Administrere domenet ditt i Shopify

Du administrerer alle domeneinnstillingene dine fra Domener-siden i Shopify-administratoren din.

Angi et primært domene

I Shopify er et primært domene domenenavnet som kunder ser i adressefeltet når de surfer på nettbutikken din. Du kan bruke et rotdomene eller et underdomene som primært domene, men du kan bare ha ett primært domene.

Du tildeler det primære domenet ditt fra Domener-siden av Shopify-administratoren din.

Før du angir et primært domene, må du sørge for at du

Slik angir du et primært domene:

1. I Primært domene-delen klikker du på Endre primært domene:

Endre primært domene

2. Velg domenet du vil angi som primært domene:

Velg et primært domene

3. Klikk på Lagre.

Butikkfronten din viser når det valgte primære domenet ditt til besøkende:

Primært domene for butikkfront

Fjern domenet til en tredjepart

Hvis du ikke lenger ønker at et domene til en tredjepart skal være knyttet til Shopify-butikken din, kan du fjerne det fra Domener-siden din.

Slik fjerner du domenet til en tredjepart:

1. I Tredjepartsdomener-delen finner du domenet du vil fjerne, og klikker på Fjern:

Klikk fjern ved siden av domenet

2. Klikk på Fjern for å bekrefte:

Klikk fjern domene for å bekrefte

Hvis du bestemmer deg for å bruke det domenenavnet for Shopify-butikken din igjen, kan du legge det til i Shopify-administratoren din.

Hvis du planlegger å stenge butikken og flytte domenet til en ny plattform, må du være oppmerksom på at Shopifys HTTP Strict Transfer Security (HSTS) forblir i kraft for domenet i 90 dager etter at du har stengt butikken, for å bidra til å sørge for at din og kundenes opplysninger er sikre.

Fjern et Shopify-administrert domene

Hvis du ikke lenger ønsker å ha et Shopify-administrert domene knyttet til Shopify-butikken din, må du kontakte brukerstøtten for å fjerne det. Etter at et Shopify-administrert domene er fjernet, kan du ikke administrere innstillingene for det med Shopify-administratoren.

.myshopify.com-nettadressen din er ikke inkludert som et Shopify-administrert domene. Disse nettadressene kan ikke fjernes eller endres.