Avainsanojen lisääminen Shopify-kaupan hakukoneoptimointia varten

Avainsanoja käytetään hakukyselyissä, joita henkilöt syöttävät hakukoneisiin. Henkilö voi esimerkiksi tehdä haun blue shoes in Canada. Tämän haun avainsanat olisivat blue shoes ja Canada. Jotta kauppasi näkyisi korkeammalla hakutuloksissa, sinun kannattaa selvittää, millä avainsanoilla asiakkaat etsivät tuotteita, jotta voit lisätä nämä avainsanat sisältöön.

Voit käyttää verkkotyökaluja, jotka auttavat sinua ideoimaan avainsanoja ja selvittämään, kuinka usein tiettyä avainsanaa käytetään hakukyselyissä. Sinun kannattaa valita avainsanoja, jotka liittyvät omiin tuotteisiisi ja liiketoimintaasi, mutta joita myös käytetään usein hauissa. Muistathan, että mitä enemmän liikennettä avainsanasi saavat, sitä enemmän kauppasi hauilla on kilpailua. Siksi kauppasi ei välttämättä näy ensimmäisten hakutulosten joukossa.

Verkkokaupan hakukoneoptimointia parantavia avainsanoja lisätään yleensä seuraaviin neljään paikkaan:

• sivujen otsikot
  • metakuvaukset
  • vaihtoehtoiset tunnisteet
  • sivun varsinainen sisältö

Sivun otsikon ja metakuvauksen muokkaaminen

Otsikkotunniste ja metakuvaus ovat kaksi tärkeintä hakukoneoptimointiin vaikuttavaa elementtiä. Ne näkyvät hakukoneiden tuloksissa ja antavat tietoa ihmisille, jotka etsivät tuotteisiin liittyviä asioita. Hyvä otsikko ja kuvaus kannustavat asiakkaita napauttamaan hakutuloksissa olevaa linkkiä ja vierailemaan kaupassasi.

Voit myös määrittää verkkokaupan otsikon ja kuvauksen.

Vaiheet:

1. Napauta Hakukoneiden luettelon esikatselu -osassa Muokkaa verkkosivun hakukoneoptimointia:

Muokkaa verkkosivun hakukoneoptimointia -painike

2. Kirjoita Sivun otsikko -kenttään kuvaava otsikko. Tämä otsikko näytetään linkkinä hakukoneiden tuloksissa. Voit syöttää otsikkoon enintään 70 merkkiä. Lisätietoja sivujen otsikoista.

3. Kirjoita kuvaus hakukoneiden luetteloa varten. Muista sisällyttää asiaankuuluvat avainsanat, joiden avulla uudet asiakkaat löytävät linkin, sekä kauppasi nimi. Käytä avainsanaluetteloiden sijaan luonnollisia, luettavissa olevia lauseita. Voit kirjoittaa kuvaukseen enintään 320 merkkiä. Lisätietoja metakuvauksista.

1. Valitse Tallenna.

Verkkokaupan otsikon ja kuvauksen määrittäminen

Vaiheet:

1. Valitse Shopifyn admin-sivulta Verkkokauppa > Asetukset.

2. Syötä kaupan otsikko ja metakuvaus noudattaen hakukoneoptimoinnin parhaita käytäntöjä.

3. Valitse Tallenna.

Sivun otsikko

Hakukoneet vertaavat otsikkotunnistetta sivusi sisältöön, jotta ne voivat määrittää, vastaako sivun otsikko sivun sisältöä. Voit optimoida otsikkotunnisteen hakukoneita varten seuraavasti:

• Käytä yksilöllistä, kuvaavaa otsikkoa.
  • Lisää jokaisen tuotteen, kokoelman, verkkosivun tai blogijulkaisun tärkeimmät kohdeavainsanat otsikon alkuosaan.
  • Anna otsikko, jossa on korkeintaan 70 merkkiä, koska useimmat hakukoneet lyhentävät pidempiä otsikoita.
  • Varmista, että otsikkotunnus on luettavissa.

Otsikko näytetään napautettavana linkkinä hakukoneiden tuloksissa:

Google-hakukoneen tulokset haulla "myy verkossa"

Metakuvaus

Metakuvaus on lyhyt teksti, joka näytetään hakukoneen tuloksissa otsikkotunnisteen jälkeen. Voit määrittää metakuvauksen Shopifyn verkkosivuille, tuotesivuille, kokoelmasivuille ja blogijulkaisuille. Varmista, että jokaisella sivulla on yksilöllinen metakuvaus, jossa käytetään tavallista ja suoraa kieltä. Hyvä kuvaus kannustaa useampia ihmisiä napauttamaan kauppasi linkkiä.

Kuvan vaihtoehtoisen tekstin määrittäminen

Hakukoneet voivat lukea sisällössä olevaa tekstiä mutta eivät kuvia. Voit käyttää kuvailevaa vaihtoehtoista tekstiä, jonka avulla hakukoneet löytävät sisällön. Vaihtoehtoinen teksti on myös tärkeä esteettömyyden takaava ominaisuus näkövammaisille henkilöille.

Kun kirjoitat vaihtoehtoista tekstiä, käytä avainsanoja sivulta, jossa kuva näkyy. Käytä luettavissa olevia lauseita, jotka kuvailevat sitä, mitä kuvassa näkyy - ei sitä, mitä haluat jonkun miettivän kuvasta.

Voit määrittää vaihtoehtoisen tekstin tuotekuvalle, kokoelman esittelykuvalle tai blogijulkaisun esittelykuvalle. Prosessi on hieman erilainen tuotekuvan kohdalla kuin kahden muun kohdalla.

Vaiheet:

1. From your Shopify admin, go to Products > All products.

2. Napauta tuotetta, jonka kuvaa haluat muokata.

3. Napauta ALT-linkkiä:

Esimerkki kuvasta, jonka vaihtoehtoinen linkki on korostettu - vaihtoehtoinen linkki tulee näkyviin, kun kohdistin viedään kuvan päälle

4. Syötä kuvalle kuvaileva vaihtoehtoinen teksti.

5. Valitse Valmis.

Voit määrittää kokoelman tai blogijulkaisun esittelykuvan vaihtoehtoisen tekstin seuraavasti:

1. Napauta muokattavan kokoelman tai blogijulkaisun nimeä.
  2. Napauta kuvan alla Päivitä ja valitse sitten Muokkaa kuvaa.
  3. Syötä kuvalle kuvaileva vaihtoehtoinen teksti.
  4. Valitse Tallenna.

Avainsanojen lisääminen sivun H1-ylätunnisteeseen

H1-ylätunniste on sivun yläosassa oleva pääotsikko. Kun luot tuotesivun, kokoelmasivun, verkkosivun tai blogijulkaisun, Shopify luo sivun H1-ylätunnisteen syöttämäsi otsikon perusteella. H1-ylätunnisteen teksti on yleensä sivun suurinta, ja hakukoneet määrittävät sivun sisällön H1-ylätunnisteen sisältämän tekstin perusteella. Kun syötät sivun otsikon, sisällytä siihen tärkeimmät avainsanat, jotta ne sisällytetään automaattisesti H1-ylätunnisteeseen.

Vaiheet:

1. Valitse muokattava tuote, kokoelma, verkkosivu tai blogijulkaisu.
  2. Kirjoita Otsikko-kenttään kuvaileva otsikko, joka sisältää avainsanat.
  3. Valitse Tallenna.

Avainsanojen käyttäminen sivun sisällössä

Kun kirjoitat tuotteen tai kokoelman kuvauksen, verkkosivun tai blogijulkaisun sisältöä, käytä luettavissa olevia yksilöllisiä lauseita, jotka sisältävät joitakin avainsanoja. Hakukoneet vertailevat sivun sisältöä sivun ylätunnisteisiin varmistaakseen, että sisältö vastaa väitettyä. Kun kirjoitat tuotekuvauksia, varmista, että et kopioi valmistajan antamaa tekstiä, koska muut verkkosivut saattavat jo käyttää samaa kuvausta.

Keskity sisällössä määrän sijaan laatuun. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että pidempi sisältö auttaa hakukoneita ymmärtämään sivua paremmin. Varmista, että jokaisella sivulla on vähintään 250 sanan kuvailuteksti ja että tietosivujen ja blogijulkaisujen kuvailutekstissä on vähintään 500 sanaa.