Legge inn en testbestilling

Ved å legge inn en testbestilling kan du sørge for at betalingsprosessen og innstillingene for bestillingsbehandling, lagerbeholdning, levering, e-postvarsler og avgifter er riktige.

Du blir ikke belastet for en testbestilling. Alle bestillinger som har blitt kansellert og refundert betales ikke ut eller er underlagt transaksjonsavgifter. Du bør legge inn minst én testbestilling under butikkoppsettet eller når du gjør endringer i betalingsinnstillingene.

Det er tre måter å legge inn en testbestilling på:

• Bruk Shopifys falske gateway til å simulere en transaksjon.
  • Bruk en ekte betalingsleverandør og avbestill og refunder bestillingen øyeblikkelig etterpå.
  • Hvis du bruker Shopify Payments, kan du teste konfigurasjonen din ved å aktivere disse instruksjonene.

Legg inn en testbestilling ved å simulere en transaksjon

For å simulere en transaksjon i nettkassen kan du sette opp Shopifys fiktive gateway. Den fiktive gatewayen er en betalingsleverandør som alle butikker kan bruke til å opprette testbestillinger. Når den fiktive gatewayen er satt opp, er hver bestilling du oppretter en testbestilling.

For å opprette en bestilling må du oppgi testbetalingsinformasjon i kassen. Du kan simulere ulike typer transaksjoner, avhengig av hva slags informasjon du oppgir.

Steg:

1. Hvis du har aktivert en betalings leverandør for kredittkort, må du deaktivere den før du fortsetter. Klikk administrer > Deaktiver (denne knappen viser også navnet til betalings leverandøren, for eksempel Deaktiver Shopify Payments), og bekreft deretter deaktiveringen.

2. Du vil nå se Tredjepartsleverandører-seksjonen. I denne delen klikker du på Velg tredjepartsleverandør.

3. Tredjepartsbetalingsleverandører-siden velger du (for testing) Fiktiv gateway.

4. Klikk Aktiver (for testing) Fiktiv gateway.

5. Gå til nettbutikken og legg inn en bestilling som kunde. I kassen angir du følgende kredittkortdetaljer i stedet for ekte numre:

Kortinformasjonen må angis når du tester kassen med den fiktive gatewayen
Feltnavn Opplysningene du skal oppgi
Navn på kortet Angi fiktiv gateway
Kredittkortnummer

Angi hver av disse i sin tur for å simulere ulike typer transaksjoner:

• Angi 1 for å simulere en vellykket transaksjon
  • Angi 2 for å simulere en mislykket transaksjon
  • Angi 3 for å simulere et unntak (dette genererer en melding som indikerer at det har oppstått en feil med leverandøren)
CVV Angi et tresifret nummer (for eksempel 111).
Utløpsdatoen Angi en hvilken som helst dato i fremtiden.
  1. Når du er ferdig med å teste, klikker du på Velg en annen leverandørBetalingsleverandører-siden i Shopify-administrator for å tilbakestille betalingsleverandøren.

Legg inn en testbestilling med en reell transaksjon

Trinn:

1. Pass på at du har konfigurert betalingsleverandøren du vil teste.

2. Gjør et kjøp fra butikken som en kunde og fullfør kassen med ekte kredittkortdetaljer.

3. Hvis du bruker en tredjeparts betalingsleverandør, må du logge inn på betalingsleverandøren og sørge for at midlene ble behandlet.

4. Avbryt og refunder bestillingen så snart som mulig for å refundere og unngå å betale transaksjonsavgifter.

Slik tester du fraktinnstillingene dine

Du kan sørge for at fraktinnstillingene dine er riktige ved å legge inn en testbestilling. Hvis du for eksempel tilbyr gratis frakt for en bestemt bestillingsverdi, kan du teste en bestilling som kvalifiserer for gratis frakt for å sikre at fraktrabatten brukes.

Finn ut mer om fraktinnstillinger.

Slik tester du e-postvarsler

Du kan gjennomgå e-postvarslene dine ved å legge inn en testbestilling. Skriv inn e-postadressen din i kassen for å motta e-postvarsler. Du kan tilpasse e-postmalene dine fra Shopify-administratoren.