Sådan finder og sender du din websiteoversigt

Alle Shopify-butikker genererer automatisk en sitemap.xml-fil, som indeholder links til alle dine produkter, produktbilleder, sider, kollektioner og blogopslag. Dette bruges af søgemaskiner, såsom Google og Bing, til at indeksere dit website, så din butiks sider vises i søgeresultater. Hvis du sender din websiteoversigt til Google Search Console, hjælper det Google med at finde og indeksere værdifulde sider på dit website. Din butiks primære domæne er det eneste domæne, som søgemaskinen indekserer.

Processen med at gennemsøge og indeksere dit website kan tage tid, og Google garanterer ikke, hvor lang tid det vil tage. Få mere at vide om, hvad du kan forvente, når dit website indekseres, i Hjælp til Google Search Console.

Find din websiteoversigt

Websiteoversigtfilen findes i rodmappen for din Shopify-butiks primære domænenavn. For eksempel: johns-apparel.com/sitemap.xml.

Denne websiteoversigtfil genereres automatisk og linker til separate websiteoversigter for dine produkter, kollektioner, blogs og websider. Den opdateres automatisk, når du tilføjer en ny webside, et nyt produkt, en ny kollektion, et nyt billede eller et nyt blogopslag i din Shopify-webshop.

Bemærk: Du kan til enhver tid indsende din websiteoversigt, men en weboversigtslæser kan ikke få adgang til den, hvis dit website er beskyttet med adgangskode. Hvis du har brug for at deaktivere adgangskodesiden for dit website, kan du få mere at vide under Fjern din adgangskode for webshoppen.

Bekræft dit site med Google

Tredjepartstjenester, som f.eks. Pinterest og Google Webmasters, kræver, at du bekræfter dit domæne. Dette sikrer, at du er den rette ejer af din Shopify-butik, før de leverer tjenester til dig.

Hvis du vil bekræfte dit domæne, skal du deaktivere adgangskodebeskyttelse for din webshop. Hvis du ikke er klar til at lancere din butik, kan du deaktivere adgangskodebeskyttelse og derefter aktivere den igen, når du har bekræftet dit domæne.

Sådan bekræfter du dit domæne:

1. På tredjepartens site skal du vælge at bekræfte dit site via et metatag-bekræftelsesmetode. Hvis du f.eks. vil bekræfte Google Webmasters, skal du klikke på knappen for valgmuligheden HTML-tag, som findes i fanen Alternative metoder.

2. Fremhæv det fulde metatag på siden hos tredjepart, og kopiér det til din udklipsholder med cmd + c på en Mac eller ctrl + c på en PC. Sørg for, at du vælger alt, herunder < og >. For eksempel:

<meta name="google-site-verification" content="IV7BPLESttSpBdxSWN1s4zlr4HIcuHkGQYmE3wLG59w" />
  1. Klik på theme.liquid i afsnittet Layout for at åbne filen i onlinekodeeditoren.

2. Indsæt det metatag, som du kopierede, på en tom linje lige under åbningstagget <head>:

Metatagget, der er indsat under det øverste HTML-hovedtag

3. Klik på Gem.

4. Fuldfør trinnene til bekræftelse på tredjepartens site (som f.eks. Pinterest eller Google Webmasters).

Bemærk! Når dit site er blevet bekræftet hos Google, kan du indsende et sitemap, som hjælper din butik med at blive vist i søgemaskineresultater.

Send din websiteoversigt til Google Search Console

Du kan sende din websiteoversigt til Google Search Console for at hjælpe Google med at finde og indeksere værdifulde sider på dit website.

Trin:

1. Når dit website er bekræftet, skal du gå til Google Search Console.

2. Klik på Websites.

3. Angiv dit domænes websiteoversigt (f.eks. https://www.your-shopify-domain.com/sitemap.xml) i afsnittet Tilføj en ny websiteoversigt, og klik derefter på SEND.

Bemærk: Du skal angive hele domænet (f.eks. https://www.your-store-url.com/sitemap.xml). Hvis du angiver et andet filnavn, kan der ske en fejl i Google.

Når du har sendt dit sitemap, bruger Google den til at gennemsøge og indeksere dit website. Processen kan tage tid, og Google garanterer ikke, hvor lang tid det tager at gennemsøge dit website. Du kan få mere at vide eller foretage fejlfinding ved at gå til Hjælp til Google Search Console.