Verkkotunnuksen ostaminen Shopifysta

Jos sinulla ei vielä ole yksilöllistä verkkotunnusta, voit ostaa verkkotunnuksia Shopifyn kautta, jotta asennus onnistuu helpommin. Shopifyn kautta ostettujen yksilöllisten verkkotunnusten hinta on alkaen 11 dollaria vuodessa. Verkkotunnus määritetään sinulle automaattisesti, ja verkkotunnus pysyy omistuksessasi, vaikka lopettaisit Shopifyn käytön.

Shopifyn kautta ostetut verkkotunnukset rekisteröidään yhdeksi vuodeksi, ja rekisteröinnin voi uusia, kunnes luovut verkkotunnuksesta tai Shopify-kaupasta. Sähköpostitilit eivät sisälly Shopifyn verkkotunnuspalveluihin, mutta saat kuitenkin verkkotunnuksen käyttöön rajoittamattoman määrän tilejä sähköpostin edelleenlähetystä varten. Verkkotunnusten ostohintaa ei palauteta.

Osta verkkotunnus Shopifysta

Jos haluat ostaa verkkotunnuksen Shopifysta, toimi seuraavasti:

1. Siirry Shopify administa Verkkokauppa > Verkkotunnukset.
  2. Klikkaa Osta uusi verkkotunnus.
  3. Anna verkkotunnuksen nimi, jonka haluat ostaa.
  4. Näkyviin tulee luettelo, joka sisältää saatavilla olevat päätteet ja niiden hinnat. Voit valita päätteeksi yleisen päätteen (kuten .com tai .biz), kansallisen päätteen (kuten .ca tai .co.uk) taikka yksilöllisen päätteen (kuten .blackfriday). Hinnat vaihtelevat, joten vaihtoehtoihin kannattaa tutustua huolellisesti.
  5. Klikkaa Osta sen verkkotunnuksen vieressä, jonka haluat ostaa.
  6. Tarkasta yhteenveto ostoksesta:

1. Tarkasta henkilötiedot. Verkkotunnusten ostamiseen ja uusimiseen käytetään oletusarvoisesti Shopify-kaupan omistajan sähköpostia ja tietoja.
    2. Jos haluat, että verkkotunnus uusitaan automaattisesti ennen kuin se vanhenee, valitse Uusi tämä verkkotunnus automaattisesti vuosittain.
    3. Vahvista, tarjoaako tämä verkkotunnus WHOIS-tietosuojaa. WHOIS antaa ihmisille mahdollisuuden etsiä verkkotunnuksen omistajaa koskevia tietoja. WHOIS-tietosuoja on palvelu, joka piilottaa tietosi WHOIS-hausta ja pitää henkilökohtaiset yhteystietosi piilossa yleisöltä. Jos valitsemasi verkkotunnus tarjoaa WHOIS-tietosuojaa, näet tämän: Jos et näe tätä ja haluat verkkotunnuksellesi WHOIS-tietosuojan, klikkaa Peruuta ja valitse toinen verkkotunnuksen pääte, jota ei mainita WHOIS-poikkeusten luettelossa. WHOIS antaa ihmisille mahdollisuuden etsiä verkkotunnuksen omistajaa koskevia tietoja. WHOIS-tietosuoja on palvelu, joka piilottaa tietosi WHOIS-hausta ja pitää henkilökohtaiset yhteystietosi piilossa yleisöltä. Jos valitsemasi verkkotunnus tarjoaa WHOIS-tietosuojaa, saat tämän viestin:
      WHOIS-tietosuoja
      Jos et näe tätä viestiä ja haluat verkkotunnuksellesi WHOIS-tietosuojan, klikkaa Peruuta ja valitse toinen verkkotunnuksen pääte, jota ei mainita WHOIS-poikkeusten luettelossa.
    4. Lue ICANN-käytäntö ja verkkotunnuksen rekisteröintisopimus.
  7. Jos hyväksyt ehdot, klikkaa Osta verkkotunnus. Saat Shopifylta sähköpostiviestin vahvistuksena ostoksestasi. Uusi verkkotunnus on käytettävissäsi 48 tunnin kuluessa.

8. Saat sähköpostiviestin, jossa sinua pyydetään vahvistamaan sähköpostiosoitteesi, kun olet ostanut verkkotunnuksen. Jos et saa vahvistusta koskevaa sähköpostia, tarkista sähköpostilaatikkosi roskapostikansio tai lähetä sähköposti uudelleen Shopify-ylläpitäjästä. Jos et vahvista sähköpostiosoitettasi, verkkotunnuksesi käyttö saattaa tulla tilapäisesti estetyksi.

WHOIS-poikkeukset

WHOIS (lausutaan "who is") on palvelu, jonka avulla voit etsiä verkkotunnuksen omistajaa koskevia tietoja. WHOIS-tietosuoja on palvelu, joka piilottaa verkkotunnuksen tiedot WHOIS-hausta. Näin henkilökohtaiset yhteystietosi pysyvät piilossa yleisöltä.

Seuraavat ylimmän tason verkkotunnukset eivät sisällä WHOIS-tietosuojaa, kun ostat verkkotunnuksen Shopifyn kautta:

Ylätason verkkotunnukset, jotka eivät sisällä WHOIS-tietosuojaa
.abogado .ac .ae .aero .af
.africa .ag .ai .alsace .am
.ar .archi .as .asia .at
.au .auto .barcelona .bayern .be
.berlin .br .brussels .bzh .cat
.cd .ch .cl .cm .cologne
.coop .corsica .cx .cz .de
.ec .es .feedback .fi .fm
.fr .frl .gd .gg .gl
.gr .gs .gy .hamburg .hk
.hm .hn .hr .ht .hu
.il .im .in .io .is
.je .jobs .jp .kg .ki
.kr .la .law .lc .li
.lt .lu .lv .ly .ma
.md .melbourne .mn .ms .mu
.mx .my .nl .no .nrw
.nu .nyc .nz .paris .pe
.ph .pl .pm .pr .pro
.pt .pw .qa .quebec .re
.rio .ro .ru .ruhr .sb
.sc .scot .se .sg .sh
.si .so .sr .srl .st
.sx .sydney .tc .tf .tk
.tl .tm .to .travel .tw
.ua .us .uy .vc .ve
.vg .vlaanderen .vote .voto .wf
.wien .yt .za

Seuraavat vaiheet

Kun olet ostanut verkkotunnuksen, voit tehdä seuraavaa: