Att konfigurera din butik

Beroende på hur många produkter du planerar att erbjuda, kan det mest tidskrävande steget i att skapa en Shopify-butik vara att lägga till och organisera dina produktförteckningar. Att organisera din butik är värt besväret, en välorganiserad butik är lättare för dina kunder att använda, och hjälper dem att snabbt hitta de produkter de vill ha.

Lägg till fler produkter i din butik

Processen med att lägga till fler produkter i din butik är densamma som när du lägger till din första.

Steg:

Organisera dina produkter

Du kan skapa produktserier för att organisera dina produkter, vilket gör det lättare för dina kunder att hitta. Du kan till exempel skapa följande typer av serier:

• kläder för män, kvinnor eller barn
  • föremål av en viss typ, såsom lampor, kuddar eller mattor
  • reavaror
  • varor i en viss storlek eller färg
  • säsongsbetonade produkter, såsom semesterkort och dekorationer

Steg:

1. På sidan Serier klickar du på Skapa serie.
  2. Ange en Titel och Beskrivning för serien.
  3. Under Försäljningskanaler väljer du från dina aktiva försäljningskanaler för att göra serien tillgänglig på vissa kanaler. Exempel på försäljningskanaler inkluderar din Shopify online-butik, Shopify POS, Facebook, Messenger, Amazon, Buy Button etc.
  4. Välj om produkter ska läggas till i serien manuellt eller automatiskt. Du kommer inte att kunna ändra serietypen senare.
  5. Om du väljer Automatiserad, lägg till urvalskriterierna under Villkor. Läs mer om villkor för serier.
  6. Klicka på Spara serie.
  7. Om du skapar en manuell serie kommer du kunna lägga till produkter. Se till att du klickar på Spara efter det att du har lagt till produkter. Du kan lägga till samma produkt i valfritt antal olika serier.
  8. Om du skapar en automatisk serie kommer produkter som matchar dina villkor läggas till automatiskt. Välj en sorteringsordning i rullgardinsmenyn och klicka sedan på Spara.

Lägg till "Om oss" och "Kontakta oss" som informationssidor för din butik

Om du har information som du vill att dina kunder ska känna till och som inte kommer förändras ofta, till exempel uppgifter om din organisation eller kontaktinformation för din butik, kan du skapa sidor för din butik för att ge innehållet en permanent plats.

Steg:

1. Klicka på Lägg till sida. Du kommer tas till en ny webbsideredigerare.

2. I webbsideredigeraren anger du en Titel och Innehåll i de angivna textrutorna.

Var beskrivande och tydlig när du väljer titel för din webbsida. Sidans titel visas i fliken eller titelfältet i webbläsare. Det används även som titel i sökmotorresultat. Läs mer om SEO av webbplatser.

3. I fältet Synlighet kan du välja om du vill att din webbsida ska publiceras eller inte. Som standard visas din nya webbsida när du klickar på Spara. Välj alternativet Dolt om du vill att din nya webbsida ska döljas från din online-butik eller klicka på Ange ett specifikt publiceringsdatum för att kontrollera när din webbsida publiceras.

4. Klicka på Spara.

Obs! Även om din nya webbsida är synlig kommer den inte automatiskt visas i din online-butiksnavigering. Du måste lägga till en länk till den i en meny.

Lägg till en meny och länkar till din butik

Du behöver en meny och länkar för att hjälpa dina kunder utforska din butik. Som standard innehåller huvudmenyn länkar till Hemsidan och Katalogsidan, sidfoten innehåller en länk till Söksidan.

Steg:

1. På sidan Navigering klickar du på den menytitel som du vill redigera.

2. Klicka på Lägg till menyalternativ..

3. Ett nytt menyalternativ kommer visas med två nya fält. Ange namnet på länken du vill lägga till i fältet Namn. Detta namn kommer visas i menyn.

4. Från rullgardinsmenyn bredvid länknamnet, välj en länktyp:

- Hemsidan länkar till din online-butiks hemsida. - Serie-länkar till en specifik serie. - Alla serier länkar till ett index över alla dina serier. - Produktlänkar till en viss produkt. - Alla produkter länkar till alla produkter. - Sida länkar till en viss webbsida i din online-butik. - Blogg länkar till en blogg i din online-butik. - Sök sida länkar till en söksida för din online-butik. - Webbadress länkar till en webbplats utanför din online-butik.

Om du väljer Serie, Produkt, Sida, or Blogg visas en rullgardinsmeny bredvid länken Fält. Du kan använda den här rullgardinsmenyn för att välja den specifika destination du vill lägga till i navigeringen.

Om du väljer Webbadress visas ett textfält bredvid fältet Länk. Ange URL för destinationswebbsidan.

1. Klicka på Spara meny.

Nästa steg

När du har slutfört konfigureringen av din butik, är det dags att välja dina butikshanteringsinställningar.