Fornye Shopify-administrerte domener

Hvis du har et Shopify-administrert domene, kan du automatisk fornye domeneabonnementet i Shopify-administrator. Automatisk fornyelse av domenet sikrer at eierskapet ditt ikke utløper. Du trenger ikke å fornye myshopify.com-URL-adressen.

Du kan velge om du vil aktivere automatisk fornyelse når du kjøper et domene gjennom Shopify, eller når som helst fra Shopify-administrator. Hvis domenet ditt ikke er stilt inn til automatisk fornyelse, må du aktivere automatisk fornyelse innen utgangen av registreringsperioden for å forhindre at domenet utløper.

Hvis du vil kansellere et Shopify-administrert domene, kan du deaktivere automatisk fornyelse slik at det utløper ved utgangen av registreringsperioden.

Som standard brukes e-postadressen og informasjonen til Shopify-butikkeieren til å kjøpe og fornye domener. Sørg for at e-postadressen din er oppdatert slik at du mottar varsler om domenets utløp.

Aktiver automatisk fornyelse

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Domener.

2. Klikk på Administrer for domenet du vil konfigurere.

3. I Automatisk fornyelse-seksjonen fjerner du avmerkingen for Forny dette domenet automatisk hvert år.

Domenefornyelsen din belastes automatisk på den oppførte datoen. For å sikre at domenefornyelsen lykkes, er fornyelsesdatoen 14 dager før utgangen av registreringsperioden. Domenefornyelser belastes separat fra de månedlige abonnementskostnadene.

Deaktiver automatisk fornyelse

Hivs du ikke ønsker at domeneabonnementet skal fornyes automatisk, eller hvis du vil kansellere det Shopify-administrerte domenet, kan du deaktivere automatisk fornyelse i Shopify-administrator.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Domener.

2. Klikk på Administrer for domenet du vil konfigurere.

3. I Automatisk fornyelse-seksjonen fjerner du avmerkingen for Forny dette domenet automatisk hvert år.

Når du har deaktivert automatisk fornyelse, utløper domenet ved utgangen av registreringsperioden. Hvis du ikke ønsker at domenet skal utløpe, må du aktivere automatisk fornyelse innen utløpsdatoen.

Deaktiver automatisk fornyelse for .de-domener

På grunn av tyske reguleringer av .de-domener, kan ikke domenefornyelser for .de-domener deaktiveres fra Shopify-administrator. Hvis du kjøper et .de-domene gjennom Shopify, vil domenet fornyes automatisk inntil du kansellerer det.

For å kansellere et .de-domene, må du sende en e-post til Shopifys tyske kundestøtteteam på hilfe@shopify.com minst fem dager før domenets planlagte fornyelsesdato. E-posten må inneholde et utfylt skjema for terminering/sletting av domene, og angi om du ønsker at domenet skal kanselleres umiddelbart eller ved utgangen av registreringsperioden.

Når du har oppgitt den nødvendige informasjonen, sender det tyske kundestøtteteamet det på dine vegne. Når domenet kanselleres slettes det umiddelbart fra registeret, og blir tilgjengelig for andre.

Forny et utløpt domene

Hvis domeneabonnementet ditt utløper, og du ønsker å fortsette å bruke domenet, har du 40 dager på å kontakte Shopify-brukerstøtte for å fornye det. Dette kalles av og til løpeperioden. Du kan ikke fornye et utløpt domene selv.

Hvis du ikke fornyer et utløpt domene under løpeperioden, kan det hende at du kan fornye det under innløsningstiden ved å kontakte Shopify-brukerstøtte. Innløsningstiden varer i inntil 30 dager etter løpeperioden. Det tilkommer tilleggskostnader ved fornyelse av et domene i innløsningstiden.

Hvis domenet ikke fornyes innen utgangen av innløsningstiden, slettes det fra registeret. Etter sletting kan hvem som helst kjøpe domenet. Det kan hende du kan kjøpe domenet på nytt gjennom Shopify eller fra en tredjeparts domeneleverandør.