Kjøpe et domene gjennom Shopify

For å hjelpe deg med å konfigurere domenet og administrere alle domeneinnstillinger fra Shopify-administrator, kan du kjøpe et domene gjennom Shopify. Hvis dette domenet er det første domenet du legger til i Shopify, konfigureres det automatisk til å være den nettadressen som vises for kundene. Hvis du allerede bruker et domene med butikken, omdirigeres automatisk det nye domenet til det primære domenet.

Når du har kjøpt domenet gjennom Shopify kan du gjøre følgende oppgaver på Domener-siden i Shopify-administrator:

• redigere domeneinnstillingene
  • opprette underdomener
  • konfigurere e-postadresser for videresending
  • betale for domenet
  • fornye domenet

Vurderinger før du kjøper et domene gjennom Shopify

Før du kjøper et domene via Shopify, bør du vurdere følgende punkter:

• Vertstjenester for e-post tilbys ikke av Shopify. Du kan i stedet koble det Shopify-administrerte domenet ditt til en tredjepartstjeneste for e-postverting.
  • Noen domeneutvidelser inkluderer WHOIS-personvern, som er en tjeneste som holder din personlige kontaktinformasjon skjult fra offentlige oppføringer for domeneregistrering. Hvis du ønsker WHOIS-personvern må du sørge for at domeneutvidelsen ikke står på listen over WHOIS-unntak.
  • Noen domeneutvidelser har spesifikke krav til bosted eller bedriftsregistrering. Sørg for at du oppfyller disse kravene, fordi du kanskje må bekrefte registreringsinformasjonen. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, kan domenet bli suspendert.
  • Et nytt TLS-sertifikat, også kjent som et SSL-sertifikat, opprettes automatisk når du kjøper et domene gjennom Shopify. Du trenger ikke å kjøpe SSL-kryptering for domenet.
  • Du må betale registreringsavgiften hvert år for å fornye domeneabonnementet ditt. Domenefornyelser belastes separat fra de månedlige abonnementskostnadene. Nøyaktig prissetting avhenger av hvilken domeneutvidelse du velger.
  • Domenevertstjenester er bare tilgjengelig med et betalt Shopify-abonnement. Hvis du vil deaktivere butikken eller Shopify-kontoen, men du ønsker å fortsette å bruke domenet, må du overføre domenet før du deaktiverer butikken. Du kan overføre domenet til en av følgende:

• Når du kjøper .se-domener må kontaktinformasjonen være i følgende format:

• Postnummeret kan ikke inneholde mellomrom.
    • Det første 0 i telefonnummeret ditt kan ikke inkluderes.
    • Det svenske identitetsnummeret må bestå av ti siffer og en bindestrek i følgende format: YYMMDD-XXXX.

Kjøp et domene gjennom Shopify

Før du kjøper et egendefinert domene gjennom Shopify, bør du sjekke prisen og tilgjengeligheten for domenenavnet gjennom Shopifys domenenavngenerator. Den nøyaktige prisen på domener som kjøpes gjennom Shopify avhenger av hvilken toppnivådomeneendelse (TLD) du velger. Tilgjengeligheten for TLD-er kan endre seg løpende.

Domenenavngeneratoren viser tilgjengeligheten for ditt valgte domenenavn, samt for andre tilgjengelige TLD-er og alternative domenenavn. Hvis ditt valgte domenenavn eller TLD ikke er tilgjengelig, kan du velge et av de foreslåtte alternativene eller starte et nytt søk.

Trinn 1: Velg domenenavnet du vil kjøpe

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Domener.
  2. Klikk på Kjøpp nytt domene.
  3. Skriv inn domenet du vil kjøpe.
  4. Gå gjennom tilgjengelige domeneutvidelser og prisene deres.
  5. Klikk på Kjøp ved siden av domenet du vil kjøpe.

Trinn 2: Gå gjennom kjøpssammendraget

1. Se gjennom seksjonen Domene som skal registreres. Hvis du vil sikre at domenet fornyes automatisk før det utløper, velger du Forny dette domenet automatisk hvert år.
  2. Gå gjennom seksjonen Kontaktinformasjon for å bekrefte at e-postadressen og opplysningene om Shopify-butikkeieren stemmer.
  3. Bekreft hvorvidt denne domeneutvidelsen inkluderer WHOIS-personvern, en tjeneste som holder den personlige kontaktinformasjonen din skjult fra registreringsoppføringer for offentlige domener:

• Hvis domenenavnet du angir inkluderer WHOIS-personvern, vises en melding om at domenet inkluderer WHOIS-personvern.
    • Hvis du ikke mottar denne meldingen og du ønsker WHOIS-personvern på domenet ditt, klikker du Avbryt og velger en annen domeneutvidelse som ikke er på listen over WHOIS-unntak.
  4. Velg en betalingsmåte for domenet i seksjonen Betalingsmåte.

5. Les ICANN-retningslinjene og domeneregistreringsavtalen.

6. Klikk på Kjøp domene.

Det kan ta opptil 48 timer før domenet fungerer. Hvis dette domenet er det første domenet du legger til i Shopify, konfigureres det automatisk til å være den nettadressen som vises for kundene. Hvis du allerede bruker et domene med butikken, omdirigeres automatisk det nye domenet til det primære domenet.

Trinn 3: Bekreft e-postadressen

Når du har kjøpt et domene, må du bekrefte e-postadressen din for å fullføre domeneregistreringen. Sjekk e-postkontoen din og se etter flere e-postmeldinger fra Shopify som du må gå gjennom. Disse e-postmeldingene inneholder informasjon om følgende:

• bekreftelse av kjøpet
  • bekreft e-postadressene dine
  • administrere hvordan opplysningene dine deles.

Hvis du ikke mottar en e-postmelding om å bekrefte e-postadressen din, må du se i mappen for søppelpost eller sende e-postbekreftelsen på nytt fra Shopify-administrator. Hvis du ikke bekrefter e-postadressen innen 15 dager, kan domenet bli suspendert.

Bekrefte registreringsinformasjonen din

Noen domeneutvidelser har begrensninger eller registreringskrav når du kjøper et domene via Shopify. For å bruke et .ca-domene for Canada eller et .fr-domene for Frankrike, må du oppfylle visse krav til bosted og bedriftsregistrering. Disse domeneutvidelsene har spesifikke registerorganisasjoner som administrerer registreringene deres. Hvis du er domeneeieren, kan disse organisasjonene kontakte deg med jevne mellomrom for å bekrefte at du oppfyller deres bosteds- eller registreringskrav.

Når du kjøper et domene gjennom Shopify brukes butikkens informasjon automatisk til å fullføre domeneregistreringen. Denne informasjonen inkluderer bedriftens navn, personnavn, adresse og telefonnummer.

Hvis en registerorganisasjon kontakter deg for å bekrefte domenet ditt, må du legge frem dokumentasjon på registreringsinformasjonen. Hver registerorganisasjon har ulike krav til hva slags dokumentasjon du kan gi, for eksempel et pass, forretningssedler eller dokumentasjon på forretningsadressen. Hvis du endrer forretningsadressen din eller har vanskeligheter med å bevise registreringsinformasjonen din, kan du kontakte Shopify-brukerstøtte.

Neste trinn etter å ha kjøpt et domene

Etter at du har kjøpt et domene, kan du gjøre følgende:

WHOIS-unntak

Følgende domeneutvidelser inkluderer ikke WHOIS-personvern når du kjøper et egendefinert domene via Shopify. Hvis du kjøper en av disse domeneutvidelsene, vil den personlige kontaktinformasjonen din være tilgjengelig i registreringsoppføringene for offentlige domener.

Toppnivådomener som ikke inkluderer WHOIS-personvern
.abogado .ac .ae .aero .africa
.ag .ai .alsace .am .ar
.archi .as .asia .at .au
.auto .barcelona .bayern .be .berlin
.br .brussels .bzh .cat .cd
.ch .cl .cm .cologne .coop
.corsica .cx .cz .de .ec
.es .feedback .fi .fm .fr
.frl .gd .gg .gl .gr
.gs .gy .hamburg .hk .hm
.hn .hr .ht .hu .il
.im .in .io .is .je
.jobs .jp .kg .ki .kr
.la .law .lc .li .lt
.lu .lv .ly .ma .md
.melbourne .mn .ms .mu .mx
.my .nl .no .nrw .nu
.nyc .nz .paris .pe .ph
.pl .pm .pr .pro .pt
.pw .qa .quebec .re .rio
.ro .ru .ruhr .sb .sc
.scot .se .sg .sh .si
.so .sr .srl .st .sx
.sydney .tc .tf .tk .tl
.tm .to .travel .tw .ua
.us .uy .vc .ve .vg
.vlaanderen .vote .voto .wf .wien
.yt .za