Felsökning av problem med domäner som är anslutna till Shopify

En anpassad domän är kundens första startpunkt för ditt online-företag. Om du får ett meddelande på din domän i Shopify-admin om att Något behöver åtgärdas finns det problem som du behöver hantera.

En post pekar inte mot Shopify

Avisering: Din domäns A-post pekar inte mot Shopify. Öppna domänleverantörens DNS-inställningar för example.com och tilldela 23.227.38.65 till dess A-post.

A-posten ansvarar för att peka din domän mot Shopify. Om den inte är korrekt konfigurerad kommer du att få problem med anslutningen. Besök din domänleverantör och uppdatera din A-post för att rikta den mot IP-adressen som rekommenderas av bannern på inställningssidan för din domän.

Flera A-poster

Avisering: Din domän har för många A-poster. Om du har flera A-poster kan du få anslutningsproblem. Öppna domänleverantörens DNS-inställningar för example.com och tilldela 23.227.38.65 till dess A-post för att följa bästa praxis.

När flera A-poster tillhandahålls väljs en slumpmässigt ut av webbläsaren varje gång din domän besöks. Om du har flera A-poster kan vissa besökare komma fram till din butik medan andra dirigeras någon annanstans.

CNAME-post pekar inte mot Shopify

Avisering: Din domäns CNAME-post pekar inte mot Shopify. Öppna domänleverantörens DNS-inställningar för example.com och tilldela shops.myshopify.com. till CNAME-posten.

CNAME-posten ansvarar för att hantera subdomäner som behöver peka mot Shopify för korrekt routning.

CNAME-post saknas

Avisering: Din domän har ingen CNAME-post. Öppna domänleverantörens DNS-inställningar för example.com och tilldela shops.myshopify.com. till dess CNAME-post.

CNAME-posten säkerställer att alla underdomäner på din domänkarta korrekt pekar till din Shopify-butik.Se till att lägga till en CNAME-post i dina DNS-inställningar.

Domänen har en Cloudflare-proxy

Avisering : Din domän ligger bakom en Cloudflare-proxy som inte stöds. Proxyer kan störa din webbplats och stöds inte av Shopify. Öppna DNS-inställningarna för din domänleverantör och ta bort proxyn för att förhindra eventuella anslutningsproblem.

Cloudflare-proxyer stöds inte. Om proxyer ställs in felaktigt kan de strida mot Shopifys nätverkskonfiguration. Om du tar bort alla proxyer kan du förbättra anslutningen till din Shopify-butik. Om du har problem med anslutningen på en domän bakom Cloudflare eller någon annan proxy, kontakta din proxyleverantör för hjälp med felsökning av problemen.

Tillåter inte Shopifys certifikatutfärdare

Avisering : Din domän tillåter inte Let's Encrypt och GlobalSign att etablera SSL-certifikat. Öppna domänleverantörens DNS-inställningar för example.com och lägg till en CAA-post för letsencrypt.org och globalsign.com.

Dina CAA-inställningar måste ge åtkomst till de certifikatutfärdare som Shopify använder för att utfärda SSL-certifikat. Lägg till CAA-poster för Let's Encrypt (letsencrypt.org) och Global Sign (globalsign.com) i din befintliga CAA-postlista för att låta Shopify etablera ett gratis SSL-certifikat för din domän.

CAA-post som innehåller tecknet ";"

Avisering : Din domäns CAA-post blockerar SSL-certifikats etablering. Öppna domänleverantörens DNS-inställningar för example.com och kontrollera att det finns en CAA-post var för letsencrypt.org och globalsign.com. Se till att dina CAA-poster inte innehåller semikolon (";"). Alternativt kan du radera dina CAA-poster.

Ett semikolon i din CAA-post innebär att ingen certifikatutfärdare tillåts etablera SSL-certifikat för den här domänen. Ta antingen bort denna CAA-post eller ändra den för att tillåta Let's Encrypt (letsencrypt.org) och GlobalSign (globalsign.com).

AAAA-post pekar inte mot Shopify

Avisering: Din domäns AAAA-post pekar inte mot Shopify. Öppna domänleverantörens DNS-inställningar för example.com och tilldela 2620:0127:f00f:5:: till dess AAAA-post.

AAAA-posten är ansvarig för att peka din domän mot Shopify på IPv6-nätverket. Om AAAA-posten inte är korrekt konfigurerad så kommer vissa användare att få problem med anslutningen. Besök din domänleverantör och uppdatera din AAAA-post så att den pekar mot den IP-adress som rekommenderas av bannern på din domäns inställningssida.

Flera AAAA-poster

Avisering: Din domän har för många AAAA-poster. Att ha flera AAAA-poster kan orsaka anslutningsproblem. Följ nuvarande bästa praxis genom att öppna din domänleverantörs DNS-inställningar för example.com och tilldela 2620:0127:f00f:5:: till dess AAAA-post.

När flera AAAA-poster tillhandahålls väljs en slumpmässigt ut av webbläsaren varje gång din domän besöks. Om du har flera AAAA-poster kan vissa besökare komma fram till din butik medan andra dirigeras någon annanstans.

DNSSEC är aktiv på en Shopify-hanterad domän

Avisering : Din domän har en DNSSEC-post som inte stöds. Shopify stöder inte DNSSEC just nu. Kontakta supporten för att ta bort den.

Om din domän överförs till Shopify från en annan leverantör med DNSSEC redan aktiverad överförs denna konfiguration med din domän. DNSSEC stöds för närvarande inte av Shopify och hindrar din domän från att lösas. Om du ser det här felet måste du kontakta Shopify-supporten så att de kan hjälpa till med att ta bort DNSSEC-poster som inte stöds.

Shopify-hanterad domän returnerar oväntade nameserver-värden

Avisering : Dina domännamnsservrar returnerade ett oväntat värde. Problem med namnserver kan göra att kunder inte kan nå din webbplats. Kontakta supporten för mer information.

Din domän returnerar namnservervärden som skiljer sig från vad som är konfigurerat i din Shopify-admin. Detta kan inträffa när en domän är i ett vänteläge och kräver åtgärd. Kontakta Shopify-supporten för att få hjälp.

Det gick inte att hämta DNS-information

Avisering: Det gick inte att hämta domän-{record_type}-post. Öppna domänleverantörens DNS-inställningar för example.com och kontrollera att posten är korrekt inställd.

Denna avisering är ett resultat av att antingen ingen post har ställts in, en felaktig konfigurering som blockerar DNS-upplösning eller ett tillfälligt DNS-anslutningsproblem. Kom ihåg att det kan ta upp till 48 timmar att uppdatera DNS-uppdateringar, så om du redan har validerat dina DNS-inställningar hos din domänleverantör och det inte finns några problem, kan det här åtgärdas när din domän är klar med propageringen.

Domänen använder en jokerpost som pekar mot Shopify

Avisering : Din domän har en jokerpost som pekar mot Shopify. Att ha ett jokerpost (*.example.com) som pekar mot Shopify kan störa din webbplats och stöds inte. Öppna domänleverantörens DNS-inställningar för example.com och ta bort jokerposten.

En jokerpost som pekar mot Shopify rekommenderas inte och kan orsaka oväntat beteende. Ställ in dina poster för alla specifika underdomäner istället för att använda jokerposter.