Aan de slag

Welke producten u gaat verkopen en hoe uw winkel eruitziet, zijn de twee belangrijkste keuzes die u voor uw winkel maakt. Doorloop deze zelfstudies om uw eerste product toe te voegen, een paar verschillende thema's uit te proberen om te zien welke er het beste uitziet en om vervolgens een domein voor uw winkel in te stellen.

Uw eerste product toevoegen

Stappen:

Een thema kiezen

Om u op weg te helpen, is er op de pagina Thema's van uw beheerder een standaardthema ingesteld wanneer u een Shopify-account opent. Als u een ander thema voor uw online winkel wilt aanpassen, moet u er een toevoegen aan uw beheerder.

Om een thema voor uw online winkel toe te voegen:

• U kunt snel en eenvoudig een gratis thema toevoegen vanuit de beheerder.
  • U kunt een betaald thema kopen in de Theme Store. Hoewel betaalde thema's moeten worden gekocht voordat u ze in uw online winkel kunt publiceren, kunt u een betaald thema proberen voordat u het koopt.

Een gratis thema toevoegen vanuit de beheerder

Gratis thema's worden ontwikkeld door Shopify. Hulp bij aanpassingen voor gratis thema's wordt ondersteund door Shopify.

Stappen:

1. Klik in de sectie Gratis thema's onderaan de pagina op Gratis thema's verkennen. Er verschijnt een venster met alle gratis thema's.
  2. Klik op een thema om meer informatie te krijgen over de functies en om een voorbeeld van de beschikbare themastijlen te bekijken.
  3. Klik op de knop Toevoegen voor het betreffende thema. Het thema wordt toegevoegd aan de pagina Thema's in uw beheerder.

Een thema toevoegen vanuit de Theme Store

Betaalde thema's worden ontwikkeld door externe ontwerpers. Hulp bij aanpassingen van thema's van externe partijen wordt gegeven door de ontwerper van het thema.

Stappen:

1. Ga naar de Shopify Theme Store en kies een thema. Als u nog in uw gratis proefperiode zit, kiest u een gratis thema om te voorkomen dat u moet betalen.
  2. Als u een gratis thema hebt uitgekozen, klikt u op Thema toevoegen of Beginnen met dit thema. Als u een betaald thema hebt gekozen, klikt u op Thema kopen om het thema te kopen. Voor betaalde thema's is geen terugbetaling mogelijk. Om er zeker van te zijn dat het thema's voldoet aan uw wensen, kunt u een betaald thema uitproberen voor u deze koopt.
  3. Klik voor betaalde thema's op Kosten goedkeuren om de betaling goed te keuren. Het thema wordt toegevoegd aan de pagina Thema's in uw beheerder.

Een betaald thema in uw winkel proberen

U kunt een betaald thema proberen om te zien hoe het eruitziet met uw producten, merkkleuren en stijl voordat het thema daadwerkelijk koopt. Terwijl u een voorbeeld van een thema bekijkt, kunt u aanpassingen maken met behulp van de themabewerker. Alle wijzigingen die u aanbrengt, worden opgeslagen wanneer u het thema koopt. U kunt van maximaal 19 betaalde thema's een voorbeeld bekijken, zodat u verschillende thema's kunt vergelijken voordat u ze koopt.

Stappen:

1. Ga naar de Shopify Theme Store en kies een betaald thema.
  2. Klik op Thema proberen. Er wordt een voorbeeld van het thema geladen voor uw online winkel. In de werkbalk onderaan de pagina ziet u drie knoppen:

De voorbeeldwerkbalk met drie knoppen. De knoppen hebben de naam Voorbeeld sluiten, Thema kopen en Thema aanpassen.

3. Doe een van de volgende dingen:

- Klik op Voorbeeld sluiten om het voorbeeld van het thema te sluiten. - Als u het thema wilt kopen, klikt u op Thema kopen. - Om de thema-instellingen aan te passen met de themabewerker, klikt u op Thema aanpassen.

Als u er niet voor kiest om het thema te kopen, wordt het betaalde thema toch toegevoegd aan de pagina Thema's in uw beheerder. Betaalde thema's die u uitprobeert, krijgen het etiket Proefversie van thema:

De Thema-pagina in de beheerder met twee thema's met het etiket 'Thema-test'

Stapsgewijs: Een domein voor uw winkel instellen

Het domein van uw winkel is de URL of het websiteadres waar uw klanten uw online winkel kunnen vinden. U kunt een nieuw domein voor uw winkel kopen of een bestaand domein overdragen.

Een nieuw domein kopen bij Shopify

Stappen:

1. uw domein via Shopify kopen.
  2. Schakel automatische verlenging in, zodat uw domeinregistratie niet per ongeluk verloopt.
  3. Stel uw Shopify-domein in als uw primaire domein, zodat dit het domein is dat uw klanten zien in hun browser, in zoekresultaten en op sociale media.
  4. Schakel doorsturen van e-mail in, zodat uw klanten u een e-mail kunnen sturen op het adres @mycustomdomain.com.
  5. Stuur uzelf een aantal testmails om ervoor te zorgen dat je de vragen van klanten kunt ontvangen.

Een nieuw domein kopen bij een externe provider

Stappen:

1. Koop een aangepast domein van een externe provider.
  2. Volg de instructies voor aangepaste domeinen om uw hoofddomein en subdomein in te stellen. Als u gebruikmaakt van de services van een populaire domeinprovider, kunt u de instructies voor die specifieke provider volgen.
  3. Claim uw Shopify-domein om uzelf te indentificeren als de eigenaar.
  4. Stel uw primaire domein in, zodat dit het domein is dat uw klanten zien in hun browser, in zoekresultaten en op sociale media.
  5. Schakel doorsturen van e-mail in, zodat uw klanten u een e-mail kunnen sturen op het adres @mycustomdomain.com.
  6. Stuur uzelf een aantal testmails om ervoor te zorgen dat je de vragen van klanten kunt ontvangen.

Een bestaand domein overzetten

Als u een bestaand domein wilt overdragen voor gebruik met uw Shopify-winkel, volgt u deze stappen.

Volgende stappen

Nadat u uw eerste producten hebt toegevoegd, een thema hebt gekozen en een domein hebt ingesteld, kunt u verder bouwen aan uw winkel.