Kauppasi suojaaminen botteja vastaan

Voit aktivoida bottisuojauksen, jotta tuotevarastoja ei myydä ensisijaisesti automaattikassaboteille. Bottisuojaus estää tunnettuja botteja pääsemästä kassalle ja hidastaa bottitoimintaa niin, että asiakkaillasi on mahdollisuus tehdä ostoksia flash sale ‑myynnin aikana.

Jos haluat pyytää bottisuojausominaisuuden verkkokaupallesi, ota yhteyttä Shopify Plus -tukeen.

Bottisuojauksen käyttöön liittyviä seikkoja

Hyvä tietää ennen bottisuojausominaisuuden käyttöä:

• Bottisuojaus on käytettävissä Shopify-ylläpitäjässä vasta aktivoinnin jälkeen. Jos haluat aktivoida verkkokaupan bottisuojauksen, ota yhteyttä Shopify Plus -tukeen.
  • Vain yksi bottisuojaustapahtuma voidaan ajastaa kerrallaan.
  • Bottisuojaustapahtuman enimmäiskesto on 60 minuuttia.
  • Bottisuojaus on käytettävissä vain verkkokaupan myyntikanavassa. Muiden myyntikanavien bottisuojausta ei tueta.
  • Kun bottisuojaustapahtuma päättyy, uutta ei voida luoda 15 minuuttiin.

Bottisuojauksen ajastaminen

Voit ajastaa bottisuojauksen alkamaan tiettyyn aikaan ja tiettynä päivänä. Ajastamasi tapahtuma alkaa valitsemanasi ajankohtana kauppasi aikavyöhykkeen mukaan, ei selaimen aikavyöhykkeen mukaan.

Bottisuojaustapahtuman enimmäiskesto on 60 minuuttia. Hyödyntääksesi bottisuojauksen tehon parhaalla mahdollisella tavalla voit ajastaa sen olemaan käynnissä flash sale ‑myyntisi ajan. Kun ajastat bottisuojauksen, voit halutessasi suojata kaikki julkaistut tuotteet tai voit valita suojattavaksi enintään 50 yksittäistä tuotetta.

Tee näin:

1. Jos et ole vielä aktivoinut verkkokaupan bottisuojausta, ota yhteyttä Shopify Plus -tukeen ominaisuuden aktivoimiseksi.
  2. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Bottisuojaus.
  3. Klikkaa Ajoita suojaus.
  4. Syötä nimi, päivämäärä, alkamisaika ja kesto.
  5. Valitse Estä tunnettuja botteja maksamasta automaattisesti kassalla.
  6. Valinnainen: Jos haluat käyttää tarkistuspistehaasteen tapahtuman aikana, valitse Edellytä, että kaikki asiakkaat ratkaisevat tarkistuspistehaasteen ennen kassavaihetta.
  7. Valitse Tuotteet-osiossa, haluatko suojata kaikki julkaistut tuotteet vai vain tietyt tuotteet. Jos päätät suojata tietyt tuotteet, voit lisätä tuotteesi suojattujen tuotteiden luetteloon käyttämällä Hae suojattavia tuotteita ‑kenttää. Voit lisätä enintään 50 yksittäistä tuotetta.
  8. Klikkaa Lähetä.

Tarkastuspistesivun muokkaaminen

Voit muokata tarkastuspistesivun ulkoasua muokkaamalla teeman koodia.

Tee näin

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Verkkosivu > Teemat.
  2. Klikkaa ... -painiketta > Muokkaa koodia.
  3. Jos mukautat tarkastuspistesivua ensimmäistä kertaa, luo tarkastuspistemalli tekemällä seuraavat toimet:

1. Klikkaa Lisää uusi malli.
    2. Valitse tarkastuspiste.
  4. Klikkaa Mallit-osiossa checkpoint.liquid.

5. Tee mallikoodiin muutoksia.

6. Klikkaa Tallenna.

Voit esikatsella mukautettua kassasivua luomalla uuden tapahtuman ja klikkaamalla Esikatsele asiakkaan näkymää.

Bottisuojauksen käytöstä poistaminen

Bottisuojaus päättyy automaattisesti ajoitettuna kellonaikana. Jos riittävä määrä asiakkaita on jo tehnyt ostoksia, voit myös manuaalisesti deaktivoida bottisuojauksen. Sinun on seurattava tilausmääriäsi, jotta voit tehdä päätöksen bottisuojauksen deaktivoinnista.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Bottisuojaus.
  2. Klikkaa aktiivista tapahtumaa.
  3. Klikkaa Poista aktivointi.