Webbhotell för e-post

Shopify tillhandahåller inte webbhotell för e-post. Du måste använda en tredjeparts webbhotellstjänst för e-post om du har en Shopify-hanterad domän och du vill skicka ett e-postmeddelande från din e-postadress för anpassad domän.

Du kan använda följande tredjeparts webbhotell för e-post för att skicka e-post från din adress för vidarebefordran av e-post:

• Zoho Mail tillhandahåller e-postkonton för din anpassade domän.
  • Google Workspace ansluter till Gmail-plattformen för e-postmeddelanden på din anpassade domän.

Anslut webbhotell för e-post med Zoho Mail eller Google Workspace till din domän

Processen för att ansluta en webbhotell-tjänst för e-post varierar mellan olika leverantörer, men den består i allmänhet av följande steg:

1. Verifiera din domän med din webbhotell-tjänst för e-post.
  2. Kopiera den unika TXT-koden eller metataggen.
  3. Lägga till TXT-koden eller metataggen till din Shopify-administratör.
  4. Verifiera eller aktivera din e-postadress i ditt konto för webbhotell för e-post.

Om du vill ha mer information om hur du ansluter webbhotell för e-post till din Shopify-hanterade domän, se hjälpdokumentationen för din e-postwebbhotelltjänst från tredje part:

Innan du börjar

Du måste verifiera din domän och skapa din anpassade e-postadress i din webbhotellstjänst för e-post, till exempel Zoho Mail eller Google Workspace, innan du kan ansluta din e-posttjänst till Shopify.

För att slutföra den här proceduren måste du ha följande information:

• din inloggningsinformation för ditt tredjepartskonto för e-postwebbhotelltjänst
  • TXT-koden eller metataggen som tillhandahålls av din webbhotell-tjänst för e-post

Steg:

1. Logga in på ditt konto på din webbplats för e-postwebbhotelltjänst.
  2. Följ anvisningarna för din e-postwebbhotelltjänst för att verifiera din domän:

3. Kopiera TXT-koden eller metataggen beroende på din webbhotell-tjänst för e-post.

4. Gå till Inställningar > Domäner i din Shopify-administratör.

5. Klicka på namnet på domänen du vill ansluta i avsnittet Shopify-hanterade domäner.

6. Klicka på Byt till hosting av e-post i avsnittet Vidarebefordran av e-post.

7. Välj din leverantör och ange sedan den information som du fick när du verifierade din domän, genom att göra något av följande:

• Om du använder Google Workspace anger du TXT-koden eller metataggen.
    • Om du använder Zoho Mail anger du TXT-koden.
  8. Klicka på Spara.

9. Återgå till webbplatsen för din e-postwebbhotelltjänst och följ sedan deras instruktioner för att slutföra installationsprocessen.

När du har anslutit ditt webbhotell för e-post till Shopify kan du lägga till CNAME-poster för din tredjepartsdomän till Shopify SPF- och DKIM-poster för att säkerställa att dina e-postmeddelanden levereras till kunderna.