Beskytt butikken din mot boter

Du kan aktivere botbeskyttelse for å hindre at lagerbeholdning primært selges til automatisk handlende roboter. Aktivering av botbeskyttelse hindrer roboter fra å kjøpe produktene dine, og sikrer at kundene kan gjennomføre kjøp.

Vurderinger for bot-beskyttelse

I tillegg til standard botbeskyttelse kan du aktivere en kontrollpunktutfordring i butikkens betalingsprosess så lenge aktiviteten din varer. Når kontrollpunktutfordringen er aktivert, må kundene løse en reCAPTCHA-utfordring før de kan fortsette fra handlekurven til betalingssiden.

Dette alternativet bidrar til å kontrollere størrelsen til betalingskøen. Bare fatkiske personer kan fortsette til selve betalingen, slik at betalingskøen vokser i en normal tak og ikke senkes av roboter. Det gjør det imidlertid noe tregere for kundene å betale fodri de må gjennom et ekstra trinn.

Hvis du har satt opp en reCAPTCHA-utfordring for en annen funksjon i tillegg til en kontrollpunktutfordring i botbeskyttelse, må kundene dine gjennomføre flere utfordringer før de kan betale. For å hindre dette bør du deaktivere utfordringer i kassen hvis du aktiverer en utfordring i botbeskyttelse. Bare én utfordring bør være aktiv av gangen.

Steg

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Innstillinger.
  2. Fjern avkrysningen for Aktiver Google reCAPTCHA i kassen og Aktiver Google reCAPTCHA på kontaktskjemaer.

Planlegg bot-beskyttelse

Planlegg botbeskyttelsen slik at den aktiveres samtidig som lynsalget. Fordi botbeskyttelse varer i maksimalt 60 minutter og kun én beskyttet periode kan planlegges av gangen, kan tidlig aktivering av botbeskyttelse føre til at beskyttelsen avslutter før salget er over.

Tidsplaner for botbeskyttelse må være 15 minutter fra hverandre eller mer. Etter at en planlagt periode med botbeskyttelse avsluttes, kan du ikke planlegge noen nye perioder som starter mindre enn 15 minutter senere.

Det planlagte arrangementet starter på det tidspunktet du velger i henhold til butikkens tidssone, ikke tidssonen til nettleseren din.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Botbeskyttelse.
  2. Klikk på Planlegg beskyttelse.
  3. Angi en tittel, dato, starttidspunkt og varighet.
  4. Merk av for Stopp kjente boter fra automatisk gjennomføring av kasser.
  5. Valgfritt: Hvis du vil bruke en kontrollpunktutfordring gjennom hele aktiviteten, kan du krysse av for Krev at alle kunder løser en kontrollpunktutfordring før de fullfører kassen.
  6. Klikk på Send inn.

Butikkfronten din vil være beskyttet mot bothandling så lenge du har konfigurert det for.

Tilpass kontrollpunkt-siden

Du kan tilpasse utseendet på kontrollpunkt-siden ved å redigere temakoden.

Steg

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Temaer.
  2. Klikk Handlinger > Rediger kode.
  3. Hvis dette er første gang du tilpasser kontrollpunkt-siden oppretter du en kontrollpunkt-mal ved å gjøre følgende:

1. Klikk på Legg til en ny mal.
    2. Velg kontrollpunkt.
  4. I Maler-seksjonen klikker du på checkpoint.liquid.

5. Gjør endringer i malkoden.

6. Klikk på Lagre.

Du kan forhåndsvise den tilpassede kassesiden ved å opprette en ny hendelse og klikke på Forhåndsvis hva kundene vil se.

Deaktiver bot-beskyttelse

Botbeskyttelse deaktiveres automatisk når den planlagte tidsperioden ender. Hvis nok kunder allerede har kjøpt fra butikken din, kan du deaktivere botbeskyttelse manuelt. For å gjøre dette må du spore bestillingsvolumet og bestemme deg for om du vil deaktivere botbeskyttelsen.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Botbeskyttelse.
  2. Klikk på den aktive aktiviteten.
  3. Klikk på Deaktiver.

Begrensninger

• Bare ett beskyttet lynsalg kan planlegges om gangen.
  • Den maksimale varigheten for bot-beskyttelse er 60 minutter.
  • Tidsplaner for botbeskyttelse må være 15 minutter fra hverandre eller mer. Etter at en planlagt periode med botbeskyttelse avsluttes, kan du ikke planlegge noen nye perioder som starter mindre enn 15 minutter senere.
  • Botbeskyttelsesfunksjonen er kun tilgjengelig for Nettbutikk-salgskanalen. Botbeskyttelse for andre salgskanaler eller for Butikkfront-API-et støttes ikke.