Legge til forretningsinnstillinger for butikken

Før du begynner å konfigurere Shopify-butikken må du opprette en Shopify-konto og legge til bedriftsinformasjon for butikken. Du trenger ikke å legge til hver eneste detalj med en gang, men pass på å legge til følgende elementer:

• Butikknavn
  • Offisielt forretningsnavn og -adresse
  • Butikkens tidssone
  • Standardvaluta for butikken
  • Standard vektenhet
  • Passord for å beskytte nettbutikken

Opprett Shopify-kontoen

Opprett en Shopify-konto for å konfigurere butikken. Du må oppgi en gyldig e-postadresse og et passord.

Under opprettelse av kontoen tildeles du et automatisk generert domenenavn under myshopify.com, som ser ut som dette: 1a2b3c4-5.myshopify.com. Du bruker dette domenet for å logge på butikken. Dette domenenavnet anses også som butikkens primære domene som standard, men du kan også kjøpe et egendefinert domene for å bytte ut myshopify.com-domenet som nettadressen kundene bruker for å besøke butikken.

Du kan bare velge et nytt myshopify.com-domenenavn én gang.

Navnet på nettbutikken din er navnet som vises på hver side på nettstedet ditt. Som standard vil butikknavnet være «Min butikk». Kontaktinformasjonen du legger til brukes til å kontakte deg av kunder og Shopify.

Trinn:

Angi eller endre foretaksnavn og forretningsadresse

Foretaksnavnet og forretningsadressen fremkommer på fakturaen. Med riktig navn og adresse oppført på Shopify-fakturaen kan du føre opp Shopify som en forretningsutgift.

Trinn:

Angi eller endre butikktidssonen

Velg en butikkvaluta

I innstillingssiden Butikkdetaljer i Shopify-administrator kan du velge hvilken valuta butikken skal bruke (for eksempel USD, EUR, CAD, AUD eller JPY).

Hvis du bruker Shopify Payments som betalingsgateway for kredittkort, må du endre valutaen ved å endre innstillingene for bankkonto og valuta som brukes av Shopify Payments.

Trinn:

1. Klikk på Lagre.

Vis flere valutaer

Hvis du bruker Shopify Payments kan du konfigurere butikken for å selge i flere valutaer. Kundene kan bla gjennom nettbutikken og kassen i sin ønskede lokale valuta.

Hvis du ikke bruker Shopify Payments, kan du tilpasse temaer for å vise flere valutaer i nettbutikken, men kun for visningsformål. Kundene kan bare betale i den valutaen du velger på innstillingssiden Butikkdetaljer under seksjonen Butikkvaluta.

For å finne ut mer om å bruke temaer for å vise flere valutaer i nettbutikken kan du se Støtt flere valutaer i temaet.

Angi eller endre butikkens standard vektenhet

Du kan velge mellom følgende vektenheter:

• Britiske pund (lb) – engelsk målesystem
  • Ounces (oz) – engelsk målesystem for væske
  • Kilogram (kg) – metrisk system
  • Gram (g) – Metrisk system

Velg vektenheten som er best egnet for forretningen din. Dette er bare standardverdien, og den kan endres senere på et produktbasert grunnlag.

Trinn:

Angi eller oppdater hjemmesidens metadata

Metadata, slik som sidens tittel og metabeskrivelser, vises i resultater fra søkemotorer. Det påvirker ikke sjansen din for å bli oppført av en søkemotor, men en god metabeskrivelse kan øke sannsynligheten for at besøkende vil klikke seg gjennom til butikken din. Det er utmerket måte å tiltrekke seg flere besøkende på.

Tittelen og metabeskrivelsen må være unik for hver side, og må beskrive innholdet på siden. For hvert produkt, side eller blogg i Shopify-administrator, finner du en søkemotor-seksjon der du kan legge inn informasjonen slik du ønsker at den skal vises i resultatsidene fra søkemotoren.

Titler har en lengdebegrensning på 70 tegn. Ikke alle søkemotorer vil avkorte den etter tegngrensen er nådd, men de fleste vil avkorte etter et ord, i stedet for midt i et ord, for å øke leseligheten.

Du kan se en forhåndsvisning på hvordan siden din vises som et søkeresultat på en Google-resultatside.

Trinn:

1. Fra Shopify administrator går du til Nettbutikk > Innstillinger.

2. I Tittel og metabeskrivelse-seksjonen angir du startsides metadata under Startsidetittel og Startside-metabeskrivelse.

1. Klikk på Lagre.

Vanlige spørsmål

• Hva skjer hvis jeg lar titteltaggen stå tom?

Temaet ditt vil bruke butikknavnet etterfulgt av tittelen på innholdet, eventuelt tittelen på innholdet etterfulgt av butikknavnet. Hvis det var dette du ønsket å bruke uansett, trenger du ikke å redigere titteltaggen.

• Hvor er titteltaggen i Shopify-temaet mitt? Hvorfor kan jeg ikke redigere HTML-sidene direkte for dette?

Titteltaggen er bare inkludert i én fil i Shopify-teamet: theme.liquid. theme.liquid-filen brukes på hver side av nettstedet. Liquid-taggen som utgir titteltaggen i theme.liquid-filen er {{ page_title }}.

Nettstedet er ikke laget av statiske HTML-sider som du kan endre stykkevis. Innholdet utgis dynamisk med en relevant mal.

• En ansatt ønsker å redigere nettstedene direkte i stedet for theme.liquid-filen. Hvordan får jeg FTP-tilgang til nettstedet for å redigere HTML-en for hver side?

Det er ingen FTP-tilgang til nettsidene. Koden for titteltaggen er i theme.liquid-filen. Koden som var inni hovedelementet i theme.liquid. Du kan finne mer informasjon om Liquid i SEO-veiledningen for temadesignere.

• Jeg redigerte titteltaggene. Hvorfor kan jeg ikke se denne endringen når jeg besøker Google?

Det kan hende du må vente et par uker før endringene vises i søkeresultater. Det kan ta litt tid for søkemotorer å kravle og indeksere innholdet på nytt.

Formater bestillings-ID

Som standard vil den første bestillings-ID-en bli gitt formatet #1001. Bestillinger etter denne øker med 1 for hver nye bestilling.

Du kan ikke endre nummeret bestillingene begynner med (1001), men du kan tilpasse formatet på bestillings-ID-er ved å legge til eller redigere et prefiks eller suffiks til en bestillings-ID.

Legg til eller rediger et prefiks for bestillings-ID

Du kan slette # i feltet Prefiks, eller erstatte det med et tegn mellom A–Å, 0–9 eller symboler. Du kan erstatte den med flere tegn hvis du ønsker det.

Trinn:

Legg til eller rediger et suffiks for en bestillings-ID

Du kan slette # fra feltet Suffiks, eller erstatte det med et tegn fra A–Å, 0–9 eller symboler. Du kan erstatte det med flere tegn hvis ønskelig.

Trinn:

Velg et nytt myshopify.com-domenenavn

Når du registrerer deg for Shopify, genereres myshopify.com-standarddomenenavnet for deg. Dette domenet vises alltid i nettleserens adressefelt når du er i Shopify-administrator, og er standardadressen til butikkfronten, som vises for kundene.

Hvis du ønsker å fremheve merkevaren til kunder som ser i butikken, har du noen alternativer:

• Du kan kjøpe og legge til et egendefinert domene. Når du bruker et egendefinert domene som primært domene, vises ikke myshopify.com-domenenavnet til kunder, og brukes bare av deg og personalet ved pålogging til Shopify-administrator.
  • Du kan velge et nytt myshopify.com-domenenavn gratis som vises til kundene, men du kan bare gjøre dette én gang.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Domener.
  2. Klikk Endre til et nytt myshopify.com-domene ved siden av standarddomenenavnet på Domener-siden.
  3. Angi et nytt navn og klikk Legg til domene.

Det nye myshopify.com-domenet angis automatisk som nytt primært domene, og det tidligere myshopify.com-domenet omdirigerer automatisk til det nye. Ingen ytterligere URL-omdirigeringer må opprettes.

Neste trinn

Etter forretningsinformasjonen er satt opp, er det på tide å begynne å bygge butikken.