Ställa in din e-post

E-post är en viktig del av alla företag, från att ta emot viktiga meddelanden till att kommunicera med dina kunder. Den här sidan visar hur du ställer in och konfigurerar både din butiksägar-e-post och din kund-e-post.

Butikens kontaktadress är den e-postadress som du använde när du registrerade dig för Shopify. Det är dit dina filer kommer om du exporterar dina produkter, ordrar eller kundlistor.

Kundens e-postadress är den adress som dina kunder använder för att kontakta dig. Det är där dina kunder kan komma i direkt kontakt med dig och det är den adress som är kopplad till de automatiska e-postmeddelandena som de får med information om sina beställningar.

Vi kommer också att meddela hur SPF (Sender Policyframework)-poster kan hjälpa dig att undvika skräppostfilter och leveransfel.

Ändra butikens e-postadress

Som standard är butikens kontaktadress den e-postadress som du använde när du registrerade dig för Shopify. Det är den e-postadress som Shopify använder för att kontakta dig och där du får dina filer om du exporterar dina produkter, ordrar eller kundlistor. Om du vill att Shopify ska komma i kontakt med dig med en ny e-postadress kan du uppdatera den informationen.

Steg:

1. Klicka på Allmänt.

2. I avsnittet Butiksinformation ändrar du din e-postadress under Butikens kontaktadress eller Kontots e-post. Det här är den e-postadress som Shopify använder för att kontakta dig om ditt konto.

Obs: Om du inte har konfigurerat en gemensam inloggningser du Kontots e-post istället för Butiken kontaktadress.

1. Klicka på Spara.

2. Gå till inkorgen för det nya e-postkontot där du kommer att se ett bekräftelsemejl från Shopify. Klicka på länken i e-postmeddelandet.

Obs! Om du vill ändra e-postadressen eller lösenordet som butiksägaren använder för att logga in på Shopify måste du ändra informationen i Kontoinställningar.

Ändra kundens e-postadress

Kundens e-postadress är din kundorienterade e-postadress. Den är kopplad till de automatiska aviseringsmeddelandena som dina kunder får om sina beställningar. Inställningarna för kundens e-post avgör vilken adress dina kunder ser som avsändare i de automatiska e-postmeddelandena de får från Shopify. Om du vill att din egen e-postadress ska visas kan du behöva uppdatera domänens inställningar. Annars kan det hända att din butiks e-postmeddelanden visas med en no-reply@shopify.com-e-postadress eller flaggas som skräppost.

Observera! Vissa e-postleverantörer är inte kompatibla med Shopify eller kräver att du justerar dina domäninställningar. För mer information, se avsnittet Behöver jag ändra inställningarna för min kund-e-post? på den här sidan.

Steg:

1. Klicka på Allmänt.

2. I avsnittet Butiksinformation ändrar du din e-postadress under E-post till kund.

3. Klicka på Spara.

Behöver jag ändra mina kund-e-postinställningar?

Vissa leverantörer, till exempel Yahoo och AOL, tillämpar domänbaserad meddelandeautentisering, rapportering och överensstämmelse (DMARC) som hindrar Shopify från att skicka e-postmeddelanden som deras domän. Om din e-postleverantör tillämpar DMARC-policyer kan det hända att du måste ändra e-postadressen för din kund. Om du behöver mer information om kompatibilitet, kontakta din tjänsteleverantör.

Om du använder en e-postadress som är kopplad till en anpassad domän måste du lägga till Shopifys Sender Policy Framework (SPF)-post i domänens DNS-inställningar.

Lägg till Shopifys SPF-post till din domänvärd (endast egna domäner)

För att verifiera din kunds e-postadress måste du lägga till följande SPF-post till din TXT-post i dina anpassade domäninställningar:v=spf1 include:shops.shopify.com ~all. Detta kan förhindra att dina e-postmeddelanden flaggas som skräppost eller inte går att leverera.

Steg:

1. Log in to your domain hosting account.

2. Hitta domänens TXT record. Denna finns vanligtvis bredvid CNAME record och MX record.

3. Lägg till följande SPF-post till din TXT-post:v=spf1 include:shops.shopify.com ~all

4. Spara dina ändringar.

SPF-poster och leveransfel

Shopify använder Sender Policy Framework (SPF) för att verifiera din kund-e-postadress för de automatiska e-postmeddelanden som dina kunder får. Detta förhindrar att e-postmeddelanden flaggas som spam, tar bort via Shopify-kommentaren från avsändarinformationen och visar din kund-e-postadress i stället för no-reply@shopify.com i avsändarfältet.

Dina kunder får fortfarande e-postmeddelanden från Shopify om du inte uppdaterar dina värd-inställningar för e-postadress till kund. I de flesta fall betyder följande leveransfel your message could not be delivered to one or more recipients att Shopify skickar e-postmeddelanden med en no-reply@shopify.com-adress i stället för med din e-postadress till kund och inte att dina kunder inte får några meddelanden.

Vidarebefordran av kunders e-post

Vidarebefordran av e-post är en tjänst som låter dig vidarebefordra ett e-postmeddelande från din anpassade domän till ett befintligt e-postkonto hos Gmail, Outlook, Yahoo eller annan leverantör. Om du till exempel äger domännamnet johns-apparel.com så kan du skapa e-postmeddelandet info@johns-apparel.com för dina kunder. När kunderna skickar e-postmeddelanden till info@johns-apparel.com, vidarebefordras deras meddelanden till ditt befintliga personliga konto, till exempel john@gmail.com. Mer information finns i vägledning om vidarebefordran av e-post och anpassad domän.

DomainKeys Identified Mail (DKIM)

DKIM är en autentiseringsmetod som hjälper till att verifiera att ett e-postmeddelande kommer från domänen som den påstår sig komma från. Om domänen som du vill skicka e-postmeddelanden från kräver DKIM, kontakta din domänleverantör för att göra nödvändiga ändringar.

Om Shopify är din domänleverantör kan du redigera dina DKIM TXT-poster, som visas här, med de specifika instruktionerna från din tredjepartsleverantör av e-post eller integrerade appar.