Legge inn en testbestilling

Ved å legge inn en testbestilling kan du sørge for at betalingsprosessen og innstillingene for bestillingsbehandling, lagerbeholdning, levering, e-postvarsler og avgifter er riktige.

Du blir ikke belastet for en testbestilling. Du bør legge inn minst én testbestilling når du setter opp butikken, eller etter du har gjort endringer i betalingsinnstillingene.

Du kan legge inn en testbestilling ved å simulere en transaksjon gjennom Shopifys fiktige gateway, eller, dersom du bruker Shopify Payments, kan du teste konfigurasjonen din ved å bruke testmodus for Shopify Payments.

Du kan også bruke en ekte betalingsleverandør, og deretter kansellere og refundere bestillingen umiddelbart. Du kan være underlagt gebyrer fra betalingsbehandleren du bruker.

Legg inn en testbestilling ved å simulere en transaksjon

For å simulere en transaksjon i nettkassen kan du sette opp Shopifys fiktive gateway. Den fiktive gatewayen er en betalingsleverandør som alle butikker kan bruke til å opprette testbestillinger. Når den fiktive gatewayen er satt opp, er hver bestilling du oppretter en testbestilling.

For å opprette en bestilling må du oppgi testbetalingsinformasjon i kassen. Du kan simulere ulike typer transaksjoner, avhengig av hva slags informasjon du oppgir.

Steg:

1. Hvis du har aktivert en betalings leverandør for kredittkort, må du deaktivere den før du fortsetter. Klikk administrer > Deaktiver (denne knappen viser også navnet til betalings leverandøren, for eksempel Deaktiver Shopify Payments), og bekreft deretter deaktiveringen.

2. Du vil nå se Tredjepartsleverandører-seksjonen. I denne delen klikker du på Velg tredjepartsleverandør.

3. Tredjepartsbetalingsleverandører-siden velger du (for testing) Fiktiv gateway.

4. Klikk Aktiver (for testing) Fiktiv gateway.

5. Gå til nettbutikken og legg inn en bestilling som kunde. I kassen angir du følgende kredittkortdetaljer i stedet for ekte numre:

Kortinformasjonen må angis når du tester kassen med den fiktive gatewayen
Feltnavn Opplysningene du skal oppgi
Navn på kortet Angi fiktiv gateway
Kredittkortnummer

Angi hver av disse i sin tur for å simulere ulike typer transaksjoner:

• Angi 1 for å simulere en vellykket transaksjon
  • Angi 2 for å simulere en mislykket transaksjon
  • Angi 3 for å simulere et unntak (dette genererer en melding som indikerer at det har oppstått en feil med leverandøren)
CVV Angi et tresifret nummer (for eksempel 111).
Utløpsdatoen Angi en hvilken som helst dato i fremtiden.
  1. Etter du er ferdig med testing klikker du på Administrer ved siden av (for testing) Fiktiv gateway i Shopify-administrator.

2. Klikk på Deaktiver (for testing) Fiktiv gateway for å fjerne denne gatewayen fra kassen.

Legg inn en testbestilling med en reell transaksjon

Du kan legge inn en testbestilling med en ekte betalingsleverandør, og deretter kansellere og refundere bestillingen umiddelbart. Du kan være underlagt gebyrer fra betalingsbehandleren du bruker. Transaksjonsgebyrer for kredittkort returneres ikke når du utsteder en refusjon.

Hvis du bruker en utviklingsbutikk, kan du ikke teste med ekte transaksjoner. For mer informasjon, se Teste bestillinger i utviklingsbutikker.

Trinn:

1. Pass på at du har konfigurert betalingsleverandøren du vil teste.

2. Gjør et kjøp fra butikken som en kunde og fullfør kassen med ekte kredittkortdetaljer.

3. Hvis du bruker en tredjeparts betalingsleverandør, må du logge inn på betalingsleverandøren og sørge for at midlene ble behandlet.

4. Kanseller og refunder bestillingen så raskt som mulig for å refundere beløpet til deg selv og unngå betaling av transaksjonsgebyrer. Hvis en ny faktureringsperiode starter etter at du har lagt inn en testbestilling men før du kansellerer den, vil du bli fakturert transaksjonsgebyrer. Du kan fortsatt kansellere bestillingen etter å ha betalt fakturaen. Du mottar en transaksjonskreditt på kontoen din, som trekkes fra fremtidige transaksjonsgebyrer.

Slik tester du fraktinnstillingene dine

Du kan sørge for at fraktinnstillingene dine er riktige ved å legge inn en testbestilling. Hvis du for eksempel tilbyr gratis frakt for en bestemt bestillingsverdi, kan du teste en bestilling som kvalifiserer for gratis frakt for å sikre at fraktrabatten brukes.

Finn ut mer om fraktinnstillinger.

Slik tester du e-postvarsler

Du kan gjennomgå e-postvarslene dine ved å legge inn en testbestilling. Skriv inn e-postadressen din i kassen for å motta e-postvarsler. Du kan tilpasse e-postmalene dine fra Shopify-administratoren.