lägga en testorder med hjälp av en verklig betalningsleverantör och sedan omedelbart annullera och återbetala ordern. Du kan behöva betala en avgift till den betalningsprocessor du använder. Vissa betalningsprocessoravgifter och transaktionsavgifter från tredje part för kreditkortsbetalning betalas inte tillbaka när du utfärdar en återbetalning.

Om du använder en utvecklingsbutik kan du inte prova med riktiga transaktioner. Om du vill ha mer information, se Testa ordrar i utvecklingsbutiker.

Steg:

1. Se till att du har ställt in den betalningsleverantör som du vill testa.
  2. Gör ett inköp från din butik som en kund skulle ha gjort och slutför utcheckningen med hjälp av äkta kreditkortsuppgifter.
  3. Om du använder en betalningsleverantör från tredje part loggar du in på din betalningsleverantör och ser till att beloppet processas.
  4. Annullera och återbetala ordern så snart som möjligt för att betala tillbaka till dig själv. Transaktionsavgifter från tredje part som har debiterats återbetalas inte.

Checklista för testorder

När du testar ditt orderflöde bör du testa så många scenarier som möjligt för att se till att dina leveransinställningar, aviseringar och flödesflöden fungerar som förväntat.

Skapa en testorder

Överväg följande scenarier när du skapar en testorder:

Efter att din testorder har lagts

Kontrollera följande delar av ordern efter att en order har lagts: