Köpa en domän via Shopify

Du kan köpa en domän via Shopify för att få hjälp att konfigurera din domän och hantera alla dina domäninställningar i din Shopify-administratör. Om den här domänen är den första domänen som du lägger till på Shopify konfigureras den automatiskt till den webbadress som visas för kunderna. Om du redan använder en domän med din butik omdirigeras den nya domänen automatiskt till din huvuddomän.

När du har köpt din domän via Shopify kan du göra följande uppgifter på sidan Domäner i din Shopify-administratör:

• redigera dina domäninställningar
  • skapa subdomäner
  • ställa in e-postadresser för vidarebefordran
  • betala för din domän
  • förnya din domän

Domäner som köps via Shopify är registrerade i ett år och kan förnyas årligen. När du har köpt en domän kan du inte ändra den URL som du valde under köpet. Domänköp återbetalas inte.

Överväganden innan du köper en domän via Shopify

Granska följande överväganden innan du köper en domän via Shopify:

• Shopify tillhandahåller inte tjänsten webbhotell för e-post. Du kan istället ansluta din Shopify-hanterade domän till tjänsten webbhotell för e-post från tredje part.
  • Vissa domäntillägg inkluderar WHOIS-sekretess, vilket är en tjänst som döljer din personliga kontaktinformation från poster över offentlig domänregistrering. Om du vill ha WHOIS-sekretess ska du se till att ditt domäntillägg inte finns med på listan över WHOIS-undantag.
  • Vissa domäntillägg har särskilda krav på bosättning eller företagsregistrering. Se till att du kan uppfylla dessa krav, eftersom du kan behöva verifiera din registreringsinformation. Din domän kan stängas av om du inte uppfyller dessa krav.
  • Ett nytt SSL-certifikat skapas automatiskt när du köper en domän via Shopify. Du behöver inte köpa SSL-kryptering för din domän.
  • Du måste betala registreringsavgiften varje år för att förnya din domänprenumeration. Domänförnyelser debiteras separat från dina månatliga prenumerationsavgifter. Den exakta prissättningen beror på vilket domäntillägg du väljer.
  • Webbhotell för domän är endast tillgängliga med en betald Shopify-plan. Om du vill stänga din butik eller ditt Shopify-konto och du vill fortsätta använda din domän, måste du överföra din domän innan du stänger din butik. Du kan överföra din domän till något av följande: - en annan Shopify-butik

Köp en domän via Shopify

Kontrollera priset och tillgängligheten för ditt domännamn genom att använda Shopifys domännamnsgenerator innan du köper en anpassad domän via Shopify. Domäner som köps via Shopify kostar minst 11 USD per år. Den exakta prissättningen beror på vilket tillägg för toppdomän (TLD) du väljer. Tillgängligheten för toppdomäner kan komma att ändras.

Domännamnsgeneratorn visar tillgängligheten för valt domännamn, samt andra tillgängliga toppdomäner och alternativa domännamn. Om ditt valda domännamn eller din toppdomän inte är tillgänglig(t) kan du välja ett av de föreslagna alternativen eller påbörja en ny sökning.

Steg 1: Välj det domännamn som du vill köpa

1. Gå till Inställningar > Domäner i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Köp ny domän.
  3. Ange domännamnet du vill köpa.
  4. Granska tillgängliga domäntillägg och deras priser.
  5. Klicka på Köp intill domänen du vill köpa.

Steg 2: Granska inköpssammanfattningen

1. Granska PERSONUPPGIFTERNA att bekräfta att Shopify-butiksägarens e-postadress och information är korrekta.
  2. Valfritt: Markera Förnya den här domänen automatiskt varje år om du vill att din domän ska förnyas automatiskt innan den löper ut.
  3. Bekräfta om domäntillägget inkluderar WHOIS-sekretess, en tjänst som döljer din personliga kontaktinformation från poster över offentlig domänregistrering: - Om domännamnet som du anger inkluderar WHOIS-sekretess visas ett meddelande om att domänen inkluderar WHOIS-sekretess.

• Om du inte får det här meddelandet och du vill ha WHOIS-sekretess på din domän klickar du på Avbryt och väljer ett annat domäntillägg som inte finns på listan över WHOIS-undantag.
  4. Läs ICANN-policyn och domänregistreringsavtalet.

5. Klicka på Köp domän.

Det kan ta upp till 48 timmar för din nya domän att börja fungera. Om den här domänen är den första domänen som du lägger till på Shopify konfigureras den automatiskt till den webbadress som visas för kunderna. Om du redan använder en domän med din butik omdirigeras den nya domänen automatiskt till din huvuddomän.

Steg 3: Verifiera din e-postadress

När du har köpt en domän måste du verifiera din e-postadress för att kunna slutföra din domänregistrering. Kontrollera ditt e-postkonto för flera e-postmeddelanden från Shopify som du behöver granska. E-postmeddelandena innehåller information om följande:

• bekräfta ditt köp
  • verifiera din e-postadress
  • hantera hur dina data delas.

Om du inte får ett e-postmeddelande om att verifiera din e-postadress ska du kontrollera skräppostmappen i din e-postinkorg eller skicka verifierings-e-postmeddelandet igen från din Shopify-administratör. Din domän kan stängas av om du inte verifierar din e-postadress.

Verifiera din registreringsinformation

Vissa domäntillägg har begränsningar eller registreringskrav när du köper en domän via Shopify. Om du till exempel vill använda en .ca-domän för Kanada eller en .fr-domän för Frankrike måste du uppfylla vissa krav på bosättning och företagsregistrering. Dessa domäntillägg har särskilda registreringsorganisationer som hanterar deras registreringar. Om du är domänägare kan dessa organisationer kontakta dig regelbundet för att verifiera att du uppfyller deras krav på bosättning eller registrering.

När du köper en domän via Shopify används din butiks information automatiskt för att slutföra din domänregistrering. Informationen inkluderar ditt företagsnamn, ditt personnamn, din adress och ditt telefonnummer.

Om en registreringsorganisation kontaktar dig för att verifiera din domän måste du styrka din registreringsinformation. Varje registreringsorganisation har olika krav för vilka typer av dokumentation du kan tillhandahålla, till exempel ett pass, företagsräkningar eller bevis på företagsadress. Kontakta Shopify-supporten om du byter företagsadress eller har svårt att styrka din registreringsinformation.

Nästa steg när du har köpt en domän

När du har köpt en domän kan du göra följande:

Undantag för WHOIS

Följande domäntillägg inkluderar inte WHOIS-sekretess när du köper en anpassad domän via Shopify. Om du köper ett av dessa domäntillägg är din personliga kontaktinformation tillgänglig i poster över offentlig domänregistrering.

Toppdomäner som inte omfattar WHOIS-sekretess
.abogado .ac .ae .aero .africa
.ag .ai .alsace .am .ar
.archi .as .asia .på .au
.auto .barcelona .bayern .be .berlin
.br .bryssel .bzh .cat .cd
.ch .cl .cm .cologne .coop
.corsica .cx .cz .de .ec
.es .feedback .fi .fm .fr
.frl .gd .gg .gl .gr
.gs .gy .hamburg .hk .hm
.hn .hr .ht .hu .il
.im .in .io .is .je
.jobs .jp .kg .ki .kr
.la .law .lc .LI .lt
.lu .lv .ly .ma .md
.melbourne .mn .ms .mu .mx
.my .nl .no .nrw .nu
.nyc .paris .pe .ph .pl
.pm .pr .pro .pt .pw
.qa .quebec .re .rio .ro
.ru .ruhr .sb .sc .scot
.se .sg .sh .si .so
.sr .srl .st .sx .sydney
.tc .tf .tk .tl .tm
.to .travel .tw .ua .us
.uy .vc .ve .vg .vlaanderen
.vote .voto .wf .wien .yt
.za