Beskytt butikken din mot boter

Du kan aktivere botbeskyttelse for å forhindre at lagerbeholdningen av produkter primært selges til automatiske kjøpsroboter. Botbeskyttelse blokkerer kjente roboter fra kassen, og forsinker botaktivitet slik at kundene får muligheten til å gjøre kjøp under lynsalg.

Hvis du vil be om å aktivere botbeskyttelsesfunksjonen for nettbutikken må du kontakte Shopify Plus-brukerstøtte.

Vurderinger for bruk av botbeskyttelse

Gå gjennom følgende vurderinger før du bruker botbeskyttelsesfunksjonen:

• Botbeskyttelse er kun tilgjengelig i Shopify-administrator når det er aktivert. Kontakt Shopify Plus-brukerstøtte for å aktivere botbeskyttelse i nettbutikken.
  • Bare én botbeskyttelseshendelse kan planlegges av gangen.
  • Den maksimale varigheten for en botbeskyttelseshendelse er 60 minutter.
  • Botbeskyttelsesfunksjonen er bare tilgjengelig for Nettbutikk-salgskanalen. Botbeskyttelse for andre salgskanaler støttes ikke.
  • Når en botbeskyttelseshendelse avsluttes kan det ikke opprettes en ny på minst 15 minutter.

Planlegg botbeskyttelse

Du kan planlegge botbeskyttelse slik at den starter på et gitt tidspunkt og dato. Den planlagte hendelsen starter på det tidspunktet du velger i henhold til butikkens tidssone, ikke nettleserens tidssone.

Den maksimale varigheten for en botbeskyttelseshendelse er 60 minutter. For å få mest mulig ut av botbeskyttelsen kan du planlegge den til samme tidspunkt som lynsalget. Når du planlegger botbeskyttelse kan du velge å beskytte alle publiserte produkter, eller du kan velge inntil 50 enkeltprodukter du ønsker å beskytte.

Steg:

1. Hvis du ikke allerede har aktivert botbeskyttelse for nettbutikken, må du kontakte Shopify Plus-brukerstøtte for å aktivere funksjonen.
  2. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Botbeskyttelse.
  3. Klikk på Planlegg beskyttelse.
  4. Angi en tittel, dato, starttidspunkt og varighet.
  5. Merk av for Stopp kjente boter fra automatisk gjennomføring av kjøp.
  6. Valgfritt: Hvis du vil bruke en kontrollpunktutfordring gjennom hele hendelsen, kan du krysse av for Krev at alle kunder løser en kontrollpunktutfordring før de fullfører kjøpet.
  7. I Produkter-seksjonen velger du hvorvidt du vil beskytte alle publiserte produkter eller bare spesifikke produkter. Hvis du velger å beskytte spesifikke produkter, kan du bruke feltet Søk beskyttede produkter for å legge til produktene dine i listen over beskyttede produkter. Du kan legge til maksimalt 50 enkeltprodukter.
  8. Klikk på Send inn.

Tilpass kontrollpunkt-siden

Du kan tilpasse utseendet på kontrollpunkt-siden ved å redigere temakoden.

Steg

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Temaer.
  2. Klikk på -knappen > Rediger kode.
  3. Hvis dette er første gang du tilpasser kontrollpunkt-siden oppretter du en kontrollpunkt-mal ved å gjøre følgende:

1. Klikk på Legg til en ny mal.
    2. Velg kontrollpunkt.
  4. I Maler-seksjonen klikker du på checkpoint.liquid.

5. Gjør endringer i malkoden.

6. Klikk på Lagre.

Du kan forhåndsvise den tilpassede kassesiden ved å opprette en ny hendelse og klikke på Forhåndsvis hva kundene vil se.

Deaktiver botbeskyttelse

Botbeskyttelse deaktiveres automatisk når den planlagte tidsperioden utløper. Hvis et tilstrekkelig antall kunder allerede har handlet i butikken kan du deaktivere botbeskyttelse manuelt. For å avgjøre dette må du spore bestillingsvolumet og avgjøre om du ønsker å deaktivere botbeskyttelse.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Botbeskyttelse.
  2. Klikk på den aktive hendelsen.
  3. Klikk på Deaktiver.