E-mailhosting

E-mailhosting wordt niet aangeboden op Shopify. Als je een door Shopify beheerd domein hebt en je wilt een e-mailbericht sturen van het e-mailadres van je aangepaste domein, dan moet je een third-pary e-mailhostingservice gebruiken.

Je kunt de volgende e-mailhostingservices van derden gebruiken om e-mails te versturen met je doorsturende e-mailadres:

• Zoho Mail biedt e-mailaccounts aan voor je aangepaste domein.
  • Google Workspace maakt verbinding met het Gmail-platform voor e-mails vanuit je aangepaste domein.

E-mail van Zoho mail of Google Workspace-e-mailhosting verbinden met jouw domein

Het proces voor het koppelen van een e-mailhostingservice verschilt per provider, maar bestaat doorgaans uit de volgende stappen:

1. Je domein verifiëren met je e-mailhostingservice.
  2. De unieke TXT-code of metatag kopiëren.
  3. De TXT-code of metatag toevoegen aan je Shopify-beheercentrum.
  4. Je e-mailadres verifiëren of activeren in je e-mailhostingservice-account.

Raadpleeg de helpdocumentatie van je externe e-mailhostingservice voor meer informatie over het koppelen van e-mailhosting aan je door Shopify beheerde domein:

Voordat je begint

Voordat je je e-mailservice kunt verbinden met Shopify, moet je je domein verifiëren en je aangepaste e-mailadres aanmaken in de e-mailhostingservice, zoals Zoho Mail of Google Workspace.

Om deze procedure te voltooien, heb je de volgende gegevens nodig:

• je aanmeldingsgegevens voor je externe e-mailhostingservice-account
  • de TXT-code of metatag die wordt geleverd door je e-mailhostingservice

Stappen

1. Meld je op de website van je e-mailhostingservice aan bij je account.
  2. Volg de instructies van je e-mailhostingservice om je domein te verifiëren:

3. Kopieer de TXT-code of metatag, afhankelijk van je e-mailhostingservice.

4. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.

5. Klik in de sectie Door Shopify beheerde domeinen op de naam van het domein dat je opnieuw wilt instellen.

6. Klik in de sectie E-mails op Externe hostingservice gebruiken.

7. Selecteer je provider en voer de informatie in die aan je is verstrekt tijdens de verificatie van je domein door een van de volgende dingen te doen:

• Als je Google Workspace gebruikt, voer je de TXT-code of metatag in.
    • Als je Zoho Mail gebruikt, vul dan de TXT-code in.
  8. Klik op Opslaan.

9. Ga terug naar de website van je e-mailhostingservice en volg de instructies van de e-mailhostingservice om het installatieproces te voltooien.

Nadat je je e-mailhosting hebt gekoppeld aan Shopify, kun je je domein van een externe partij koppelen aan de Shopify SPF- en DKIM-records om ervoor te zorgen dat je e-mailberichten worden bezorgd bij je klanten.