Uw sitemap vinden en verzenden

Alle Shopify-winkels genereren automatisch een bestand sitemap.xml met links naar al uw producten, productafbeeldingen, pagina's, collecties en blogposts. Dit bestand wordt geraadpleegd door zoekmachines zoals Google en Bing om uw site te indexeren, zodat de pagina's van uw winkel in de zoekresultaten verschijnen. Als u uw sitemap verstuurt naar Google Search Console, kan Google waardevolle pagina's op uw site vinden en indexeren.

Het proces van het crawlen en indexeren van uw site kan enige tijd duren en Google kan niet garanderen hoe lang het duurt. Zie Google Search Console Help voor meer informatie over wat u kunt verwachten wanneer uw site wordt geïndexeerd.

Uw sitemap vinden

Het sitemapbestand bevindt zich in de hoofdmap van de primaire domeinnaam van uw Shopify-winkel. Bijvoorbeeld: johns-apparel.com/sitemap.xml.

Dit sitemapbestand wordt automatisch gegenereerd en linkt naar afzonderlijke sitemaps voor uw producten, collecties, blogs en webpagina's. Het wordt automatisch bijgewerkt wanneer u een webpagina, product, collectie, afbeelding of blogbericht toevoegt aan uw Shopify-online winkel.

Uw site verifiëren met Google

Voordat u uw sitemap indient bij Google Search Console, moet u uw site verifiëren met Google.

Dien uw sitemap in bij Google Search Console

U kunt uw sitemap verzenden naar Google Search Console om Google te helpen waardevolle pagina's op uw site te vinden en te indexeren.

Stappen:

1. Nadat uw site is geverifieerd, gaat u naar Google Search Console.

2. Klik op de naam van uw website.

3. Klik op Sitemaps.

4. Klik op ADD/TEST SITEMAP (Sitemap toevoegen/testen).

5. Voer sitemap.xml in en klik vervolgens op Sitemap verzenden.

Nadat u uw sitemap hebt verzonden, gebruikt Google deze om uw site te crawlen en te indexeren. Het proces kan enige tijd duren en Google kan niet garanderen hoe lang het duurt voordat uw site wordt gecrawld. Ga naar Google Search Console Help voor meer informatie of om problemen op te lossen.