Ondersteuning voor IPv6

IPv4 wordt over het hele internet langzaam bijgewerkt naar IPv6. IPv6 biedt een grotere adresruimte en vereenvoudigde routering, evenals de volgende voordelen:

• Je kunt een lichte toename van de prestaties bij sommige klanten verwachten.
  • Je kunt een verbeterde veerkracht voor je domein verwachten.
    • De meeste browsers vallen terug op IPv4 als het IPv6-netwerkpad faalt.
    • Haalt de vereiste voor een IPv6-naar-IPv4-gateway weg voor sommige klanten die mogelijk een netwerk met alleen IPv6 hebben.

IPv6 voor je domein activeren

Door Shopify beheerde domeinen

IPv6 wordt automatisch geactiveerd voor elk domein dat je via Shopify koopt of aan Shopify overdraagt.

Je kunt nagaan of IPv6 is geactiveerd door naar de DNS-instellingen voor je domein te gaan en de AAAA-record te zoeken.

Externe domeinen

Maak een AAAA DNS-record aan wanneer je je domein koppelt. De AAAA-record activeert IPv6 voor je domein. Voor alle subdomeinen die zijn geconfigureerd met een CNAME-record die naar shops.myshopify.com verwijst, is ook IPv6 geactiveerd. Hier vind je meer informatie over het koppelen van externe domeinen.

IPv6 voor je domein deactiveren

Vanwege de voordelen van IPv6 wordt deactivering niet aanbevolen. Er zijn echter enkele mogelijke redenen om IPv6 te deactiveren:

• Je gebruikt een service van een externe partij die geen IPv6-geformatteerde clientadressen ondersteunt.
  • Je hebt een integratie die geen IPv6-geformatteerde clientadressen ondersteunt.

Volg de volgende stappen om IPv6 voor je domein te deactiveren:

1. Verwijder de AAAA DNS-record voor je hoofddomein.
  2. Werk de CNAME-record bij vanshops.myshopify.com naar shops-v4.myshopify.com op alle subdomeinen.