Köpa en domän från Shopify

Försök att köpa domäner genom Shopify för att förenkla installationsprocessen om du inte redan har en anpassad domän. Anpassade domäner som har köpts genom Shopify kostar minst 11 USD per år. Din domän ställs in automatiskt för dig, och du behåller äganderätten även om du lämnar Shopify.

Domäner som köps genom Shopify är registrerade i ett år och kan förnyas tills du avbryter din domän eller Shopify-butik. Shopify tillhandahåller inte e-postkonton som en del av domäntjänsterna, men däremot obegränsat antal konton för vidarebefordran av e-post i anslutning till ditt domännamn. Domänköp är inte återbetalningsbara.

Köpa en domän från Shopify

Följ dessa steg för att köpa en domän från Shopify:

1. Gå till Webbutik > Domäner från ditt Shopify-administratörskonto.
  2. Klicka på Köp ny domän.
  3. Ange domännamnet du vill köpa:
    Ange domännamn
  4. Tillgängliga ändelser och deras priser kommer att listas. Ändelsealternativ inkluderar vanliga ändelser (t. ex. .com eller .biz), landsändelser (t. ex. .ca eller .co.uk) och specialändelser (t. ex. .blackfriday). Granska alternativen noggrant eftersom att priserna varierar.
  5. Klicka på Köp intill domänen du vill köpa:
    Köp domän
  6. Granska inköpssammanfattningen:

1. Granska personuppgifterna. Som standard används Shopify-kontoägarens e-postadress och information till att köpa och förnya domäner.
    2. Markera Förnya den här domänen automatiskt varje år om du vill att din domän automatiskt ska förnyas innan den upphör att gälla:
      Förnya automatiskt
    3. Bekräfta om den här domänen erbjuder WHOIS-sekretess. WHOIS låter människor leta upp information om ägaren till ett domännamn. WHOIS-sekretess är en tjänst som döljer din information från en WHOIS-sökning och håller dina personliga kontaktuppgifter dolda från allmänheten. Om domännamnet du har valt erbjuder WHOIS-sekretess ser du detta:
      WHOIS-integritet
      Om du inte ser detta och du vill ha WHOIS-sekretess för din domän ska du klicka på Avbryt och välja en annan domänändelse som inte finns på Undantagslistan för WHOIS.
    4. Läs ICANN-policyn och Domänregistreringsavtalet.
  7. Klicka på Köp domän om du är nöjd. Du kommer att få ett e-postmeddelande från Shopify som bekräftar ditt köp. Det kan ta upp till 48 timmar för din nya domän att börja fungera.

Undantag för WHOIS

WHOIS (uttalas "who is") är en tjänst du kan använda för att leta upp information om ägaren till ett domännamn. WHOIS-sekretess är en tjänst som döljer din domäninformation från en WHOIS-sökning. Detta gör att din personliga kontaktinformation förblir dold från allmänheten.

Följande toppdomäner omfattar inte WHOIS-sekretess när du köper en domän genom Shopify:

.abogado .ac .ae .aero .af
.africa .ag .ai .alsace .am
.ar .archi .as .asia .på
.au .auto .barcelona .bayern .be
.berlin .br .bryssel .bzh .cat
.cd .ch .cl .cm .cologne
.coop .corsica .cx .cz .de
.ec .es .feedback .fi .fm
.fr .frl .gd .gg .gl
.gr .gs .gy .hamburg .hk
.hm .hn .hr .ht .hu
.il .im .in .io .is
.je .jobs .jp .kg .ki
.kr .la .law .lc .LI
.lt .lu .lv .ly .ma
.md .melbourne .mn .ms .mu
.mx .my .nl .no .nrw
.nu .nyc .nz .paris .pe
.ph .pl .pm .pr .pro
.pt .pw .qa .quebec .re
.rio .ro .ru .ruhr .sb
.sc .scot .se .sg .sh
.si .so .sr .srl .st
.sx .sydney .tc .tf .tk
.tl .tm .to .travel .tw
.ua .us .uy .vc .ve
.vg .vlaanderen .vote .voto .wf
.wien .yt .za

Nästa steg

När du har köpt din domän kan du göra följande saker: