Legge til forretningsinnstillinger for butikken

Før du kan begynne å sette opp Shopify-butikken må du opprette en Shopify-konto og legge til nødvendig forretningsinformasjon for butikken. Du trenger ikke å legge til hver eneste detalj med en gang, men pass på å legge til følgende elementer:

• Butikknavn
  • Offisielt forretningsnavn og -adresse
  • Butikkens tidssone
  • Standardvaluta for butikken
  • Standard vektenhet
  • Passord for å beskytte nettbutikken

Opprette Shopify-konto

Opprett en Shopify-konto for å begynne å sette opp butikken. Du må angi en gyldig e-postadresse, et passord og navnet på butikken.

Butikknavnet du velger blir det primære domenet ditt, kjent som myshopify-domenet ditt, som ser ut som dette your-store-name.myshopify.com. Du vil bruke dette for å logge inn i butikken din fra nå av.

Du kan ikke endre myshopify-domenet ditt, men du kan endre navnet til butikken, slik det vises på alle sider på nettstedet, når som helst. Du kan også kjøpe et tilpasset domene, og det trenger ikke å matche myshopify-domenet ditt.

Sett opp eller endre navnet på nettbutikken

Navnet på nettbutikken er navnet som vises på alle sider på nettstedet ditt.

Trinn:

1. Klikk på Generelt.

2. I Butikkinformasjon-seksjonen angir du navnet på butikken din i Butikknavn-tekstfeltet.

3. Klikk på Lagre.

Angi eller endre det offisielle forretningsnavnet og -adressen

Det offisielle forretningsnavnet og adressen vises på fakturaen. Med riktig adresse oppført på Shopify-fakturaen kan du føre opp Shopify som en forretningsutgift.

Trinn:

1. Klikk på Generelt.

2. I Butikkadresse-seksjonen oppdaterer du alle de relevante redigerbare tekstfeltene.

3. Klikk på Lagre.

Angi eller endre butikktidssonen

Trinn:

1. Klikk på Generelt.

2. I Standarder og formater-seksjonen bruker du nedtrekksmenyen under Tidssone for å velge en ny tidssone:

Tidssone

3. Klikk på Lagre.

Velg valuta for butikken

I innstillingssiden Generelt i Shopify-administratoren kan du velge hvilken valuta butikken skal bruke (for eksempel USD, EUR, CAD, AUD eller JPY).

Hvis du bruker Shopify Payments som betalingsgateway for kredittkort, må du endre valutaen ved å endre innstillingene for bankkonto og valuta som brukes av Shopify Payments.

Trinn:

1. Klikk på Generelt.

2. I Standarder og formater-seksjonen bruker du rullegardinmenyen under Valuta for å velge en ny valutaenhet:

Lagre valuta

1. Klikk på Lagre.

Vis flere valutaer

Med Shopify kan du tilpasse temaer til å vise flere valutaer i nettbutikken bare for visningsformål. Kundene kan bare betale med valutaen du har angitt i Generelt-innstillingssiden under Standarder og format-seksjonen.

Finn ut mer om hvordan du kan bruke temaer til å vise flere valutaer i nettbutikken her.

Hvis du vil at kundene dine skal kunne betale med ulike valutaer, må du åpne en ny butikk. Kontakt brukerstøtte vårt for mer informasjon.

Angi eller endre butikkens standard vektenhet

Du kan velge mellom følgende vektenheter:

• Britiske pund (lb) – engelsk målesystem
  • Ounces (oz) – engelsk målesystem for væske
  • Kilogram (kg) – metrisk system
  • Gram (g) – Metrisk system

Velg vektenheten som er best egnet for forretningen din. Dette er bare standardverdien, og den kan endres senere på et produktbasert grunnlag.

Trinn:

1. Klikk på Generelt.

2. I Standarder og formater-seksjonen bruker du Standard vektenhet-rullegardinmenyen for å velge den ønskede vektenheten.

System og vekt

3. Klikk på Lagre

Angi eller oppdater hjemmesidens metadata

Metadata, slik som sidens tittel og metabeskrivelser, vises i resultater fra søkemotorer. Det påvirker ikke sjansen din for å bli oppført av en søkemotor, men en god metabeskrivelse kan øke sannsynligheten for at besøkende vil klikke seg gjennom til butikken din. Det er utmerket måte å tiltrekke seg flere besøkende på.

En tittel og metabeskrivelse må være unik for hver side, og må beskrive innholdet på siden. For hvert produkt, side eller blogg i Shopify-administrator, finner du en søkemotor-seksjon der du kan legge inn informasjonen slik du ønsker at den skal vises i resultatsidene fra søkemotoren:

Søkemotorverdier

Du kan se en forhåndsvisning på hvordan siden din vises som et søkeresultat på en Google-resultatside:

Søkemotorforhåndsvisninger

Tittelen er Black and White Bracelet Pack - no shipping. Titler har en lengdebegrensning på 70 tegn.

Ikke alle søkemotorer vil avkorte den etter tegngrensen er nådd, men de fleste vil avkorte etter et ord, i stedet for midt i et ord, for å øke leseligheten.

Trinn:

1. Fra Shopify administrator går du til Nettbutikk > Innstillinger.

2. I Tittel og metabeskrivelse-seksjonen angir du hjemmesidens metadata under Hjemmesidetittel og Hjemmeside-metabeskrivelse.

1. Klikk på Lagre.

Vanlige spørsmål

• Hva skjer hvis jeg lar titteltaggen stå tom?

Temaet ditt vil bruke butikknavnet etterfulgt av tittelen på innholdet, eventuelt tittelen på innholdet etterfulgt av butikknavnet. Hvis det var dette du ønsket å bruke uansett, trenger du ikke å redigere titteltaggen.

• Hvor er titteltaggen i Shopify-temaet mitt? Hvorfor kan jeg ikke redigere HTML-sidene direkte for dette?

Titteltaggen vises bare i én av filene i Shopify-temaet: theme.liquid. theme.liquid-filen brukes på hver side av nettstedet. Liquid-taggen som utgir titteltaggen i theme.liquid-filen er {{ page_title }}.

Nettstedet er ikke laget av statiske HTML-sider som du kan endre stykkevis. Innholdet utgis dynamisk med en relevant mal.

• En ansatt ønsker å redigere nettstedene direkte i stedet for theme.liquid-filen. Hvordan får jeg FTP-tilgang til nettstedet for å redigere HTML-en for hver side?

Det er ingen FTP-tilgang til nettsidene. Koden for tittelmerket er i theme.liquid-filen. Koden som var inni hovedelementet i theme.liquid. Du kan finne mer informasjon om Liquid i vår SEO-veiledning for temadesignere.

• Jeg redigerte titteltaggene. Hvorfor kan jeg ikke se denne endringen når jeg besøker Google?

Du må kanskje vente i et par uker før endringene dine vises i resultatene fra søkemotoren. Det kan ta litt tid for søkemotorer å kravle og indeksere innholdet på nytt.

Formater bestillings-ID

Som standard vil den første bestillings-ID-en bli gitt formatet #1001. Bestillinger etter denne øker med 1 for hver nye bestilling.

Du kan ikke endre nummeret bestillingene begynner med (1001), men du kan tilpasse formatet på bestillings-ID-er ved å legge til eller redigere et prefiks eller suffiks til en bestillings-ID.

Legg til eller rediger et prefiks for en bestillings-ID

Trinn:

1. Klikk på Generelt.

2. I Standarder og formater-seksjonen redigerer du Prefiks-tekstfeltet.

Du kan slette # eller erstatte det med tegn fra A–Å, 0–9 eller symboler. Du kan erstatte det med flere tegn hvis ønskelig.

3. Klikk på Lagre.

Legg til eller rediger et suffiks for en bestillings-ID

Trinn:

1. Klikk på Generelt.

2. I Standarder og formater-seksjonen redigerer du Suffiks-tekstfeltet.

Angi en kombinasjon av tegnene: A–Å, 0–9 eller symboler.

3. Klikk på Lagre.

Neste trinn

Etter forretningsinformasjonen er satt opp, er det på tide å begynne å bygge butikken.