Finne og sende inn nettstedskartet ditt

Alle Shopify-butikker genererer automatisk en sitemap.xml-fil som inneholder koblinger til alle produktene, produktbildene, sidene, samlingene og blogginnleggene dine. Dette brukes av søkemotorer som Google og Bing til å indeksere nettstedet slik at butikkens sider vises i søkeresultater. Ved å sende inn områdekart-filene dine til Google Search Console hjelper du Google med å finne og indeksere sider på nettstedet.

Hvis du har Basic Shopify-abonnementet, er det bare butikkens primære domene som har en generert områdekartfil og kan oppdages av søkemotorer.

Hvis du har Shopify-, Advanced Shopify- eller Shopify Plus-abonnementet, kan du bruke funksjonen for internasjonale domener til å opprette regionspesifikke eller landspesifikke domener. Når du bruker internasjonale domener genereres det en områdekartfil for alle domenene. Alle domenene dine kan oppdages av søkemotorer, med mindre de viderekobler til det primære domenet.

Prosessen med å kravle og indeksere nettstedet kan ta tid, og Google garanterer ikke hvor lang tid det vil ta. Finn ut mer om hva du kan forvente når nettstedet ditt indekseres ved å besøke Google Search Console-hjelp.

Finn områdekartfilen

Områdekartfiler genereres automatisk. Du finner dem i rotkatalogen til Shopify-butikkens domener, som for eksempel johns-apparel.com/sitemap.xml.

De genererte områdekartfilene kobler til separate områdekart for produkter, samlinger, blogger og nettsider. Områdekartfiler oppdateres automatisk når du legger til en ny nettside, produkt, samling, bilde eller blogginnlegg i Shopify-nettbutikken.

Hvis du har Shopify Basic-abonnementet, har du bare et områdekart for butikkens primære domene. Hvis du har Shopify-abonnementet eller høyere, vil du også ha områdekart for hvert ytterligere domene du bruker for internasjonale domener. Hvis du har flere domener og ikke bruker dem til internasjonal målretting, må du passe på at alle domener viderekobler til det primære domenet.

Legg til domeneegenskaper og bekreft nettstedet ditt hos Google

Før du sender inn områdekartet må du bekrefte domenet ditt i Google Search Console for å bekrefte at du er eier av Shopify-butikken. Hvis du ikke allerede har en Google Search Console-konto må du opprette en konto.

For å bekrefte domenet må du deaktivere passordbeskyttelse for nettbutikken. Hvis du ikke er klar til å starte butikken, kan du deaktivere passordbeskyttelse og deretter aktivere den igjen etter å ha bekreftet domenet.

Steg

1. Fra Google Search Console-kontoen klikker du og velger deretter Legg til område fra rullegardinmenyen.

2. I diagloboksen Velg områdetype velger du URL-prefiks og angir deretter domenet du vil legge til som et område, inkludert https://.

3. Klikk på Fortsett.

4. I Bekreft eierskap-vinduet velger du HTML-tagg. Dersom du er kjent med andre verifiseringsmetoder, kan du også velge din foretrukne metode.

5. Velg den fullstendige HTML-taggen og kopier den til utklippstavlen med cmd + c på en Mac eller ctrl + c på en PC. Pass på at du velger alt, inkludert < og >. For eksempel:

<meta name="google-site-verification" content="IV7BPLESttSpBdxSWN1s4zlr4HIcuHkGQYmE3wLG59w" />
  1. I Layout-seksjonen klikker du på theme.liquid.

2. Lim inn metataggen du kopierte fra steg 5 på en blank linje rett under åpningstaggen <head>:

Metataggen limes inn under den øverste HTML-hovedtaggen

3. Klikk på Lagre.

4. Gå tilbake til Google Search Console og klikk på Bekreft.

Hvis du har Shopify-abonnementet eller høyere og bruker internasjonale domener gjentar du disse trinnene for å bekrefte hvert domene som er koblet til Shopify-butikken. For hvert domene du bekrefter limer du inn hver enkelt metatagg på en separat linje i samme theme.liquid-fil.

Send inn områdekartfilen til Google Search Console

Du kan sende inn områdekartfilen til Google Search Console for å hjelpe Google med å finne og indeksere sider på nettstedet.

Trinn:

1. Når nettstedet har blitt bekreftet går du til Google Search Console.

2. Klikk Nettstedskart.

3. I seksjonen Legg til nytt områdekart angir du domenets områdekartfilnavn og klikker SEND INN. Domenets områdekart må ha et format liknende https://www.johns-apparel.com/sitemap.xml. Hvis du ikke inkluderer hele URL-adressen til områdekartet, kan det være du får en feilmelding fra Google.

Hvis du har Shopify-abonnementet eller høyere og bruker internasjonale domener må du sende inn områdekartfilen for hvert enkelt domene. Områdekartfiler er alltid plassert i rotkatalogen til Shopify-butikkens domener.

Hvis du selger på flere språk vil disse språkene automatisk legges til i områdekartfilene for hvert av domenene. Du trenger ikke å gjøre noe for å legge dem til.

Når du har sendt inn områdekartfilene bruker Google disse filene til å kravle og indeksere butikken. Prosessen kan ta tid, og Google garanterer ikke hvor lang tid det vil ta å kravle butikken din. For å finne ut mer eller for å feilsøke kan du besøke Google Search Console-hjelp.