Uw sitemap vinden en verzenden

Alle Shopify-winkels genereren automatisch een bestand sitemap.xml met links naar al je producten, productafbeeldingen, pagina's, collecties en blogposts. Dit bestand wordt geraadpleegd door zoekmachines zoals Google en Bing om je site te indexeren, zodat de pagina's van je winkel in de zoekresultaten verschijnen. Als je je sitemap verstuurt naar Google Search Console, kan Google waardevolle pagina's op je site vinden en indexeren.

Het proces van het crawlen en indexeren van je site kan enige tijd duren en Google kan niet garanderen hoe lang het duurt. Zie Google Search Console Help voor meer informatie over wat je kunt verwachten wanneer je site wordt geïndexeerd.

Uw sitemap vinden

Het sitemapbestand bevindt zich in de hoofdmap van de primaire domeinnaam van je Shopify-winkel. Bijvoorbeeld: johns-apparel.com/sitemap.xml.

Dit sitemapbestand wordt automatisch gegenereerd en linkt naar afzonderlijke sitemaps voor je producten, collecties, blogs en webpagina's. Het wordt automatisch bijgewerkt wanneer je een webpagina, product, collectie, afbeelding of blogbericht toevoegt aan je Shopify-online winkel.

Uw site verifiëren met Google

Voordat u uw sitemap indient bij Google Search Console, moet u uw site verifiëren met Google.

Dien uw sitemap in bij Google Search Console

Je kunt je sitemap verzenden naar Google Search Console om Google te helpen waardevolle pagina's op uw site te vinden en te indexeren.

Stappen:

1. Nadat je site is geverifieerd, gaat u naar Google Search Console.

2. Klik op Sitemaps.

3. Voer in het gedeelte Een nieuwe sitemap toevoegen in sitemap.xml en klik vervolgens op VERZENDEN.

Nadat u uw sitemap hebt verzonden, gebruikt Google deze om uw site te crawlen en te indexeren. Het proces kan enige tijd duren en Google kan niet garanderen hoe lang het duurt voordat uw site wordt gecrawld. Ga naar Google Search Console Help voor meer informatie of om problemen op te lossen.