E-mailhosting

E-mailhosting wordt niet aangeboden op Shopify. Als je een door Shopify beheerd domein hebt en je wilt een e-mailbericht sturen van het e-mailadres van je aangepaste domein, dan moet je een third-pary e-mailhostingservice gebruiken.

De volgende functies zijn voorbeelden van e-mailhostingservices van derden die je kunt gebruiken om e-mail te verzenden vanaf je doorstuuradres:

• Zoho Mail biedt e-mailaccounts aan voor je aangepaste domein.
  • Google Workspace maakt verbinding met het Gmail-platform voor e-mails vanuit je aangepaste domein.

E-mail van Zoho mail of Google Workspace-e-mailhosting verbinden met jouw domein

Voordat je je e-mailservice kunt verbinden met Shopify, moet je je domein verifiëren en je aangepaste e-mailadres aanmaken in de e-mailhostingservice, zoals Zoho Mail of Google Workspace.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.

2. Klik in de sectie Door Shopify beheerde domeinen op de naam van het domein dat je opnieuw wilt instellen.

3. Klik op Externe hostingservice gebruiken.

4. Selecteer je provider en voer de informatie in die je hebt verstrekt toen je je domein verifieerde door een van de volgende te doen:

- Als je Google Workspace gebruikt, voer je de TXT-code of metatag in. - Als je Zoho Mail gebruikt, vul dan de Zoho-code in.

1. Klik op Opslaan.

Nadat je je e-mailhosting hebt verbonden met Shopify, kun je de Shopify SPF- en DKIM-rapporten toevoegen om ervoor te zorgen dat je e-mailberichten worden ontvangen door je klanten.