Ställa in din e-post

E-post är en viktig del i alla företag, från att ta emot viktiga meddelanden till att kommunicera med dina kunder. Den här sidan visar hur du ställer in och konfigurerar din e-post både som butiksägare och avsändare.

Butikens kontaktadress är den e-postadress som du använde när du registrerade dig för Shopify. Det är dit dina filer kommer om du exporterar dina produkter, ordrar eller kundlistor.

E-postadressen som avsändare är den adress som dina kunder ser. Det är där dina kunder kan komma i direkt kontakt med dig och det är den adress som är kopplad till de automatiska e-postmeddelanden som de får med order-information.

Vi kommer också att meddela hur SPF (Sender Policyframework)-poster kan hjälpa dig att undvika skräppostfilter och leveransfel.

Ändra butikens e-postadress

Som standard är butikens kontaktadress den e-postadress som du använder när du registrerar dig för Shopify. Det är den e-postadress som Shopify använder för att kontakta dig och där du får dina filer om du exporterar dina produkter, ordrar eller kundlistor. Om du vill att Shopify ska kontakta dig på en ny e-postadress kan du uppdatera den informationen här.

Steg:

1. Klicka på Allmänt.

2. I avsnittet Butiksinformation ändrar du din e-postadress under Butikens kontaktadress eller Kontots e-post. Det här är den e-postadress som Shopify använder för att kontakta dig om ditt konto.

Obs! Om du inte har konfigurerat en gemensam inloggning visas Kontots e-post i stället för Butikens kontaktadress.

1. Klicka på Spara.

2. Gå till inkorgen för ditt nya e-postkonto och klicka på länken i bekräftelsemejlet från Shopify.

Obs! Om du vill ändra e-postadressen eller lösenordet som butiksägaren använder för att logga in på Shopify måste du ändra informationen i Kontoinställningar.

Ändra din e-postadress som avsändare

Avsändarens e-postadress är den e-postadress som är avsedd för kunder. Det här är den e-postadress som visas i fältet Från när dina kunder får automatiska e-postmeddelanden, orderbekräftelser via e-post och eventuella marknadsföringsmeddelanden som skickas från Shopify. Vissa domäner kan kräva ytterligare autentisering, annars kan avsändarens e-postadress visas med via shopifyemail.com eller som store@shopifyemail.com.

Om din avsändare-postadress är DMARC-skyddad kan din e-postadress visas som store@shopifyemail.com eller store@shopify.com i inkorgar. Svar från dina kunder kommer att vidarebefordras till den valda avsändare-postadressen.

Läs mer om avsändare-postadresser och Shopify Email.

Obs: Vissa e-postleverantörer är inte kompatibla med Shopify eller kräver att du justerar dina domäninställningar. Läs mer om Behöver jag ändra inställningar för e-post som avsändare?

Steg:

1. Klicka på Allmänt.

2. I avsnittet Butiksinformation ändrar du din e-postadress under E-post som avsändare.

3. Klicka på Spara.

Behöver jag ändra mina inställningar för avsändare-postadress?

Vissa leverantörer, till exempel Yahoo och AOL, tillämpar domänbaserad meddelandeautentisering, rapportering och överensstämmelse (DMARC) som hindrar Shopify från att skicka e-postmeddelanden som deras domän. Om din e-postleverantör tillämpar DMARC-policyer kan det hända att du måste ändra e-postadressen för din kund. Om du behöver mer information om kompatibilitet, kontakta din tjänsteleverantör.

Om du använder en e-postadress som är kopplad till en anpassad domän med en tillämpad DMARC-policy måste du lägga till Shopifys Sender Policy Framework-post (SPF) och DKIM-autentisering i domänens DNS-inställningar.

Läs mer om avsändare-postadresser och Shopify Email.

Lägg till Shopifys SPF-post till din domänvärd (endast egna domäner)

För att verifiera din e-postadress som avsändare, måste du lägga till Shopifys SPF-post till din TXT-post i dina anpassade domäninställningar. Om du lägger till Shopifys SPF-post, kan det bidra till att förhindra att dina e-postmeddelanden flaggas som skräppost eller inte levereras. Shopifys SPF-post måste peka mot v=spf1 include:shops.shopify.com ~all.

Om din domänvärd redan har en SPF-post, eller du använder e-postleverantör från tredje part för att skicka e-postmeddelande från din anpassade domän, så kan du kombinera alla dina SPF-poster. För att kombinera flera SPF-poster inkluderar du alla poster mellan v=spf1 och ~all. Här är till exempel kombinerade SPF-poster för vissa vanliga e-postleverantörer:

• Google Workspace: v=spf1 include:shops.shopify.com include:_spf.google.com ~all
  • Zendesk: v=spf1 include:shops.shopify.com include:mail.zendesk.com ~all
  • Zoho Mail: v=spf1 include:shops.shopify.com include:zoho.com ~all

Tänk på följande krav när du lägger till SPF-poster till din domänvärd:

• Du kan ha olika slags TXT-poster för din domän men endast en kombinerad SPF-post.
  • Du kan som mest kombinera tio SPF-poster.
  • En SPF-post kan som mest ha 255 tecken.

Steg:

1. Logga in på ditt konto hos din domänleverantör.

2. Leta upp dina DNS-inställningar, ditt domänhanteringsområde, din DNS-konfigurering eller liknande.

3. Hitta domänens TXT-post. Den står vanligtvis bredvid CNAME-posten och MX-posten.

4. Lägg till Shopifys SPF-post i din TXT-post: v=spf1 include:shops.shopify.com ~all.

- Ange eller välj TXT-post i fältet Typ eller Posttyp. - Ange @ i fält för Namn, Värd eller Alias, eller lämna det tomt. - Ange Shopifys SPF-post v=spf1 include:shops.shopify.com ~all i fältet för Poäng till. Om din domänvärd redan har en SPF-post, eller du också behöver lägga till SPF-post för din e-postleverantör ska du inkludera alla posterna mellan v=spf1 och ~all.

1. Spara ändringar genom att klicka på Spara, Spara zon-fil, Lägg till post eller liknande.

Det kan ta upp till 48 timmar innan ändringarna träder i kraft när du har uppdaterat SPF-posten.

SPF-poster och leveransfel

Dina kunder får fortfarande automatiska e-postmeddelanden även om du inte uppdaterar dina värd-inställningar för e-postadress till kund. Eftersom automatiska e-postmeddelanden använder Shopifys SPF-post för att verifiera din e-postadress som avsändare, hindras dessa e-postmeddelanden från att flaggas som skräppost eller från att levereras.

Om det uppstår fel i leverans av e-post kan du se till att lägga till Shopifys SPF-post och alla dina e-postleverantörers SPF-poster i dina domäninställningar.

Vidarebefordran av e-post

Vidarebefordran av e-post är en tjänst som låter dig vidarebefordra ett e-postmeddelande från din anpassade domän till ett befintligt e-postkonto hos Gmail, Outlook, Yahoo eller annan leverantör. Om du till exempel äger domännamnet johns-apparel.com kan du skapa e-postadress som avsändare info@johns-apparel.com. När kunderna skickar e-postmeddelanden till info@johns-apparel.com vidarebefordras deras meddelanden till ditt ansluta personliga konto, till exempel john@gmail.com. Läs mer om vägledning för vidarebefordran av e-post och anpassade domäner.

Läs mer om vidarebefordran av e-post och Shopify Email.

DomainKeys Identified Mail (DKIM)

DKIM är en autentiseringsmetod som hjälper till att verifiera att ett e-postmeddelande kommer från domänen som det påstår sig komma från. Om du har en anpassad domän som du vill underteckna med DKIM-nycklar, kan du generera nycklarna i din Shopify-administratör så att du kan uppdatera dina DNS-inställningar.

Om Shopify är din domänleverantör kommer dina e-postmeddelanden automatiskt att undertecknas med DKIM. Om du vill underteckna dina e-postmeddelanden med DKIM och du använder en tredjeparts e-postleverantör kan du redigera dina DKIM TXT-poster, som visas här, med de specifika instruktioner som du får av din tredjeparts e-postleverantör eller en integrerad app.