De DNS-instellingen voor je door Shopify beheerde domein bewerken

Als je een door Shopify beheerd domein hebt, kun je je DNS-instellingen openen en bewerken vanaf de pagina Domeinen in je Shopify-beheercentrum. De DNS-instellingen moeten mogelijk worden bewerkt als je de volgende taken uitvoert:

• een externe e-mailservice instellen voor je domein
  • je domein verifiëren met een externe service
  • een subdomein laten verwijzen naar een andere website

Je kunt de volgende DNS-records openen en bewerken:

• A-record
  • CNAME-record
  • MX-record
  • TXT-record
  • AAAA-record
  • SRV-record

Wanneer je je domein via Shopify koopt of een domein van derden verplaatst naar Shopify, worden de A-record en CNAME-record voor je domein automatisch ingesteld op de standaard DNS-records voor Shopify. Je kunt meerdere CNAME-records aan je domein hebben gekoppeld, maar elke record moet een unieke naam hebben, zoals www of shop. Bewerk de DNS-instellingen voor je domein als je MX-, TXT-, SRV- of AAAA-records wilt toevoegen.

Het kan tot 24 uur duren voordat wijzigingen in je DNS-instellingen van kracht worden.

Een DNS-record toevoegen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Klik op Beheren voor het domein dat je wilt configureren.
  3. Klik op DNS-instellingen.
  4. Klik op Aangepaste record toevoegen en selecteer vervolgens het recordtype dat je wilt toevoegen.
  5. Voer de vereiste gegevens voor de record in en klik vervolgens op Bevestigen.

Een DNS-record bewerken

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Klik op Beheren voor het domein dat je wilt configureren.
  3. Klik op DNS-instellingen.
  4. Klik op Acties > Bewerken voor de record die je wilt wijzigen.
  5. Bewerk de details voor de record en klik vervolgens op Bevestigen.

Een DNS-record verwijderen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Klik op Beheren voor het domein dat je wilt configureren.
  3. Klik op DNS-instellingen.
  4. Klik op Acties > Verwijderen voor de record die je wilt verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen.

De DNS-instellingen voor je domein opnieuw instellen

Je kunt je DNS-instellingen opnieuw instellen op de standaardconfiguratie. Door je instellingen opnieuw in te stellen, worden al je records verwijderd, behalve de A-record en CNAME-record, die opnieuw worden ingesteld om naar Shopify te verwijzen.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Klik op Beheren voor het domein dat je wilt configureren.
  3. Klik op DNS-instellingen.
  4. Klik in de sectie Geavanceerde instellingen op DNS-instellingen opnieuw instellen.
  5. Klik op Bevestigen.