Sivustokartan etsiminen ja lähettäminen

Kaikki Shopify-kaupat luovat automaattisesti sitemap.xml-tiedoston, joka sisältää linkit kaikkiin tuotteisiin, tuotekuviin, sivuihin, kokoelmiin ja blogijulkaisuihin. Tiedoston avulla hakukoneet, kuten Google ja Bing, indeksoivat sivustosi niin, että kaupan sivut näkyvät hakutuloksissa. Voit auttaa Googlea löytämään ja indeksoimaan sivustosi sivut lähettämällä sivustokartan Google Search Console -palveluun.

Jos sinulla on Basic Shopify -sopimus, vain kaupan ensisijaiselle verkkotunnukselle on luotu sivukarttatiedosto ja se on löydettävissä hakukoneilla.

Jos käytössäsi on Shopify-, Advanced Shopify- tai Shopify Plus -sopimus, voit luoda aluekohtaisia tai maakohtaisia verkkotunnuksia käyttämällä kansainvälisiä verkkotunnuksia. Kun käytät kansainvälisiä verkkotunnuksia, sivukarttatiedostot luodaan kaikille verkkotunnuksillesi. Hakukoneet voivat löytää kaikki verkkotunnuksesi, ellei niitä uudelleenohjata ensisijaiseen verkkotunnukseesi.

Sivuston indeksointi voi viedä aikaa, eikä Google voi taata, kuinka kauan se kestää. Google Search Console -palvelun ohjeessa on lisätietoja siitä, mitä voit odottaa sivuston indeksoinnin suhteen.

Sivukarttatiedoston etsiminen

Sivukarttatiedostot luodaan automaattisesti. Löydät ne Shopify-kauppasi verkkotunnusten pääkansiosta, joka on muotoa johns-apparel.com/sitemap.xml.

Luodut sivukarttatiedostot ohjaavat tuotteiden kokoelmien, blogien ja verkkosivujen erillisiin sivukarttoihin. Sivukarttatiedostot päivitetään automaattisesti, kun lisäät Shopify-verkkokauppaan uuden verkkosivun, tuotteen, kokoelman, kuvan tai blogijulkaisun.

Jos sinulla on Shopify Basic -sopimus, sinulla on sivukartta vain kaupan ensisijaiselle verkkotunnukselle. Jos käytössäsi Shopify-sopimus tai sitä laajempi sopimus, sinulla on sivukartat myös jokaiselle ylimääräiselle verkkotunnukselle, jota käytät kansainvälisiä verkkotunnuksia varten. Jos sinulla on useita verkkotunnuksia etkä käytä niitä kansainväliseen kohdentamiseen, varmista, että kaikki verkkotunnukset uudelleenohjaavat ensisijaiseen verkkotunnukseesi.

Verkkotunnuksen ominaisuuksien lisääminen ja sivuston vahvistaminen Googlella

Ennen kuin lähetät sivustokartan, sinun täytyy vahvistaa verkkotunnuksesi Google Search Consolen avulla ja varmistaa, että olet Shopify-kauppasi omistaja. Jos sinulla ei vielä ole Google Search Console -tiliä, sinun on luotava sellainen.

Jotta voit vahvistaa verkkotunnuksen, sinun on poistettava verkkokaupan salasanasuojaus käytöstä. Jos et ole valmis julkaisemaan kauppaasi, voit poistaa salasanasuojauksen käytöstä ja ottaa sen uudelleen käyttöön, kun olet vahvistanut verkkotunnuksen.

Vaiheet

1. Klikkaa Google Search Console -tililläsi ja valitse sitten avattavasta valikosta Lisää ominaisuus.

2. Valitse Valitse ominaisuuden tyyppi -valintaikkunasta URL-osoitteen etuliite ja syötä sitten ominaisuudeksi lisättävä verkkotunnus sisältäen etuliitteen https://.

3. Valitse Jatka.

4. Valitse Vahvista omistajuus -ikkunassa HTML-tunniste. Jos olet perehtynyt muihin todennustapoihin, voit valita haluamasi tavan.

5. Valitse koko HTML-tunniste ja kopioi se leikepöydälle cmd + c -komennolla, jos käytät Mac-käyttöjärjestelmää tai ctrl + c -komennolla, jos käytät PC:tä. Varmista, että valitset kaiken, myös merkit < ja >. Esimerkiksi:

<meta name="google-site-verification" content="IV7BPLESttSpBdxSWN1s4zlr4HIcuHkGQYmE3wLG59w" />
  1. Klikkaa Asettelu-kohdassa theme.liquid.

2. Liitä kohdassa 5 kopioimasi metatunniste tyhjälle riville heti ensimmäisen <head>-tunnisteen perään:

HTML head -tunnisteen alle liitetty metatunniste

3. Napauta Tallenna.

4. Palaa Google Search Console -palveluun ja klikkaa Vahvista.

Jos käytössäsi on Shopify-sopimus tai sitä laajempi sopimus ja käytät kansainvälisiä verkkotunnuksia, toista nämä vaiheet ja vahvista kaikki verkkotunnukset, jotka olet yhdistänyt Shopify-kauppaasi. Liitä jokaiseen vahvistettavaan verkkotunnukseen metatunniste omalle rivilleen samassa theme.liquid-tiedostossa.

Sivustokartan lähettäminen Google Search Console -palveluun

Voit auttaa Googlea löytämään ja indeksoimaan sivustosi sivut lähettämällä sivustokartan Google Search Console -palveluun.

Vaiheet:

1. Kun sivusto on vahvistettu, siirry Google Search Console -palveluun.

2. Klikkaa Sivustokartat

3. Kirjoita Lisää uusi sivukartta -osioon verkkotunnuksesi sivukarttatiedoston nimi ja klikkaa sitten LÄHETÄ. Verkkotunnuksen sivukarttatiedoston muoto on samanlainen kuin https://www.johns-apparel.com/sitemap.xml. Jos et lisää kaikkia sivukartan URL-osoitetta, saatat saada Googlelta virheilmoituksen.

Jos sinulla on Shopify-sopimus tai sitä laajempi ja käytät kansainvälisiä verkkotunnuksia, pitää sinun lähettää sivukarttatiedosto jokaista verkkotunnusta varten. Sivukarttatiedostot sijaitsevat aina Shopify-kauppasi verkkotunnuksen päähakemistossa.

Jos myyt useilla kielillä, kielet lisätään automaattisesti kunkin verkkotunnuksen sivukarttatiedostoihin. Sinun ei tarvitse lisätä niitä itse.

Kun olet lähettänyt sivustokartan, Google käyttää sitä sivustosi indeksointia varten. Kauppasi on oltava käytettävissä, jotta indeksointi toimii, joten varmista, ettei kaupassasi ole aktiivista salasanaa. Prosessi voi viedä aikaa, eikä Google voi taata, kuinka kauan sivustosi indeksointi kestää. Lue lisää tai opi suorittamaan vianmääritys vierailemalla Google Search Console -tuessa.