Køb af et domæne hos Shopify

Hvis du ikke allerede har et brugerdefineret domæne, kan du prøve at købe domæner via Shopify for at forenkle konfigurationsprocessen. Brugerdefinerede domæner, som købes via Shopify, koster fra 11 USD pr. år. Dit domæne konfigureres automatisk for dig, og du beholder ejerskabet, selvom du forlader Shopify.

Domæner, der er købt via Shopify, registreres for et år ad gangen og kan fornys, indtil du opsiger dit domæne eller din Shopify-butik. Shopify tilbyder ikke e-mailkonti som en del af sine domænetjenester, men tilbyder ubegrænsede konti til videresendelse af e-mail til dit domænenavn. Domænekøb er ikke refunderbare.

Køb et domæne hos Shopify

Hvis du vil købe et domæne hos Shopify, skal du følge disse trin:

1. Fra din Shopify-administrator skal du gå til Webshop > Domæner.
  2. Klik på Køb nyt domæne.
  3. Indtast det domænenavn, du vil købe:
    Angiv domænenavn
  4. De tilgængelige domæneangivelser og priser for dem vil være angivet. Domæneangivelserne omfatter almindelige angivelser (som f.eks. .com eller .biz), landeangivelser (som f.eks. .ca eller .co.uk) og premium-domæneangivelser (som f.eks. .blackfriday). Priserne varierer, så gennemgå mulighederne omhyggeligt.
  5. Klik på Køb ud for det domæne, du vil købe:
    Køb domæne
  6. Gennemse købsoversigten:

1. Gennemse de personlige oplysninger. Shopify-butiksejerens e-mailadresse og oplysninger bruges som standard til at købe og forny domæner.
    2. Markér Forny automatisk dette domæne hvert år, hvis du vil have, at dit domæne automatisk fornys for dig, før det udløber:
      Forny automatisk
    3. Bekræft, om dette domæne tilbyder WHOIS-databeskyttelse. WHOIS giver folk mulighed for at slå oplysninger om ejeren af et domænenavn op. WHOIS-databeskyttelse er en tjeneste, der skjuler dine oplysninger i et WHOIS-opslag og holder dine personlige kontaktoplysninger skjult for offentligheden. Hvis det domænenavn, du har valgt, tilbyder WHOIS-databeskyttelse, vil du se følgende:
      WHOIS-databeskyttelse
      Hvis du ikke kan se dette, og du ønsker at få WHOIS-databeskyttelse på dit domæne, skal du klikke på Annuller og vælge en anden domæneangivelse, som ikke findes på listen med WHOIS-undtagelser.
    4. Læs ICANN-politikken og domæneregistreringsaftalen.
  7. Hvis du er tilfreds, skal du klikke på Køb domæne. Du modtager en e-mail fra Shopify med en bekræftelse af dit køb. Det kan vare op til 48 timer, før dit nye domæner begynder at fungere.

WHOIS-undtagelser

WHOIS (udtales "who is") er en tjeneste, som du kan bruge til finde oplysninger om ejeren af et domæne. WHOIS-databeskyttelse er en tjeneste, som skjuler dine domæneoplysninger i et WHOIS-opslag. Det betyder, at dine personlige oplysninger er skjult for offentligheden.

Følgende domæner på øverste niveau omfatter ikke WHOIS-databeskyttelse, når du køber et domæne via Shopify:

Domæner på topniveau, som ikke indeholder WHOIS-databeskyttelse
.abogado .ac .ae .aero .af
.africa .ag .ai .alsace .am
.ar .archi .as .asia .at
.au .auto .barcelona .bayern .be
.berlin .br .brussels .bzh .cat
.cd .ch .cl .cm .cologne
.coop .corsica .cx .cz .de
.ec .es .feedback .fi .fm
.fr .frl .gd .gg .gl
.gr .gs .gy .hamburg .hk
.hm .hn .hr .ht .hu
.il .im .in .io .is
.je .jobs .jp .kg .ki
.kr .la .law .lc .li
.lt .lu .lv .ly .ma
.md .melbourne .mn .ms .mu
.mx .my .nl .no .nrw
.nu .nyc .nz .paris .pe
.ph .pl .pm .pr .pro
.pt .pw .qa .quebec .re
.rio .ro .ru .ruhr .sb
.sc .scot .se .sg .sh
.si .so .sr .srl .st
.sx .sydney .tc .tf .tk
.tl .tm .to .travel .tw
.ua .us .uy .vc .ve
.vg .vlaanderen .vote .voto .wf
.wien .yt .za

Næste trin

Når du har købt dit domæne, kan du gøre følgende: