Finne og sende inn nettstedskartet ditt

Alle Shopify-butikker genererer automatisk en sitemap.xml-fil som inneholder koblinger til alle produkter, produktbilder, sider, samlinger og blogginnlegg. Dette brukes av søkemotorer som Google og Bing til å indeksere nettstedet ditt, slik at butikksidene dine kan vises i søkeresultater. Ved å sende områdekartet til Google Search Console hjelper du Google med å finne og indeksere verdifulle sider på nettstedet. Primærdomenet til butikken er det eneste domenet som indekseres av søkemotorer.

Prosessen med å kravle og indeksere nettstedet kan ta tid og Google garanterer ikke hvor lang tid det vil ta. Finn ut mer om hva du kan forvente når nettstedet ditt indekseres ved å besøke Google Search Console-hjelp.

Finne nettstedskartet ditt

Filen for nettstedskart ligger i rotkatalogen til Shopify-butikkens primære domenenavn. For eksempel: johns-apparel.com/sitemap.xml.

Denne filen for nettstedskart genereres automatisk og inneholder koblinger til separate nettstedskart for produktene, samlingene, bloggene og nettsidene dine. Den oppdateres automatisk når du legger til en ny nettside, produkt, samling, bilde eller blogginnlegg i Shopify-nettbutikken.

Bekrefte nettstedet ditt med Google

Tredjepartstjenester som Pinterest og Google Webmaster krever at du bekrefter domenet ditt. Dette sørger for at du blir bekreftet som rettmessig eier av Shopify-butikken før de leverer tjenestene til deg.

For å bekrefte domenet må du deaktivere passordbeskyttelse for nettbutikken. Hvis du ikke er klar til å starte butikken, kan du deaktivere passordbeskyttelse og deretter aktivere den igjen etter å ha bekreftet domenet.

Slik bekrefter du domenet:

1. På tredjepartsnettstedet velger du å bekrefte nettstedet ditt med en bekreftelsesmetode for metatagg. Hvis vi tar Google Webmasters som eksempel, kan du klikke på alternativet HTML-tagg i kategorien alternative metoder.

2. Fremhev hele metakoden på tredjepartsnettstedet og kopier den til utklippstavlen med cmd + c on en Mac eller ctrl + c on en PC. Sørg for at du velger alt, inkludert < And >. For eksempel:

<meta name="google-site-verification" content="IV7BPLESttSpBdxSWN1s4zlr4HIcuHkGQYmE3wLG59w" />
  1. I Oppsett -delen klikker du på theme.liquid for å åpne filen i nett kode redigereren.

2. Lim inn metakoden du kopierte på en tom linje rett under den innledende <head> tag:

Metataggen limes inn under den øverste HTML-hovedtaggen

3. Klikk på Lagre.

4. Fullfør bekreftelses trinnene på tredjepartsnettstedet (for eksempel pinte rest eller Google nettredaktører).

Sende inn nettstedskartet ditt til Google Seach Console

Du kan sende inn nettstedskartet til Google Search Console for å gjøre det enklere for Google å finne og indeksere verdifulle sider på nettstedet.

Trinn:

1. Når nettstedet har blitt bekreftet går du til Google Search Console.

2. Klikk Nettstedskart.

3. I Legg til nytt områdekart-seksjonen angir du domenets områdekart (for eksempel: https://www.your-shopify-domain.com/sitemap.xml) og klikker deretter SEND INN.

Etter at du har sendt inn nettstedskartet, bruker Google det til å gjennomsøke og indeksere nettstedet ditt. Prosessen kan ta tid, og Google garanterer ikke hvor lang tid det tar for nettstedet ditt å bli gjennomsøkt. For å finne ut mer eller feilsøke kan du besøke Google Search Console-hjelp.