Hantera din domän i Shopify

Du hanterar alla dina domäninställningar på sidan Domäner på ditt Shopify-administratörskonto.

Ställ in din huvuddomän

I Shopify är en huvuddomän det domännamn som kunderna ser i adressfältet medan de besöker din webbutik. Du kan använda din rotdomän eller en underdomän som din huvuddomän, men du kan bara ha en huvuddomän.

Du väljer primär domän från sidan Domäner på ditt Shopify-administratörskonto.

Innan du anger en huvuddomän ska du säkerställa att du:

Observera: Se till att dina domäner har statusen OK innan du väljer och konfigurerar din huvuddomän. Ändringar av en domän tar cirka 4 timmar innan de träder i kraft.

Så här ställer du in din huvuddomän:

1. I avsnittet huvuddomän väljer du att Ändra huvuddomän:

Ändra huvuddomän

2. Välj domänen du vill ställa in som din huvuddomän:

Välj en primär domän

3. Klicka på Spara.

Din butiksfront visar nu din valda huvuddomän för dina besökare:

Startsida primär domän

Ta bort en tredjepartsdomän

Du kan ta bort en tredjepartsdomän som är kopplad till din Shopify-butik om du inte längre vill använda den. Detta gör du från sidan Domäner.

Så här tar du bort din tredjepartsdomän:

1. Du hittar domänen du vill ta bort i avsnittet Tredjepartsdomäner. Klicka sedan på Ta bort:

Klicka på ta bort bredvid domänen

2. Klicka på Ta bort för att bekräfta:

Klicka på ta bort domän för att bekräfta

Om du väljer att använda det domännamnet för din Shopify-butik igen kan du lägga till det i ditt Shopify-administratörskonto.

Om du planerar att stänga din butik och flytta din domän till en ny plattform bör du vara medveten om att Shopifys HTTP Strict Transfer Security (HSTS) fortsätter gälla på din domän i 90 dagar efter det att du stängt din butik, för att säkerställa säkerheten för din och dina kunders information.

Ta bort en Shopify-hanterad domän

Om du inte längre vill att en specifik Shopify-hanterad domän ska vara ansluten till din Shopify-butik behöver du kontakta supporten för att ta bort den. Du kan inte använda Shopify-administratörskontot för att hantera inställningarna för en Shopify-hanterad domän som har tagits bort.

Din .myshopify.com-URL är inte en Shopify-hanterad domän. Dessa webbadresser kan inte tas bort eller ändras.