Legge til forretningsinnstillinger for butikken

Før du kan begynne å sette opp Shopify-butikken må du opprette en Shopify-konto og legge til nødvendig forretningsinformasjon for butikken. Du trenger ikke å legge til hver eneste detalj med en gang, men pass på å legge til følgende elementer:

• Butikknavn
  • Offisielt forretningsnavn og -adresse
  • Butikkens tidssone
  • Standardvaluta for butikken
  • Standard vektenhet
  • Passord for å beskytte nettbutikken

Opprette Shopify-konto

Opprett en Shopify-konto for å konfigurere butikken. Du må angi en gyldig e-postadresse, et passord og navnet på butikken.

Butikknavnet du velger blir det primære domenet, kjent som .myshopify.com-domenenavnet, som ser ut som dette: your-store-name.myshopify.com. Dette domenenavnet anses som standarddomene. Du bruker dette til å logge inn i butikken fra nå av.

Du kan endre .myshopify.com-domenenavnet én gang, men du kan når som helst endre navnet til butikken slik det vises på alle sider på nettstedet. Du kan også kjøpe et egendefinert domene, og det trenger heller ikke samsvare med myshopify-domenet ditt.

Angi eller endre nettbutikkens navn og offentlige forretningsnavn

Navnet på nettbutikken er det navnet som vises på alle sider på nettstedet. Det offentlige forretningsnavnet fremkommer av Shopify-fakturaen.

Trinn:

Konfigurer eller endre forretningsadressen

Bedriftsadressen er oppført på fakturaen. Med riktig adresse oppført på Shopify-fakturaen kan du føre opp Shopify som en forretningsutgift.

Trinn:

1. Klikk på Butikkdetaljer.
  2. Klikk på Rediger i seksjonen Adresse.
  3. Angi forretningsadressen og klikk på Lagre.

Angi eller endre bedriftens kontaktinformasjon

Du kan endre kontaktinformasjonen slik at Shopify og kundene dine kan kontakte deg.

Trinn:

1. Klikk på Butikkdetaljer.
  2. Klikk på Rediger i seksjonen Kontakinformasjon.
  3. Angi kontaktinformasjonen din og klikk på Lagre.

Angi eller endre butikktidssonen

Trinn:

1. Klikk på Butikkdetaljer.

2. Velg en ny tidssone fra listen Tidssoner i seksjonen Standarder og formater.

3. Klikk på Lagre.

Velg valuta for butikken

I innstillingssiden Butikkdetaljer i Shopify-administrator kan du velge hvilken valuta butikken skal bruke (for eksempel USD, EUR, CAD, AUD eller JPY).

Hvis du bruker Shopify Payments som betalingsgateway for kredittkort, må du endre valutaen ved å endre innstillingene for bankkonto og valuta som brukes av Shopify Payments.

Trinn:

1. Klikk på Butikkdetaljer.

2. Bruk rullegardinmenyen i seksjonen Butikkvaluta for å velge en ny pengeenhet.

1. Klikk på Lagre.

Vis flere valutaer

Hvis du bruker Shopify Payments kan du konfigurere butikken for å selge i flere valutaer. Kundene kan bla gjennom nettbutikken og betale i sin foretrukne valuta.

Hvis du ikke bruker Shopify Payments kan du tilpasse temaer slik at de viser flere valutaer i nettbutikken, men det gjelder kun for visningsformål. Kundene kan bare betale i valutaen du har angitt på innstillingssiden Butikkdetaljer under seksjonen Standarder og formater.

For å finne ut mer om å bruke temaer for å vise flere valutaer i nettbutikken, kan du se Støtt flere valutaer i temaet.

Angi eller endre butikkens standard vektenhet

Du kan velge mellom følgende vektenheter:

• Britiske pund (lb) – engelsk målesystem
  • Ounces (oz) – engelsk målesystem for væske
  • Kilogram (kg) – metrisk system
  • Gram (g) – Metrisk system

Velg vektenheten som er best egnet for forretningen din. Dette er bare standardverdien, og den kan endres senere på et produktbasert grunnlag.

Trinn:

1. Klikk på Butikkdetaljer.
  2. I Standarder og formater-seksjonen bruker du Standard vektenhet-rullegardinmenyen for å velge den ønskede vektenheten.
  3. Klikk på Lagre.

Angi eller oppdater hjemmesidens metadata

Metadata, slik som sidens tittel og metabeskrivelser, vises i resultater fra søkemotorer. Det påvirker ikke sjansen din for å bli oppført av en søkemotor, men en god metabeskrivelse kan øke sannsynligheten for at besøkende vil klikke seg gjennom til butikken din. Det er utmerket måte å tiltrekke seg flere besøkende på.

Tittelen og metabeskrivelsen må være unik for hver side, og må beskrive innholdet på siden. For hvert produkt, side eller blogg i Shopify-administrator, finner du en søkemotor-seksjon der du kan legge inn informasjonen slik du ønsker at den skal vises i resultatsidene fra søkemotoren:

Titler har en lengdebegrensning på 70 tegn. Ikke alle søkemotorer vil avkorte den etter tegngrensen er nådd, men de fleste vil avkorte etter et ord, i stedet for midt i et ord, for å øke leseligheten.

Du kan se en forhåndsvisning på hvordan siden din vises som et søkeresultat på en Google-resultatside.

Trinn:

1. Fra Shopify administrator går du til Nettbutikk > Innstillinger.

2. I Tittel og metabeskrivelse-seksjonen angir du startsides metadata under Startsidetittel og Startside-metabeskrivelse.

1. Klikk på Lagre.

Vanlige spørsmål

• Hva skjer hvis jeg lar titteltaggen stå tom?

Temaet ditt vil bruke butikknavnet etterfulgt av tittelen på innholdet, eventuelt tittelen på innholdet etterfulgt av butikknavnet. Hvis det var dette du ønsket å bruke uansett, trenger du ikke å redigere titteltaggen.

• Hvor er titteltaggen i Shopify-temaet mitt? Hvorfor kan jeg ikke redigere HTML-sidene direkte for dette?

Titteltaggen vises bare i én av filene i Shopify-temaet: theme.liquid. theme.liquid-filen brukes på hver side av nettstedet. Liquid-taggen som utgir titteltaggen i theme.liquid-filen er {{ page_title }}.

Nettstedet er ikke laget av statiske HTML-sider som du kan endre stykkevis. Innholdet utgis dynamisk med en relevant mal.

• En ansatt ønsker å redigere nettstedene direkte i stedet for theme.liquid-filen. Hvordan får jeg FTP-tilgang til nettstedet for å redigere HTML-en for hver side?

Det er ingen FTP-tilgang til nettsidene. Koden for titteltaggen er i theme.liquid-filen. Koden som var inni hovedelementet i theme.liquid. Du kan finne mer informasjon om Liquid i vår SEO-veiledning for temadesignere.

• Jeg redigerte titteltaggene. Hvorfor kan jeg ikke se denne endringen når jeg besøker Google?

Du må kanskje vente i et par uker før endringene dine vises i resultatene fra søkemotoren. Det kan ta litt tid for søkemotorer å kravle og indeksere innholdet på nytt.

Formater bestillings-ID

Som standard vil den første bestillings-ID-en bli gitt formatet #1001. Bestillinger etter denne øker med 1 for hver nye bestilling.

Du kan ikke endre nummeret bestillingene begynner med (1001), men du kan tilpasse formatet på bestillings-ID-er ved å legge til eller redigere et prefiks eller suffiks til en bestillings-ID.

Legg til eller rediger et prefiks for en bestillings-ID

Trinn:

1. Klikk på Butikkdetaljer.

2. I Standarder og formater-seksjonen redigerer du Prefiks-tekstfeltet.

Du kan slette # eller erstatte det med tegn fra A–Å, 0–9 eller symboler. Du kan erstatte det med flere tegn hvis ønskelig.

1. Klikk på Lagre.

Legg til eller rediger et suffiks for en bestillings-ID

Trinn:

1. Klikk på Butikkdetaljer.

2. I Standarder og formater-seksjonen redigerer du Suffiks-tekstfeltet.

Angi en kombinasjon av tegnene: A–Å, 0–9 eller symboler.

1. Klikk på Lagre.

Ender myshopify.com-domenenavnet

Når du registrerte deg for Shopify fikk du muligheten til å enten opprette et standard domenenavn, som er your-store.myshopify.com, eller du fikk et generert for deg. Hvis du senere ønsker et annet .myshopify.com-domenenavn som vises til kundene kan du endre det, men bare én gang.

Alternativt, hvis du ønsker å endre nettadressen som vises for kundene når de befinner seg i nettbutikken for å fremheve merkevaren, kan du kjøpe og legge til et egendefinert domene. Når du bruker et egendefinert domene vil ikke kundene se .myshopify.com-domenenavnet.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Domener.

2. Klikk Endre til et nytt myshopify.com-domene ved siden av standarddomenenavnet på Domener-siden.

3. Angi et nytt navn og klikk Legg til domene.

Neste trinn

Etter forretningsinformasjonen er satt opp, er det på tide å begynne å bygge butikken.