Kjøpe et domene fra Shopify

Hvis du ikke allerede har et tilpasset domene, kan du prøve å kjøpe domener via Shopify for å gjøre konfigureringsprosessen enklere. Tilpassede domener som kjøpes via Shopify, koster fra 11 USD per år. Domenet blir automatisk konfigurert for deg, og du beholder eierskap selv om du forlater Shopify.

Domener som kjøpes via Shopify registreres for ett år, og kan fornyes til du kansellerer domenet eller Shopify-butikken. Shopify tilbyr ikke e-postkontoer som en del av domenetjenestene sine, men tjenesten gir et ubegrenset antall kontoer for videresending av e-post for domenenavnet ditt. Kjøp av tema er ikke refunderbart.

Kjøp et domene fra Shopify

Følg disse trinnene for å kjøpe et domene fra Shopify:

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Domener.
  2. Klikk på Kjøpp nytt domene.
  3. Skriv inn domenet du vil kjøpe.
  4. Tilgjengelige suffikser og prisene deres blir oppført. Alternativer for suffikser inkluderer vanlige suffikser (for eksempel .com eller .biz), landssuffikser (for eksempel .ca eller .co.uk) og unike suffikser (for eksempel .blackfriday). Prisene varierer, så du bør gjennomgå alternativene nøye.
  5. Klikk på Kjøp ved siden av domenet du vil kjøpe.
  6. Gjennomgå kjøpssammendraget:

1. Gjennomgå personopplysningene. Som standard brukes e-postadressen og informasjonen til Shopify-butikkeieren til å kjøpe og fornye domener.
    2. Merk av for Forny dette domenet automatisk hvert år hvis du vil at domenet skal fornyes automatisk før det utløper.
    3. Bekreft hvorvidt dette domenet tilbyr WHOIS-personvern. WHOIS lar folk slå opp informasjon om eieren av et domenenavn. WHOIS-personvern er en tjeneste som skjuler informasjonen din fra et WHOIS-oppslag, noe som holder den personlige kontaktinformasjonen din skjult for offentligheten. Hvis domenenavnet du har angitt tilbyr WHOIS-personvern, mottar du denne meldingen:
      Personvern for WHOIS
      Hvis du ikke mottar denne meldingen og ønsker WHOIS-personvern på domenet ditt, klikker du Avbryt og velger en annen domeneutvidelse som ikke står på listen over WHOIS-unntak.
    4. Les ICANN-retningslinjene og domeneregistreringsavtalen.
  7. Hvis du er fornøyd, klikker du på Kjøp domene. Du mottar en e-post med bekreftelse på kjøper fra Shopify. Det kan ta opptil 48 timer før det nye domenet fungerer.

8. Du mottar en e-post som ber deg om å bekrefte e-postadressen din etter at du kjøper domenet. Hvis du ikke mottar en e-postbekreftelse, bør du se i søppelpostmappen eller sende den på nytt fra Shopify-administrator. Hvis du ikke bekrefter e-postadressen din, kan domenet ditt bli suspendert.

WHOIS-unntak

WHOIS (uttales «who is») er en tjeneste du kan bruke til å slå opp informasjon om eieren av et domenenavn. WHOIS-personvern er en tjeneste som skjuler domeneinformasjonen din fra WHOIS-oppslag. Dette skjuler den personlige kontaktinformasjonen din fra offentligheten.

Følgende suffikser på toppnivå inkluderer ikke WHOIS-personvern når du kjøper et domene via Shopify:

Toppnivådomener som ikke inkluderer WHOIS-personvern
.abogado .ac .ae .aero .af
.africa .ag .ai .alsace .am
.ar .archi .as .asia .at
.au .auto .barcelona .bayern .be
.berlin .br .brussels .bzh .cat
.cd .ch .cl .cm .cologne
.coop .corsica .cx .cz .de
.ec .es .feedback .fi .fm
.fr .frl .gd .gg .gl
.gr .gs .gy .hamburg .hk
.hm .hn .hr .ht .hu
.il .im .in .io .is
.je .jobs .jp .kg .ki
.kr .la .law .lc .li
.lt .lu .lv .ly .ma
.md .melbourne .mn .ms .mu
.mx .my .nl .no .nrw
.nu .nyc .nz .paris .pe
.ph .pl .pm .pr .pro
.pt .pw .qa .quebec .re
.rio .ro .ru .ruhr .sb
.sc .scot .se .sg .sh
.si .so .sr .srl .st
.sx .sydney .tc .tf .tk
.tl .tm .to .travel .tw
.ua .us .uy .vc .ve
.vg .vlaanderen .vote .voto .wf
.wien .yt .za

Neste trinn

Etter at du har kjøpt domenet ditt, kan du gjøre dette: