Je Shopify-winkel voorbereiden op lancering

Plaats voordat je je winkel start enkele testbestellingen om te zien hoe het checkout-proces werkt. Wanneer je er klaar voor bent, haal je het wachtwoord van je winkel en open je deze voor het publiek.

Een testbestelling plaatsen

Door een testbestelling te plaatsen, kun je controleren of je instellingen voor de volgende delen van je winkel correct werken:

Voor testbestellingen worden geen kosten in rekening gebracht. Plaats ten minste één testbestelling tijdens het instellen van je winkel of wanneer je wijzigingen aanbrengt in je betaalinstellingen.

Een transactie testen in de testmodus van Shopify Payments

Je kunt de testmodus van Shopify Payments op elk moment inschakelen vanuit het Shopify-beheercentrum. In de testmodus kun je geslaagde transacties en mislukte transacties simuleren om verschillende transactieflows te bekijken. Vergeet niet om na het plaatsen van je testbestellingen de testmodus uit te schakelen, zodat je echte betalingen van je klanten kunt accepteren. Lees meer over de testmodus.

Stappen:

Een transactie testen met andere betalingsgateways

Als je Shopify Payments niet gebruikt, kun je controleren of de provider van je betalingsgateway oplossingen biedt voor het testen van transacties. Als de betalingsgateway-provider geen opties heeft om transacties te testen, kun je op de volgende manieren een testbestelling plaatsen:

Een voorbeeld van je winkel bekijken

Voordat je je wachtwoord verwijdert, kun je een voorbeeld van je webwinkel bekijken. Navigeer in je Shopify-beheercentrum naar de sectie Verkoopkanalen en beweeg je muisaanwijzer over Webshop. Klik vervolgens op het oogpictogram dat wordt weergegeven.

Het voorbeeld wordt geopend op een nieuw tabblad en je winkel wordt weergegeven zoals een klant deze te zien krijgt. Ga terug naar het vorige tabblad of klik op Navigeren naar beheercentrum onder aan het scherm om terug te keren naar het Shopify-beheercentrum.

Het wachtwoord van je webshop verwijderen

Tijdens de gratis proefperiode wordt je webshop automatisch beveiligd met een wachtwoord. Op de wachtwoordpagina kun je een wachtwoord aanmaken en een aangepast bericht toevoegen voor je klanten wanneer ze je winkel bezoeken.

Wanneer je ervoor klaar bent om open te gaan, kun je het wachtwoord van je webshop halen. Als je tijdens de gratis proefperiode je winkel gaat openen, kies dan een abonnement, zodat je het wachtwoord van je webshop kunt verwijderen.

Er zijn twee manieren om het wachtwoord voor je webshop te verwijderen: vanaf de pagina Thema's of de pagina Voorkeuren onder webshop in je Shopify-beheercentrum.

Het wachtwoord van je webshop verwijderen via de pagina Thema's

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar de webshop > Thema's.
  2. Er wordt een banner weergegeven met de tekst 'Je webshop is beveiligd met een wachtwoord.' Klik op Wachtwoord verwijderen. Als de banner niet wordt weergegeven, heeft je webshop geen wachtwoordbeveiliging.

Het wachtwoord van je webshop verwijderen via de pagina Voorkeuren

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar webshop > Voorkeuren.

2. Vink in de sectie Wachtwoordbeveiliging de optie Toegang beperken voor bezoekers met het wachtwoord uit.