Uw domein beheren in Shopify

Je beheert al je domeininstellingen op de pagina Domeinen in het Shopify-beheercentrum.

Uw primaire domein instellen

In Shopify is een primair domein de domeinnaam die klanten zien in hun adresbalk wanneer ze door je online winkel bladeren. Je kunt u hoofddomein of een subdomein gebruiken als je primaire domein, maar u kunt maar één primair domein hebben.

U wijst uw primaire domein toe vanaf de pagina Domeinen van uw Shopify-beheercentrum.

Voordat u een primair domein instelt, moet u:

Je primaire domein instellen:

1. Klik in de sectie Primair domein op Primair domein wijzigen:

Hoofddomein wijzigen

2. Selecteer het domein dat u als uw primair domein wilt instellen:

Primair domein selecteren

3. Klik op Opslaan.

In je storefront wordt nu je gekozen primaire domein weergegeven voor je bezoekers:

Storefront met primair domein

Een extern domein verwijderen

Als u een extern domein dat aan uw Shopify-winkel is gekoppeld, niet meer wilt gebruiken, kunt u dit verwijderen via de pagina Domeinen.

Uw externe domein verwijderen:

1. Zoek in de sectie Externe domeinen het domein dat u wilt verwijderen en klik op Verwijderen:

Klik op verwijderen naast het domein

2. Klik op Verwijderen om te bevestigen:

Klik op domein verwijderen om te bevestigen

Als u deze domeinnaam opnieuw wilt gebruiken voor uw Shopify-winkel, kunt u deze toevoegen in uw Shopify-beheercentrum.

Als u van plan bent uw winkel te sluiten en uw domein over te zetten naar een nieuw platform, houd er dan rekening mee dat de HTTP Strict Transfer Security (HSTS) van Shopify nog 90 dagen na de sluiting van uw winkel van kracht blijft op uw domein, zodat de veiligheid van uw gegevens en die van uw klanten gewaarborgd blijft.

Een door Shopify beheerd domein verwijderen

Als u een door Shopify beheerd domein dat aan uw Shopify-winkel is gekoppeld, niet meer wilt gebruiken, neemt u contact op met de ondersteuning om dit te laten verwijderen. Nadat een door Shopify beheerd domein is verwijderd, kunt u de instellingen niet beheren via het Shopify-beheercentrum.

Uw .myshopify.com-URL is niet opgenomen als een door Shopify beheerd domein. Deze URL's kunnen niet worden verwijderd of gewijzigd.