Legge til forretningsinnstillinger for butikken

Før du kan begynne å sette opp Shopify-butikken må du opprette en Shopify-konto og legge til nødvendig forretningsinformasjon for butikken. Du trenger ikke å legge til hver eneste detalj med en gang, men pass på å legge til følgende elementer:

• Butikknavn
  • E-postadresse som vises til kunder
  • Offisielt forretningsnavn og -adresse
  • Butikkens tidssone
  • Standardvaluta for butikken
  • Standard vektenhet
  • Passord for å beskytte nettbutikken

Opprette Shopify-konto

Opprett en Shopify-konto for å sette opp butikken.

Sett opp eller endre navnet på nettbutikken

Navnet på nettbutikken er navnet kundene vil bruke for å finne forretningen. Det vises på hver side på nettstedet ditt.

Trinn:

1. Klikk på Generelt.

2. I Butikkinformasjon-seksjonen angir du navnet på butikken din i Butikknavn-tekstfeltet.

3. Klikk på Lagre.

Endre e-postadressen din

Butikkeierens e-postadresse er e-postadressen du brukte da du registrerte deg hos Shopify. Det er her du mottar filer hvis du eksporterer produktene, bestillingene eller kundelistene. Hvis du er butikkeieren, er det også her du mottar faktureringsvarsler.

Trinn:

1. Klikk på Generelt.

2. I Butikkdetaljer-seksjonen endrer du e-postadressen din under Butikkeierens e-post eller Konto-e-post. Dette blir e-postadressen Shopify bruker til å kontakte deg om kontoen din.

1. Klikk på Lagre.

2. Gå til den nye e-postkontoen for å finne bekreftelses-e-posten fra Shopify og trykk på koblingen i e-posten.

Endre kunde-e-postadressen din

Kunde-e-posten er adressen som vises for kundene. Det er her kunder kan ta kontakt med deg direkte, og det er denne adressen som er tilknyttet med de automatiske e-postvarslene de mottar om bestillingene.

Kunde-e-postens vertsinnstillinger bestemmer hvilken adresse kundene ser som avsender i de automatiske e-postvarslene de mottar fra Shopify. Hvis du vil se din egen e-postadresse kan det hende at du må oppdatere domenets innstillinger. Hvis ikke kan det hende at e-postvarslene vises med en no-reply@shopify.com-e-postadresse eller markeres som spam.

Trinn:

1. Klikk på Generelt.

2. I Butikkinformasjon-seksjonen kan du endre e-postadressen under Kunde-e-post:

3. Klikk på Lagre.

Beste praksis for kunde-e-post

Shopify bruker struktur for avsenderpolicy (SPF) til å bekrefte kunde-e-post-adressen din for automatiske e-postvarsler som kundene mottar. Dette forhindrer e-postvarsler fra å bli merket som søppelpost, fjerner via Shopify-merknaden fra avsenderinformasjonen og viser kunde-e-postadressen i stedet for no-reply@shopify.com i avsenderfeltet.

Hvis du bruker en e-postadresse som er tilknyttet et kundedomene, må du kontrollere domeneinnstillingene eller kontakte domeneleverandøren for å sikre at den ikke bruker DomainKeys Identified Mail (DKIM)-validering (som Shopify ikke støtter). Ellers kan du få systemfeil ved e-postlevering som denne:

On Saturday, April 1, 2017 12:00 PM, Mail Delivery System <MAILER-DAEMON@shopify.com> wrote:

----- Forwarded Message -----

This is the mail system at host smtp.shopify.com.

I'm sorry to have to inform you that your message could not be delivered to one or more recipients. It's attached below.

<youremailaddress@yahoo.com>: host mta6.am0.yahoodns.net[92.134.215.23] said:
    554 5.7.9 Message not accepted for policy reasons. See http://postmaster.yahoo.com/errors/postmaster-28.html (in reply to end of
    DATA command)

Kundene mottar fortsatt e-postvarsler fra Shopify hvis du ikke oppdaterer vertsinnstillingene for kundeadressen. I de fleste tilfeller vil e-postleveringsfeil som viser your message could not be delivered to one or more recipients bety at Shopify sender e-postvarsler med en no-reply@shopify.com-adresse i stedet for kundeadressen din – ikke at kundene dine ikke får varsler.

Må jeg endre innstillingene for kunde-e-posten?

Hvis kunde-e-posten er en @gmail.com- eller @hotmail.com-adresse, trenger du ikke å endre e-postinnstillingene. Kunde-e-posten din vises allerede i Shopifys e-postvarsler.

Hvis kunde-e-posten er en @yahoo.com- eller @AOL.com-adresse, må du bytte til en annen e-postleverandør før du kan bekrefte kunde-e-posten din. Både @yahoo.com og @AOL.com bruker DKIM-spesifikasjon, og støttes derfor ikke av Shopify.

Hvis du bruker en e-postadresse som er tilknyttet et tilpasset domene, må du legge til oppføringen for Shopifys struktur for avsenderpolicy (SPF) til domenets DNS-innstillinger, og deretter kontrollere domeneinnstillingene eller kontakte domeneleverandøren for å sikre at det ikke bruker DomainKeys Identified Mail-bekrefting (DKIM) (som ikke støttes av Shopify).

Legg til Shopifys SPF-post til domeneverten (bare tilpassede domener)

Hvis du vil bekrefte kunde-e-postadressen må du legge til Shopifys SPF-post – v=spf1 include:shops.shopify.com ~all – til TXT record i de tilpassede domeneinnstillingene.

Trinn:

1. Logg på domene-vertskontoen din.
  2. Finn domenets TXT record. Dette vises vanligvis ved siden av CNAME record og MX record.
  3. Legg til Shopifys SPF-post – v=spf1 include:shops.shopify.com ~all – i domenets TXT record.
  4. Lagre endringene.

Angi eller endre det offisielle forretningsnavnet og -adressen

Det offisielle forretningsnavnet og adressen vises på fakturaen. Med riktig adresse oppført på Shopify-fakturaen kan du føre opp Shopify som en forretningsutgift.

Trinn:

1. Klikk på Generelt.

2. I Butikkadresse-seksjonen oppdaterer du alle de relevante redigerbare tekstfeltene.

3. Klikk på Lagre.

Angi eller endre butikktidssonen

Trinn:

1. Klikk på Generelt.

2. I Standarder og formater-seksjonen bruker du nedtrekksmenyen under Tidssone for å velge en ny tidssone:

Tidssone

3. Klikk på Lagre.

Velg valuta for butikken

I innstillingssiden Generelt i Shopify-administratoren kan du velge hvilken valuta butikken skal bruke (for eksempel USD, EUR, CAD, AUD eller JPY).

Hvis du bruker Shopify Payments som betalingsgateway for kredittkort, må du endre valutaen ved å endre innstillingene for bankkonto og valuta som brukes av Shopify Payments.

Trinn:

1. Klikk på Generelt.

2. I Standarder og formater-seksjonen bruker du rullegardinmenyen under Valuta for å velge en ny valutaenhet:

Lagre valuta

1. Klikk på Lagre.

Vis flere valutaer

Med Shopify kan du tilpasse temaer til å vise flere valutaer i nettbutikken bare for visningsformål. Kundene kan bare betale med valutaen du har angitt i Generelt-innstillingssiden under Standarder og format-seksjonen.

Finn ut mer om hvordan du kan bruke temaer til å vise flere valutaer i nettbutikken her.

Hvis du vil at kundene dine skal kunne betale med ulike valutaer, må du åpne en ny butikk. Kontakt brukerstøtte vårt for mer informasjon.

Angi eller endre butikkens standard vektenhet

Du kan velge mellom følgende vektenheter:

• Britiske pund (lb) – engelsk målesystem
  • Ounces (oz) – engelsk målesystem for væske
  • Kilogram (kg) – metrisk system
  • Gram (g) – Metrisk system

Velg vektenheten som er best egnet for forretningen din. Dette er bare standardverdien, og den kan endres senere på et produktbasert grunnlag.

Trinn:

1. Klikk på Generelt.

2. I Standarder og formater-seksjonen bruker du Standard vektenhet-rullegardinmenyen for å velge den ønskede vektenheten.

System og vekt

3. Klikk på Lagre

Angi eller oppdater hjemmesidens metadata

Metadata, slik som sidens tittel og metabeskrivelser, vises i resultater fra søkemotorer. Det påvirker ikke sjansen din for å bli oppført av en søkemotor, men en god metabeskrivelse kan øke sannsynligheten for at besøkende vil klikke seg gjennom til butikken din. Det er utmerket måte å tiltrekke seg flere besøkende på.

En tittel og metabeskrivelse må være unik for hver side, og må beskrive innholdet på siden. For hvert produkt, side eller blogg i Shopify-administrator, finner du en søkemotor-seksjon der du kan legge inn informasjonen slik du ønsker at den skal vises i resultatsidene fra søkemotoren:

Søkemotorverdier

Du kan se en forhåndsvisning på hvordan siden din vises som et søkeresultat på en Google-resultatside:

Søkemotorforhåndsvisninger

Tittelen er Black and White Bracelet Pack - no shipping. Titler har en lengdebegrensning på 70 tegn.

Ikke alle søkemotorer vil avkorte den etter tegngrensen er nådd, men de fleste vil avkorte etter et ord, i stedet for midt i et ord, for å øke leseligheten.

Trinn:

1. Fra Shopify administrator går du til Nettbutikk > Innstillinger.

2. I Tittel og metabeskrivelse-seksjonen angir du hjemmesidens metadata under Hjemmesidetittel og Hjemmeside-metabeskrivelse.

1. Klikk på Lagre.

Vanlige spørsmål

• Hva skjer hvis jeg lar titteltaggen stå tom?

Temaet ditt vil bruke butikknavnet etterfulgt av tittelen på innholdet, eventuelt tittelen på innholdet etterfulgt av butikknavnet. Hvis det var dette du ønsket å bruke uansett, trenger du ikke å redigere titteltaggen.

• Hvor er titteltaggen i Shopify-temaet mitt? Hvorfor kan jeg ikke redigere HTML-sidene direkte for dette?

Titteltaggen vises bare i én av filene i Shopify-temaet: theme.liquid. theme.liquid-filen brukes på hver side av nettstedet. Liquid-taggen som utgir titteltaggen i theme.liquid-filen er {{ page_title }}.

Nettstedet er ikke laget av statiske HTML-sider som du kan endre stykkevis. Innholdet utgis dynamisk med en relevant mal.

• En ansatt ønsker å redigere nettstedene direkte i stedet for theme.liquid-filen. Hvordan får jeg FTP-tilgang til nettstedet for å redigere HTML-en for hver side?

Det er ingen FTP-tilgang til nettsidene. Koden for tittelmerket er i theme.liquid-filen. Koden som var inni hovedelementet i theme.liquid. Du kan finne mer informasjon om Liquid i vår SEO-veiledning for temadesignere.

• Jeg redigerte titteltaggene. Hvorfor kan jeg ikke se denne endringen når jeg besøker Google?

Du må kanskje vente i et par uker før endringene dine vises i resultatene fra søkemotoren. Det kan ta litt tid for søkemotorer å kravle og indeksere innholdet på nytt.

Formater bestillings-ID

Som standard vil den første bestillings-ID-en bli gitt formatet #1001. Bestillinger etter denne øker med 1 for hver nye bestilling.

Du kan ikke endre nummeret bestillingene begynner med (1001), men du kan tilpasse formatet på bestillings-ID-er ved å legge til eller redigere et prefiks eller suffiks til en bestillings-ID.

Legg til eller rediger et prefiks for en bestillings-ID

Trinn:

1. Klikk på Generelt.

2. I Standarder og formater-seksjonen redigerer du Prefiks-tekstfeltet.

Du kan slette # eller erstatte det med tegn fra A–Å, 0–9 eller symboler. Du kan erstatte det med flere tegn hvis ønskelig.

3. Klikk på Lagre.

Legg til eller rediger et suffiks for en bestillings-ID

Trinn:

1. Klikk på Generelt.

2. I Standarder og formater-seksjonen redigerer du Suffiks-tekstfeltet.

Angi en kombinasjon av tegnene: A–Å, 0–9 eller symboler.

3. Klikk på Lagre.

Neste trinn

Etter forretningsinformasjonen er satt opp, er det på tide å begynne å bygge butikken.