Je Shopify-winkel voorbereiden op lancering

Plaats voordat je je webshop start enkele testbestellingen om te zien hoe het checkout-proces werkt. Verwijder het wachtwoord van je winkel zodat deze voor het publiek toegankelijk is wanneer je er klaar voor bent.

Een testbestelling plaatsen

Door een testbestelling te plaatsen, kun je controleren of je instellingen voor de volgende delen van je winkel correct werken:

Voor testbestellingen worden geen kosten in rekening gebracht. Plaats ten minste één testbestelling tijdens het instellen van je winkel of wanneer je wijzigingen aanbrengt in je betaalinstellingen.

In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe je bestellingen kunt testen die zijn geplaatst met Shopify Payments. Als je Shopify Payments niet gebruikt, kun je op twee manieren een testbestelling plaatsen:

Testmodus inschakelen

Stappen:

Geslaagde transacties simuleren

Stappen:

1. Ga naar je webshop.
  2. Voeg een product aan je winkelwagen toe.
  3. Doorloop het checkout-proces voor je winkel alsof je een klant bent die een product koopt. Gebruik de volgende informatie wanneer je om creditcardgegevens wordt gevraagd tijdens de checkout:
    • Naam op kaart: voer minimaal twee woorden in.
    • Vervaldatum: voer een willekeurige datum in de toekomst in.
    • CVV/CVC: voer drie willekeurige cijfers in.
    • Kaartnummer: gebruik de volgende nummers:
Creditcardgegevens testen
Kaarttype Testnummer
Visa 4242424242424242
MasterCard 5555555555554444
American Express 378282246310005
Discover 6011111111111117
Diners Club 30569309025904
JCB 3530111333300000

Mislukte transacties simuleren

Als je wilt zien welke foutmeldingen een klant te zien kan krijgen bij de checkout met een creditcard, kun je een aantal mislukte transacties simuleren:

• Gebruik creditcardnummer 4000000000000002 om de melding kaart geweigerd te genereren.
  • Gebruik creditcardnummer 4242424242424241 om de melding onjuist kaartnummer te genereren.
  • Gebruik creditcardnummer 4000000000000259 om een betwiste transactie te simuleren.
  • Gebruik een ongeldige vervalmaand, bijvoorbeeld 13, om de melding vervalmaand onjuist te simuleren.
  • Gebruik een vervaljaar in het verleden om de melding ongeldig vervaljaar te simuleren.
  • Gebruik een tweecijferig CVV/CVC-nummer om de melding ongeldige CVV/CVC te genereren.

Het wachtwoord van je webshop verwijderen

Wanneer je klaar bent om je webshop te lanceren, kun je het wachtwoord voor je webshop verwijderen.

Er zijn twee manieren om het wachtwoord voor je webshop te verwijderen: vanaf de pagina Thema's of de pagina Voorkeuren onder webshop in je Shopify-beheercentrum.

Je kunt het wachtwoord voor je webshop verwijderen vanaf de pagina Thema's van je webshop in het Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar webshop > Thema's.

2. Er wordt een banner weergegeven met de tekst 'Je webshop is beveiligd met een wachtwoord.' Klik op Wachtwoord verwijderen. Als de banner niet wordt weergegeven, heeft je webshop geen wachtwoordbeveiliging.

Je kunt het wachtwoord van je webshop ook verwijderen vanaf de pagina Voorkeuren of je webshop in je Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar webshop > Voorkeuren.

2. Vink in het gedeelte Wachtwoordbeveiliging de optie Toegang beperken tot bezoekers met het wachtwoord uit.