Sivustokartan etsiminen ja lähettäminen

Kaikki Shopify-kaupat luovat automaattisesti sitemap.xml-tiedoston, joka sisältää linkit kaikkiin tuotteisiin, tuotekuviin, sivuihin, kokoelmiin ja blogijulkaisuihin. Tiedoston avulla hakukoneet, kuten Google ja Bing, indeksoivat sivustosi niin, että kaupan sivut näkyvät hakutuloksissa. Voit auttaa Googlea löytämään ja indeksoimaan sivustosi tärkeät sivut lähettämällä sivustokartan Google Search Console -palveluun. Kauppasi ensisijainen verkkotunnus on ainoa verkkotunnus, jonka hakukoneet indeksoivat.

Sivuston indeksointi voi viedä aikaa, eikä Google voi taata, kuinka kauan se kestää. Lisätietoja siitä, mitä voit odottaa sivuston indeksoinnin suhteen, on Google Search Console -palvelun ohjeessa.

Sivustokartan etsiminen

Sivustokarttatiedosto sijaitsee Shopify-kaupan ensisijaisen verkkotunnuksen juurihakemistossa. Esimerkiksi: johns-apparel.com/sitemap.xml.

Tämä sivustokarttatiedosto luodaan automaattisesti ja linkitetään tuotteiden, kokoelmien, blogien ja verkkosivujen erillisiin sivustokarttoihin. Se päivitetään automaattisesti, kun lisäät Shopify-verkkokauppaan uuden verkkosivun, tuotteen, kokoelman, kuvan tai blogijulkaisun.

Vahvista sivustosi Googlelle

Kolmansien osapuolien palvelut, kuten Pinterest ja Google Webmaster, vaativat verkkotunnuksen vahvistamista. Tällä halutaan varmistaa, että olet Shopify-kaupan oikea omistaja, ennen kuin sinulle tarjotaan heidän palveluja.

Jotta voit vahvistaa verkkotunnuksen, sinun on poistettava verkkokaupan salasanasuojaus käytöstä. Jos et ole valmis julkaisemaan kauppaasi, voit poistaa salasanasuojauksen käytöstä ja ottaa sen uudelleen käyttöön, kun olet vahvistanut verkkotunnuksen.

Verkkotunnuksen vahvistaminen:

1. Vahvista sivustosi kolmannen osapuolen sivustossa käyttämällä vahvistustapana metatunnistetta. Jos kyseessä on esimerkiksi Google Webmaster, sinun täytyy napauttaa HTLM-tunniste-valintaa Vaihtoehtoiset tavat -välilehdessä.

2. Valitse koko metatunniste kolmannen osapuolen sivustolla ja kopioi se leikepöydälle cmd + c -komennolla, jos käytät Mac-käyttöjärjestelmää tai ctrl + c -komennolla, jos käytät PC:tä. Varmista, että valitset kaiken, myös merkit < ja >. Esimerkiksi:

<meta name="google-site-verification" content="IV7BPLESttSpBdxSWN1s4zlr4HIcuHkGQYmE3wLG59w" />
  1. Avaa tiedosto verkkokoodieditorissa valitsemalla Asettelu-kohdasta theme.liquid.

2. Liitä kopioimasi metatunniste tyhjälle riville heti ensimmäisen <head>-tunnisteen perään:

HTML head -tunnisteen alle liitetty metatunniste

3. Klikkaa Tallenna.

4. Viimeistele vahvistustoimet kolmannen osapuolen sivustolla (kuten Pinterestissä tai Googlen Webmasterissa).

Sivustokartan lähettäminen Google Search Console -palveluun

Voit auttaa Googlea löytämään ja indeksoimaan sivustosi tärkeät sivut lähettämällä sivustokartan Google Search Console -palveluun.

Vaiheet:

1. Kun sivusto on vahvistettu, siirry Google Search Console -palveluun.

2. Klikkaa Sivustokartat

3. Kirjoita Lisää uusi sivustokartta -osioon verkkotunnuksen sivustokartta (esimerkiksi: https://www.your-shopify-domain.com/sitemap.xml) ja klikkaa sitten LÄHETÄ.

Huomioi: sinun on syötettävä koko verkkotunnus (esimerkiksi: https://www.your-store-url.com/sitemap.xml). Jos syötät toisen tiedostonimen, Google saattaa ilmoittaa virheestä.

Kun olet lähettänyt sivustokartan, Google käyttää sitä sivustosi indeksointia varten. Prosessi voi viedä aikaa, eikä Google voi taata, kuinka kauan sivustosi indeksointi kestää. Lue lisää tai opi suorittamaan vianmääritys vierailemalla Google Search Console -tuessa.