Feilsøke problemer med domener som er koblet til Shopify

Et egendefinert domene er kundens første inngangspunkt til den nettbaserte virksomheten din. Hvis du mottar Krever oppmerksomhet-varslingsmerke på domenet ditt i Shopify-administrator, er det problemer du må ta tak i.

En oppføring peker ikke til Shopify

Varsling: Domenets A-oppføring peker ikke til Shopify. Åpne DNS-innstillingene hos domeneleverandøren for example.com, og tilordne 23.227.38.65 til A-oppføringen.

A-oppføringen er ansvarlig for å peke domenet ditt til Shopify. Hvis den ikke er riktig konfigurert, vil du oppleve tilkoblingsproblemer. Besøk domeneleverandøren din og oppdater A-oppføringen så den peker til IP-adressen som anbefales av banneret på innstillingssiden for domenet ditt.

Flere A-oppføringer

Varsling: Domenet har for mange A-oppføringer. Hvis du har flere A-oppføringer, kan det føre til tilkoblingsfeil. For å følge beste praksis, må du åpne domeneleverandørens DNS-innstillinger for example.com, og tilordne 23.227.38.65 til A-oppføringen.

Når det oppgis flere A-oppføringer, velges en av dem tilfeldig av nettleseren hver gang domenet ditt besøkes. Hvis du har flere A-oppføringer, kan det hende at noen besøkende kommer til butikken din mens andre rutes til et annet sted.

CNAME-oppføringen peker ikke til Shopify

Varsling: Domenets CNAME-oppføring peker ikke til Shopify. Åpne DNS-innstillingene hos domeneleverandøren for example.com, og tilordne shops.myshopify.com. til CNAME-oppføringen.

CNAME-oppføringen er ansvarlig for å håndtere alle underdomener som må peke til Shopify for riktig ruting.

CNAME-oppføringen mangler

Varsling: Domenet mangler en CNAME-oppføring. Åpne DNS-innstillingene hos domeneleverandøren for example.com, og tilordne shops.myshopify.com. til CNAME-oppføringen.

CNAME-oppføringen sikrer at alle underdomener av domenetilordningen er riktig plassert i Shopify-butikken. Sørg for å legge til en CNAME-oppføring i DNS-innstillingene.

Domenet har en Cloudflare-proxy

Varsel: Domenet ditt er bak en Cloudflare-proxy som ikke støttes. Proxyer kan påvirke nettstedet ditt, og støttes ikke av Shopify. For å forhindre mulige tilkoblingsproblemer, må du åpne domeneleverandørens DNS-innstillinger og fjerne proxyen.

Cloudflare-proxyer støttes ikke. Hvis proxyer er satt opp feil, kan de komme i konflikt med Shopifys nettverkskonfigurasjon. Fjerning av proxyer kan forbedre tilkoblingen til Shopify-butikken. Hvis du har problemer med tilkoblingen på et domene bak Cloudflare-proxy eller en annen proxy, kan du kontakte proxy-leverandøren for å få hjelp til å feilsøke problemene.

Tillater ikke Shopifys sertifikatmyndigheter

Varsel: Domenet ditt tillater ikke at Let's Encrypt og GlobalSign kan levere SSL-sertifikater. Åpne domeneleverandørens DNS-innstillinger for example.com og legg til en CAA-oppføring for letsencrypt.org og globalsign.com.

CAA-innstillingene må gi tilgang til sertifikatmyndighetene som Shopify bruker til å utstede SSL-sertifikater. Legg til CAA-oppføringer for Let's Encrypt (letsencrypt.org) og Global Sign (globalsign.com) i listen med eksisterende CAA-oppføringer for å tillate at Shopify kan levere et gratis SSL-sertifikat for domenet ditt.

CAA-oppføring som inneholder «;»-tegn

Varsel: Domenets CAA-oppføring blokkerer levering av SSL-sertifikater. Åpne domeneleverandørens DNS-innstillinger for example.com og sjekk at det er én CAA-oppføring hver for letsencrypt.org og globalsign.com. Sørg for at CAA-oppføringene dine ikke inneholder semikolon («;»). Eventuelt kan du slette CAA-oppføringene dine.

Et semikolon i CAA-oppføringen betyr at ingen sertifikatmyndigheter tillates å levere SSL-sertifikater for dette domenet. Du kan enten fjerne denne CAA-oppføringen eller endre den for å tillate Let's Encrypt (letsencrypt.org) og GlobalSign (globalsign.com).

AAAA-oppføringen peker ikke til Shopify

Varsel: Domenets AAAA-oppføring peker ikke til Shopify. Åpne DNS-innstillingene hos domeneleverandøren for example.com, og tilordne 2620:0127:f00f:5:: til AAAA-oppføringen.

AAAA-oppføringen er ansvarlig for å peke domenet til Shopify på IPv6-nettverket. Hvis AAAA-oppføringen er feilkonfigurert, vil noen brukere kunne oppleve tilkoblingsfeil. Gå til domeneleverandøren og oppdater AAAA-oppføringen, slik at den peker til IP-adressen som anbefales i banneret på innstillingssiden for domenet.

Flere AAAA-oppføringer

Varsel: Domenet har for mange AAAA-oppføringer. Flere AAAA-oppføringer kan føre til tilkoblingsfeil. For å følge gjeldende beste praksis, må du gå til DNS-innstillingene hos domeneleverandøren for example.com, og tilordne 2620:0127:f00f:5:: til AAAA-oppføringen.

Når det finnes flere AAAA-oppføringer, velges én av dem tilfeldig av nettleseren hver gang noen besøker domenet. Hvis du har flere AAAA-oppføringer, kan noen besøkende havne i butikken, mens andre sendes et annet sted.

DNSSEC er aktiv på et Shopify-administrert domene

Varsel: Domenet ditt har en DNSSEC-oppføring som ikke støttes. Shopify støtter ikke DNSSEC for øyeblikket. Kontakt brukerstøtte for å fjerne den.

Hvis domenet ditt overføres til Shopify fra en annen leverandør med DNSSEC allerede aktivert, overføres denne konfigurasjonen sammen med domenet ditt. DNSSEC støttes for øyeblikket ikke av Shopify, og forhindrer domenet ditt fra å løse det. Hvis du ser denne feilen, må du kontakte Shopify-brukerstøtte slik at de kan hjelpe med å fjerne DNSSEC-oppføringer som ikke støttes.

Shopify-administrerte domener returnerer uventede navneserververdier

Varsel: Domenenavnserverne returnerte en uventet verdi. Problemer med navneservere kan føre til at nettstedet ikke kan nås av kunder. Kontakt brukerstøtte for mer informasjon.

Domenet ditt returnerer navneserververdier som er forskjellige fra det som er konfigurert i Shopify-administratoren. Dette kan skje når et domene er på hold og krever oppmerksomhet. Kontakt Shopify-brukerstøtte for hjelp.

Feil ved henting av DNS

Varsel: Feil ved henting av domeneoppføringen {record_type}. Åpne DNS-innstillingene hos domeneleverandøren for example.com, og kontroller at oppføringen stemmer.

Dette varselet er et resultat av enten at ingen oppføring blir satt opp, en feilkonfigurering av DNS-oppløsning eller et midlertidig DNS-tilkoblingsproblem. Husk at det kan ta opptil 48 timer før DNS-oppdateringer oppdateres, så hvis du allerede har bekreftet DNS-innstillingene hos domeneleverandøren, og det ikke er noen problemer, kan dette løses når domenet er ferdig overført.

Domenet bruker en jokeroppføring som peker til Shopify

Varsel: Domenet ditt har en jokeroppføring som peker til Shopify. Hvis du har en jokeroppføring (*.example.com)om peker til Shopify, kan det påvirke nettstedet og støttes ikke. Åpne domeneleverandørens DNS-innstillinger for example.com og fjern jokeroppføringen.

En jokeroppføring som peker til Shopify anbefales ikke, og kan forårsake uventet atferd. Angi oppføringer for alle spesifikke underdomener stedet for å bruke jokeroppføringer.