Beskytt butikken din mot boter

Du kan aktivere botbeskyttelse for å forhindre at lagerbeholdning selges primært til automatisk handlende roboter. Botbeskyttelse forhindrer roboter fra å kjøpe produkter, og sikrer at kundene kan gjennomføre kjøp.

Hvis du vil be om å aktivere botbeskyttelsesfunksjonen for nettbutikken din kan du kontakte Shopify Plus Support. Forespørsler om botbeskyttelse vurderes hver torsdag, og det kan ta inntil to virkedager før botbeskyttelsesfunksjonen er aktivert i butikken.

Vurderinger for bruk av botbeskyttelse

Gå gjennom følgende vurderinger før du bruker botbeskyttelsesfunksjonen:

• Bare én botbeskyttelseshendelse kan planlegges av gangen.
  • Den maksimale varigheten for en botbeskyttelseshendelse er 60 minutter.
  • Botbeskyttelsesfunksjonen er bare tilgjengelig for Nettbutikk-salgskanalen. Botbeskyttelse for andre salgskanaler støttes ikke.
  • Når en botbeskyttelseshendelse avsluttes kan det ikke opprettes en ny på minst 15 minutter.

Planlegg bot-beskyttelse

Du kan planlegge botbeskyttelse slik at den starter på et gitt tidspunkt og dato. Den planlagte hendelsen starter på det tidspunktet du velger i henhold til butikkens tidssone, ikke nettleserens tidssone.

Den maksimale varigheten for en botbeskyttelseshendelse er 60 minutter. For å få mest mulig ut av botbeskyttelsen kan du planlegge den til samme tidspunkt som lynsalget. Når du planlegger botbeskyttelse kan du velge å beskytte alle publiserte produkter, eller du kan velge inntil 50 enkeltprodukter du ønsker å beskytte.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Botbeskyttelse.
  2. Klikk på Planlegg beskyttelse.
  3. Angi en tittel, dato, starttidspunkt og varighet.
  4. Merk av for Stopp kjente boter fra automatisk gjennomføring av kjøp.
  5. Valgfritt: Hvis du vil bruke en kontrollpunktutfordring gjennom hele hendelsen, kan du krysse av for Krev at alle kunder løser en kontrollpunktutfordring før de fullfører kjøpet.
  6. I Produkter-seksjonen velger du hvorvidt du vil beskytte alle publiserte produkter eller bare spesifikke produkter. Hvis du velger å beskytte spesifikke produkter, kan du bruke feltet Søk beskyttede produkter for å legge til produktene dine i listen over beskyttede produkter. Du kan legge til maksimalt 50 enkeltprodukter.
  7. Klikk på Send inn.

Tilpass kontrollpunkt-siden

Du kan tilpasse utseendet på kontrollpunkt-siden ved å redigere temakoden.

Steg

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Temaer.
  2. Klikk Handlinger > Rediger kode.
  3. Hvis dette er første gang du tilpasser kontrollpunkt-siden oppretter du en kontrollpunkt-mal ved å gjøre følgende:

1. Klikk på Legg til en ny mal.
    2. Velg kontrollpunkt.
  4. I Maler-seksjonen klikker du på checkpoint.liquid.

5. Gjør endringer i malkoden.

6. Klikk på Lagre.

Du kan forhåndsvise den tilpassede kassesiden ved å opprette en ny hendelse og klikke på Forhåndsvis hva kundene vil se.

Deaktiver bot-beskyttelse

Botbeskyttelse deaktiveres automatisk når den planlagte tidsperioden utløper. Hvis et tilstrekkelig antall kunder allerede har handlet i butikken kan du deaktivere botbeskyttelse manuelt. For å avgjøre dette må du spore bestillingsvolumet og avgjøre om du ønsker å deaktivere botbeskyttelse.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Botbeskyttelse.
  2. Klikk på den aktive aktiviteten.
  3. Klikk på Deaktiver.