Aan de slag

Welke producten je gaat verkopen en hoe je winkel eruitziet, zijn de twee belangrijkste keuzes die je voor je winkel maakt. Doorloop deze tutorials om je eerste product toe te voegen, een paar verschillende thema's uit te proberen om te zien welke er het beste uitziet en om vervolgens een domein voor je winkel in te stellen.

Je eerste product toevoegen

Stappen:

Een thema kiezen

Om je op weg te helpen, is er op de pagina Thema's van je beheerder een standaardthema ingesteld wanneer je een Shopify-account opent. Als je een ander thema voor je webshop wilt aanpassen, moet je er een toevoegen aan je beheerder.

Om een thema voor je webshop toe te voegen:

Een gratis thema toevoegen vanuit de beheerder

Gratis thema's worden ontwikkeld door Shopify. Hulp bij aanpassingen voor gratis thema's wordt ondersteund door Shopify.

Stappen:

Een thema toevoegen vanuit de Theme Store

Betaalde thema's worden ontwikkeld door externe ontwerpers. Hulp bij aanpassingen van thema's van externe partijen wordt gegeven door de ontwerper van het thema.

Stappen:

1. Ga naar de Shopify Theme Store en kies een thema. Kies een gratis thema om te voorkomen dat je moet betalen als je nog in je gratis proefperiode zit.
  2. Als je een gratis thema hebt uitgekozen, klik op Thema toevoegen of Beginnen met dit thema. Als je een betaald thema hebt gekozen, klik op Thema kopen om het thema te kopen. Voor betaalde thema's is geen terugbetaling mogelijk. Om er zeker van te zijn dat het thema's voldoet aan je wensen, kun je een betaald thema uitproberen voor je deze koopt.
  3. Klik voor betaalde thema's op Kosten goedkeuren om de betaling goed te keuren. Het thema wordt toegevoegd aan de pagina Thema's in je beheerder.

Een betaald thema in je winkel proberen

Je kunt een betaald thema proberen om te zien hoe het eruitziet met je producten, merkkleuren en stijl voordat het thema daadwerkelijk koopt. Terwijl je een voorbeeld van een thema bekijkt, kun je aanpassingen maken met behulp van de themabewerker. Alle wijzigingen die je aanbrengt, worden opgeslagen wanneer je het thema koopt. Je kunt van maximaal 19 betaalde thema's een voorbeeld bekijken, zodat je verschillende thema's kunt vergelijken voordat je ze koopt.

Stappen:

1. Ga naar de Shopify Theme Store en kies een betaald thema.
  2. Klik op Thema proberen. Er wordt een voorbeeld van het thema geladen voor je webshop. In de werkbalk onderaan de pagina zie je drie knoppen: Voorbeeld sluiten, Thema kopen en Thema aanpassen.
  3. Doe een van de volgende dingen:
    • Klik op Voorbeeld sluiten om het voorbeeld van het thema te sluiten.
    • Als je het thema wilt kopen, klik op Thema kopen.
    • Om de thema-instellingen aan te passen met de themabewerker, klik op Thema aanpassen.

Als je er niet voor kiest om het thema te kopen, wordt het betaalde thema toch toegevoegd aan de pagina Thema's in je beheerder. Betaalde thema's die je uitprobeert, krijgen het label Proefversie van thema.

Een domein instellen voor je winkel

Het domein van je winkel is de URL of het websiteadres waar je klanten je webshop kunnen vinden. Je kunt een nieuw domein voor je winkel kopen of een bestaand domein overdragen.

Een nieuw domein kopen bij Shopify

1. Koop je domein via Shopify.
  2. Schakel automatische verlenging in, zodat je domeinregistratie niet per ongeluk verloopt.
  3. Stel je Shopify-domein in als je primaire domein, zodat dit het domein is dat je klanten zien in hun browser, in zoekresultaten en op social media.
  4. Schakel doorsturen van e-mail in, zodat je klanten je een e-mail kunnen sturen op het adres @mycustomdomain.com.
  5. Stuur jezelf een aantal testmails om ervoor te zorgen dat je de vragen van klanten kunt ontvangen.

Een nieuw domein kopen bij een externe provider

1. Koop een aangepast domein van een externe provider.
  2. Volg de instructies voor aangepaste domeinen om je hoofddomein en subdomeinen in te stellen.

• Als je jouw domein hebt gekocht bij Google Domains, GoDaddy of 1&1 IONOS, kun je je domein automatisch koppelen.
    • Als je je domein bij een andere domeinprovider hebt gekocht en je weet wat hun vereisten zijn, koppel je domein dan handmatig.
  3. Stel je primaire domein in, zodat dit het domein is dat je klanten zien in hun browser, in zoekresultaten en op social media.

4. Stel e-mailhosting in zodat je klanten je een e-mail kunnen sturen naar het e-mailadres van je aangepaste domein.

Een bestaand domein overzetten

Als je een bestaand domein wilt overdragen voor gebruik met je Shopify-winkel, volg dan deze stappen.

Volgende stappen

Nadat je je eerste producten hebt toegevoegd, een thema hebt gekozen en een domein hebt ingesteld, kun je verder bouwen aan je winkel.