De DNS-instellingen voor je door Shopify beheerde domein bewerken

Als je een door Shopify beheerd domein hebt, kun je de DNS-instellingen openen en bewerken op de pagina Domeinen in het Shopify-beheercentrum. Als je winkel een myshopify.com-domeinnaam gebruikt, voeg je eerst een aangepast domein toe voordat je de DNS-instellingen opent. Als je de volgende taken uitvoert, kan het noodzakelijk zijn dat je de DNS-instellingen bewerkt:

• een externe e-mailservice instellen voor je domein
  • je domein verifiëren met een externe service
  • een subdomein laten verwijzen naar een andere website

Je kunt de volgende DNS-records openen en bewerken:

• A-record
  • CNAME-record
  • MX-record
  • TXT-record
  • AAAA-record
  • SRV-record

Wanneer je je domein via Shopify koopt of een extern domein verplaatst naar Shopify, worden de A-record en CNAME-record voor je domein automatisch ingesteld op de standaard DNS-records voor Shopify. Je kunt meerdere CNAME-records aan je domein hebben gekoppeld, maar elke record moet een unieke naam hebben, zoals www of shop. Bewerk de DNS-instellingen voor je domein als je MX-, TXT-, SRV- of AAAA-records wilt toevoegen.

Het kan tot 24 uur duren voordat wijzigingen in je DNS-instellingen van kracht worden.

Een DNS-record toevoegen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Klik op het domein dat je wilt configureren.
  3. Klik op Domeininstellingen > DNS-instellingen bewerken.
  4. Klik op Aangepaste record toevoegen en selecteer vervolgens het recordtype dat je wilt toevoegen.
  5. Voer de vereiste gegevens voor de record in en klik vervolgens op Bevestigen.

Een DNS-record bewerken

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Klik op het domein dat je wilt configureren.
  3. Klik op Domeininstellingen > DNS-instellingen bewerken.
  4. Klik op Acties > Bewerken voor de record die je wilt wijzigen.
  5. Bewerk de details voor de record en klik vervolgens op Bevestigen.

Een DNS-record verwijderen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Klik op het domein dat je wilt configureren.
  3. Klik op Domeininstellingen > DNS-instellingen bewerken.
  4. Klik op Acties > Verwijderen voor de record die je wilt verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen.

Eén DNS-record opnieuw instellen

Je kunt alleen de A-record, AAAA-record en CNAME-record voor je domein opnieuw instellen. Wanneer je deze records opnieuw hebt ingesteld, verwijzen ze naar Shopify.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Klik op het domein dat je wilt configureren.
  3. Klik op Domeininstellingen > DNS-instellingen bewerken.
  4. Klik op Acties > Opnieuw instellen voor de record die je opnieuw wilt instellen.
  5. Klik op Bevestigen.

Alle DNS-instellingen voor je domein opnieuw instellen

Je kunt je DNS-instellingen opnieuw instellen op de standaardconfiguratie. Door alles opnieuw in te stellen, worden alle records verwijderd, behalve de A-record, AAAA-record en CNAME-record, die opnieuw worden ingesteld om naar Shopify te verwijzen.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Klik op het domein dat je wilt configureren.
  3. Klik op Domeininstellingen > DNS-instellingen bewerken.
  4. Klik in de sectie Geavanceerde instellingen op DNS-instellingen opnieuw instellen.
  5. Klik op Bevestigen.

Je huidige IP-adres van Shopify zoeken

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Klik op het domein waarvan je het IP-adres wilt zoeken.
  3. Klik op Domeininstellingen > DNS-instellingen bewerken.
  4. Zoek in de sectie A-RECORD je IP-adres van Shopify in de kolom Verwijst naar.

Meer informatie over IP-adressen.