Uw winkel opzetten

Afhankelijk van hoeveel producten u van plan bent aan te bieden, kan het toevoegen en organiseren van uw productlijsten de meest tijdrovende stap zijn bij het inrichten van een Shopify-winkel. Het organiseren van uw winkel is wel de moeite waard: een goed georganiseerde winkel is voor uw klanten gemakkelijker te gebruiken en helpt ze snel de producten te vinden die ze zoeken.

Meer producten aan je winkel toevoegen

Het proces voor het toevoegen van meer producten aan uw winkel is hetzelfde als het toevoegen van uw eerste product.

Stappen:

Uw producten ordenen

U kunt productcollecties maken om uw producten te ordenen, zodat ze gemakkelijker voor uw klanten te vinden zijn. U kunt bijvoorbeeld de volgende soorten collecties maken:

• heren-, dames- of kinderkleding
  • artikelen van een bepaald type, zoals lampen, kussens of vloerkleden
  • artikelen in de uitverkoop
  • artikelen in een bepaalde maat of kleur
  • seizoensproducten, zoals kerstkaarten en -versieringen

Stappen:

1. Klik op Collectie maken op de pagina Collecties.
  2. Voer een titel en beschrijving voor de collectie in.
  3. Kies onder Verkoopkanalen de actieve verkoopkanalen waar u de collectie beschikbaar wilt stellen. Voorbeelden van verkoopkanalen zijn uw online Shopify-winkel, Shopify POS, Facebook, Messenger, Amazon, Koopknop, enzovoort.
  4. Kies of producten handmatig of automatisch aan de collectie worden toegevoegd. Je kunt het type collectie later niet meer wijzigen.
  5. Als u Geautomatiseerd kiest, voegt u de selectiecriteria toe onder Voorwaarden. Lees meer over voorwaarden voor collecties.
  6. Klik op Collectie opslaan.
  7. Als u een handmatige collectie kiest, kunt u producten toevoegen. Vergeet niet op Opslaan te klikken na het toevoegen van producten Je kunt hetzelfde product toevoegen aan een willekeurig aantal verschillende collecties.
  8. Als u een automatische collectie maakt, worden producten die aan uw voorwaarden voldoen automatisch toegevoegd. Kies een sorteervolgorde in het vervolgkeuzemenu en klik vervolgens op Opslaan.

Informatiepagina's 'Over ons' en 'Neem contact met ons op' aan uw winkel toevoegen

Als je informatie hebt die belangrijk is voor klanten en die niet vaak verandert, bijvoorbeeld informatie over je organisatie of de contactgegevens voor je winkel, dan kunt je pagina's voor je winkel maken die als een permanente locatie voor die inhoud fungeren.

Stappen:

1. Klik op Pagina toevoegen. De webpagina-editor wordt geopend.

2. Typ in de webpagina-editor een titel en inhoud in de tekstvakken in.

Gebruik een titel die uw webpagina duidelijk beschrijft. De titel van de webpagina wordt weergegeven op de tab of de titelbalk van browsers. Ook wordt hij gebruikt als de titel in resultaten van zoekmachines. Meer informatie over SEO voor websites.

3. In het veld Zichtbaarheid kunt u kiezen of u wilt dat uw webpagina wordt gepubliceerd of niet. Je nieuwe webpagina wordt standaard zichtbaar wanneer u op Opslaan klikt. Selecteer de optie Verborgen als u wilt dat uw nieuwe webpagina in uw online winkel wordt verborgen of klik op Een specifieke publicatiedatum instellen om zelf te bepalen wanneer uw webpagina wordt gepubliceerd.

4. Klik op Opslaan.

Je hebt een menu en links nodig om uw klanten te helpen in uw winkel rond te kijken. Het hoofdmenu bevat standaardlinks naar de startpagina en de cataloguspagina en het voettekstmenu bevat een link naar de zoekpagina.

Stappen:

1. Klik op de pagina Navigatie op de naam van het menu dat je wilt bewerken.

2. Klik op Menu-item toevoegen.

3. Er verschijnt een nieuw menu-item met twee nieuwe velden. Voer in het veld Naam de naam in van de link die u wilt toevoegen. Deze naam wordt weergegeven in het menu.

4. Selecteer in het vervolgkeuzemenu naast de linknaam een type link:

- Startpagina voor een link naar de startpagina van je online winkel. - Collectie voor een link naar een specifieke collectie. - Alle collecties voor een link naar een index van al je collecties. - Product voor een link naar een specifiek product. - Alle producten voor een link naar alle producten. - Pagina voor een link naar een specifieke webpagina in uw online winkel. - Blog voor een link naar een blog in uw online winkel. - Zoekpagina voor een link naar een zoekpagina voor je online winkel. - Webadres voor een link naar een website buiten je online winkel.

Als je Collectie, Product, Pagina of Blog kiest, wordt een vervolgkeuzemenu weergegeven naast het veld Link. Je kunt in dit vervolgkeuzemenu de specifieke bestemming selecteren die je aan de navigatie wilt toevoegen.

Als je Webadres selecteert, verschijnt een tekstveld naast het veld Link. Voer de URL van de bestemmingspagina in.

1. Klik op Menu opslaan.

Volgende stappen

Nadat u klaar bent met het instellen van uw winkel, is het tijd om uw instellingen voor winkelbeheer te kiezen.