Uw sitemap vinden en verzenden

Alle Shopify-winkels genereren automatisch een bestand sitemap.xml met links naar al uw producten, productafbeeldingen, pagina's, collecties en blogposts. Dit bestand wordt geraadpleegd door zoekmachines zoals Google en Bing om uw site te indexeren, zodat de pagina's van uw winkel in de zoekresultaten verschijnen. Als je je sitemap verstuurt naar Google Search Console, kan Google waardevolle pagina's op uw site vinden en indexeren.

Het proces van het crawlen en indexeren van uw site kan enige tijd duren en Google kan niet garanderen hoe lang het duurt. Zie Google Search Console Help voor meer informatie over wat u kunt verwachten wanneer uw site wordt geïndexeerd.

Uw sitemap vinden

Het sitemapbestand bevindt zich in de hoofdmap van de primaire domeinnaam van uw Shopify-winkel. Bijvoorbeeld: johns-apparel.com/sitemap.xml.

Dit sitemapbestand wordt automatisch gegenereerd en linkt naar afzonderlijke sitemaps voor uw producten, collecties, blogs en webpagina's. Het wordt automatisch bijgewerkt wanneer u een webpagina, product, collectie, afbeelding of blogbericht toevoegt aan uw Shopify-online winkel.

Verifieer uw site met Google

Diensten van derden zoals Pinterest en Google Webmaster vereisen dat je je domein verifieert. Dit bevestigt dat je de juiste eigenaar van uw Shopify-winkel bent voordat ze hun services aan je verstrekken.

Om uw domein te verifiëren, moet u wachtwoordbeveiliging uitschakelen voor uw onlinewinkel. Als u nog niet klaar bent om uw winkel te te openen, kunt u wachtwoordbeveiliging uitschakelen en deze vervolgens opnieuw inschakelen nadat je je domein heeft geverifieerd.

Om uw domein te verifiëren:

1. Kies op de site van de externe partij om uw site te verifiëren met behulp van een metatag verificatiemethode. Voor Google Webmasters: Klik op de knop HTML-tag op het tabblad Alternatieve methoden.

2. Markeer de volledige metatag op de site van een externe partij en kopieer deze naar uw klembord met cmd + c op een Mac of ctrl + c op een pc. Zorg ervoor dat u alles selecteert, inclusief de < en >. Bijvoorbeeld:

<meta name="google-site-verification" content="IV7BPLESttSpBdxSWN1s4zlr4HIcuHkGQYmE3wLG59w" />
  1. Klik in de sectie Opmaak op theme.liquid om het bestand in de online code-editor te openen.

2. Plak de metatag die u heeft gekopieerd op een lege regel direct onder de openingstag <head>:

De metatag die onder de HTML-head-tag is geplakt

3. Klik op Opslaan.

4. Rond de verificatiestappen af op de site van de externe partij (zoals Pinterest of Google webmasters).

Dien uw sitemap in bij Google Search Console

U kunt uw sitemap verzenden naar Google Search Console om Google te helpen waardevolle pagina's op uw site te vinden en te indexeren.

Stappen:

1. Nadat u site is geverifieerd, gaat u naar Google Search Console.

2. Klik op Sitemaps.

3. Voer in het gedeelte Een nieuwe sitemap toevoegen in sitemap.xml en klik vervolgens op VERZENDEN.

Nadat je je sitemap heeft verzonden, gebruikt Google deze om uw site te crawlen en te indexeren. Het proces kan enige tijd duren en Google kan niet garanderen hoe lang het duurt voordat uw site wordt gecrawld. Ga naar Google Search Console Help voor meer informatie of om problemen op te lossen.