Je domein beheren in Shopify

Je beheert al je domeininstellingen op de pagina Domeinen in het Shopify-beheercentrum.

Je primaire domein instellen

In Shopify is een primair domein de domeinnaam die klanten zien in hun adresbalk wanneer ze door je onlinewinkel bladeren. Je kun je primaire domein of een subdomein gebruiken als je primaire domein, maar je kunt maar één primair domein hebben.

Je primaire domein, je .myshopify.com-URL, ziet er standaard zo uit: your-store-name.myshopify.com. Je .myshopify.com-URL wordt gebruikt om je aan te melden bij je winkel en je account te identificeren wanneer je contact opneemt met de ondersteuning.

Je kunt je URL .myshopify.com niet wijzigen, maar je kunt wel een aangepaste domeinnaam via Shopify kopen, of van een externe domeinregister. Je kunt dat domein dan je primaire domein maken.

Je wijst je primaire domein toe vanaf de pagina Domeinen van je Shopify-beheercentrum.

Voordat je een primair domein instelt, moet je:

Je primaire domein instellen:

1. Klik in de sectie Primair domein op Primair domein wijzigen:

Primair domein wijzigen

2. Selecteer het domein dat je als je primaire domein wilt instellen:

Primair domein selecteren

3. Klik op Opslaan.

In je webwinkel wordt nu je gekozen primaire domein weergegeven voor je bezoekers:

Storefront met primair domein

Een extern domein verwijderen

Als je een extern domein dat aan je Shopify-winkel is gekoppeld, niet meer wilt gebruiken, kun je dit verwijderen via de pagina Domeinen.

Je externe domein verwijderen:

1. Zoek in de sectie Externe domeinen het domein dat je wilt verwijderen en klik op Verwijderen:

Klik op verwijderen naast het domein

2. Klik op Verwijderen om te bevestigen:

Klik op domein verwijderen om te bevestigen

Als je deze domeinnaam opnieuw wilt gebruiken voor je Shopify-winkel, kun je deze toevoegen in je Shopify-beheercentrum.

Als je van plan bent je winkel te sluiten en je domein over te zetten naar een nieuw platform, houd er dan rekening mee dat de HTTP Strict Transfer Security (HSTS) van Shopify nog 90 dagen na de sluiting van je winkel van kracht blijft op je domein, zodat de veiligheid van je gegevens en die van je klanten gewaarborgd blijft.

Een door Shopify beheerd domein verwijderen

Als je een door Shopify beheerd domein dat aan je Shopify-winkel is gekoppeld, niet meer wilt gebruiken, neem contact op met de ondersteuning om dit te laten verwijderen. Nadat een door Shopify beheerd domein is verwijderd, kun je de instellingen niet beheren via het Shopify-beheercentrum.

Je .myshopify.com-URL is niet opgenomen als een door Shopify beheerd domein. Deze URL's kunnen niet worden verwijderd of gewijzigd.