Ställa in din e-post

E-post är en viktig del i alla företag, från att ta emot viktiga meddelanden till att kommunicera med dina kunder. Den här sidan visar hur du ställer in och konfigurerar din e-post både som butiksägare och avsändare.

Butikens kontaktadress är den e-postadress som du använde när du registrerade dig för Shopify. Det är dit dina filer kommer om du exporterar dina produkter, ordrar eller kundlistor.

E-postadressen som avsändare är den adress som dina kunder ser. Det är där dina kunder kan komma i direkt kontakt med dig och det är den adress som är kopplad till de automatiska e-postmeddelanden som de får med order-information.

Lägg till Shopify Sender Policy Framework-poster (SPF) och Domain Keys Identified Mail-poster (DKIM) för att säkerställa att ditt e-postmeddelande levereras till din kund.

Ändra butikens e-postadress

Som standard är butikens kontaktadress den e-postadress som du använder när du registrerar dig för Shopify. Det är den e-postadress som Shopify använder för att kontakta dig och där du får dina filer om du exporterar dina produkter, ordrar eller kundlistor. Om du vill att Shopify ska kontakta dig på en ny e-postadress kan du uppdatera den informationen här.

Steg:

1. Klicka på Allmänt.

2. I avsnittet Butiksinformation ändrar du din e-postadress under Butikens kontaktadress eller Kontots e-post. Det här är den e-postadress som Shopify använder för att kontakta dig om ditt konto.

Obs! Om du inte har konfigurerat en gemensam inloggning visas Kontots e-post i stället för Butikens kontaktadress.

1. Klicka på Spara.

2. Gå till inkorgen för ditt nya e-postkonto och klicka på länken i bekräftelsemejlet från Shopify.

Obs! Om du vill ändra e-postadressen eller lösenordet som butiksägaren använder för att logga in på Shopify måste du ändra informationen i Kontoinställningar.

Ändra din e-postadress som avsändare

Avsändarens e-postadress är den e-postadress som är avsedd för kunder. Det här är den e-postadress som visas i fältet Från när dina kunder får automatiska e-postmeddelanden, orderbekräftelser via e-post och eventuella marknadsföringsmeddelanden som skickas från Shopify. Vissa domäner kan kräva ytterligare autentisering, annars kan avsändarens e-postadress visas med via shopifyemail.com eller som store@shopifyemail.com.

Om din avsändare-postadress är DMARC-skyddad kan din e-postadress visas som store@shopifyemail.com eller store@shopify.com i inkorgar. Svar från dina kunder kommer att vidarebefordras till den valda avsändare-postadressen.

Läs mer om avsändare-postadresser och Shopify Email.

Steg:

1. Klicka på Allmänt.

2. I avsnittet Butiksinformation ändrar du din e-postadress under E-post som avsändare.

3. Klicka på Spara.

Se till att ditt e-postmeddelande levereras till din kund

När du använder en tredjepartsdomän måste du verifiera din e-postadress som avsändare för att säkerställa att ditt e-postmeddelande levereras till dina kunder. Lägg till Shopify SPF- och DKIM-posterna i dina tredjeparts domäninställningar för att verifiera din e-postadress som avsändare. Om du lägger till Shopify SPF- och DKIM-poster hindras din e-post från att flaggas som skräppost eller från att inte gå att leverera.

DKIM är en autentiseringsmetod som används av e-postservrar för att verifiera att ett meddelande inte ändrades efter det skickades.

SPF är en autentiseringsmetod som validerar att ett e-postmeddelande kommer från domänen som det påstår sig komma från.

Lägg till Shopify SPF- och DKIM-poster till din tredjepartsdomän

Du kan se till att ditt e-postmeddelande når din kund genom att lägga till Shopify SPF- och DKIM-poster i din tredjepartsdomän. Kontakta din domänleverantör om du behöver hjälp med att ändra dina CNAME-poster.

Innan du börjar

För att slutföra den här proceduren måste du ha följande information:

• din inloggningsinformation för ditt tredjeparts domänleverantörskonto
  • din e-postadress som avsändare, som är den e-postadress du använder för att kommunicera med dina kunder

Steg:

1. Klicka på Allmänt.

2. Klicka på Hantera intill fältet E-postadress som avsändare i avsnittet Butiksinformation.

3. På sidan E-postadress som avsändare klickar du på Autentisera.

4. Följ anvisningarna för att ange de nya CNAME-posterna i din tredjeparts domänhanterare.

Det kan ta upp till 48 timmar innan ändringarna har slutförts. Domänstatusen Autentiseras när dina domänändringar har trätt i kraft.

Om domänverifieringen misslyckas ska du kontrollera att de DNS-poster som du angav i din tredjeparts domänleverantör matchar posterna som angavs i din Shopify-administratör.

Vidarebefordran av e-post

Vidarebefordran av e-post är en tjänst som låter dig vidarebefordra ett e-postmeddelande från din anpassade domän till ett befintligt e-postkonto hos Gmail, Outlook, Yahoo eller annan leverantör. Om du till exempel äger domännamnet johns-apparel.com kan du skapa e-postadress som avsändare info@johns-apparel.com. När kunderna skickar e-postmeddelanden till info@johns-apparel.com vidarebefordras deras meddelanden till ditt ansluta personliga konto, till exempel john@gmail.com.