Legge til nøkkelord for søkemotoroptimalisering i Shopify-butikken

Søkeord er ord eller fraser som folk skriver inn i søkemotorer (også kjent som søketermer). En person kan for eksempel søke etter blå sko i Canada. Både blå sko og Canada kan betraktes som søkeord som finnes i dette søket. For at butikken din skal vises høyere i søkeresultatene må du finne ut hvilke søkeord kundene bruker for å finne produktene dine, og bruke disse søkeordene i innholdet.

Du kan bruke nettverktøy til å finne ideer til søkeord og forstå hvor mange månedlige søk et søkeord får. Prioriter søkeord som er spesifikke for produktene og forretningen, og som også søkes etter ofte. Husk at jo mer trafikk søkeordene dine får, jo mer konkurranse har butikken din i søk, slik at butikken din kanskje ikke vises nær toppen av søkeresultatene.

Det finner fire hovedsteder der du kan legge til nøkkelord for å forbedre søkemotoroptimaliseringen (SEO) for nettbutikken:

• sidetitler
  • metabeskrivelser
  • ALT-tagger
  • hovedinnholdet på en side

Forstå sidetitler og metabeskrivelser

Titteltaggen og metabeskrivelsen er to av de viktigste elementene av søkemotoroptimalisering. De vises i søkemotorresultater og gir informasjon til folk som ser etter ting som er knyttet til produktene dine. En god tittel og beskrivelse oppmuntrer kundene til å klikke på koblingen i søkeresultater for å besøke butikken.

Sidetittel

Titteltaggen er et av de mest verdifulle feltene du kan redigere for å forbedre ytelsene til en side i søkeresultatene. Tittelen vises som en klikkbar kobling i søkemotorresultater, så tittelen må også appellere til potensielle kunder.

Du kan optimalisere titteltaggen for SEO på følgende måter:

• Bruk en unik, beskrivende tittel.
  • Inkluder de viktigste målsøkeordene for hver side i begynnelsen av tittelen.
  • Angi en tittel som er 60 tegn eller færre. De fleste søkemotorer forkorter lengre titler.
  • Sørg for at titteltaggen er lett å forstå.

Metabeskrivelse

En metabeskrivelse er den korte tekstdelen som vises i søkemotorresultater etter titteltaggen. Metabeskrivelsen kan angis for nettsider, produktsider, samlingssider og blogginnlegg i Shopify. Kontroller at hver side har en unik metabeskrivelse med en tydelig og direkte tale. En god beskrivelse oppmuntrer flere til å klikke på koblingen til butikken.

Legge til en tittel og metabeskrivelse for sidene og butikken

Du kan legge til en tittel og en metabeskrivelse for sidene og til butikkens hjemmeside. Sidetittelen og metabeskrivelsen har følgende tegngrenser:

• Sidetittel: Du kan angi opptil 70 tegn i tittelen. For å unngå forkortede titler i søkemotorresultater, bør du vurdere å begrense tittelen til opptil 60 tegn. Finn ut mer om sidetitler.
  • Metabeskrivelse: Du kan angi opptil 320 tegn i beskrivelsen. Sørg for å inkludere relevante søkeord for å hjelpe nye kunder med å finne siden din. Bruk naturlige, lesbare fraser i stedet for lister med søkeord. Finn ut mer om metabeskrivelser.

Hvis du taster inn mer tekst enn det som er tillatt, vil sidens tittel og beskrivelse forkortes i søkemotorresultater.

Redigere tittelen og metabeskrivelsen til en side

1. Gå til Nettbutikk > Sider fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på en side du vil redigere.
  3. I seksjonen Forhåndsvisning av søkemotoroppføring klikker du på Rediger nettstedets SEO.
  4. I feltet Sidetittel kan du angi en beskrivende tittel. Tittelen vises som en kobling i søkemotorresultater.
  5. I Beskrivelse-feltet angir du en beskrivelse av søkemotoroppføringen.
  6. Klikk på Lagre.

Legg til en tittel og metabeskrivelse for nettbutikkens hjemmeside

1. Fra Shopify administrator går du til Nettbutikk > Innstillinger.

2. Angi en tittel og metabeskrivelse for butikken etter beste praksis for SEO.

3. Klikk på Lagre.

Tips til forbedring av titteltaggene for siden

Du kan forbedre titteltagger for siden for å øke trafikken til SEO og øke butikkens synlighet i søkeresultater. Gå gjennom tabellen nedenfor for å finne ut mer om tips til hvordan du kan forbedre titteltaggene for siden:

Tips for å forbedre titteltaggene for siden din
Tips Beskrivelse
Målrette mot det primære søkeordet med høyst sannsynlig sannsynlighet for å bringe kunder til produktet ditt Bruk unike og beskrivende titteltagger med de viktigste målsøkeordene.
Hvis du for eksempel selger knappeskjorter fra Star Wars, er titteltaggen Star Wars-knappeskjorter spesifikk og beskrivende enn Star Wars.
Legg til et sekundært søkeord Utvid tittelkodene dine ved å legge til sekundære søkeord som også kan bringe kunder til produktet ditt. Bruk verktøy, som Google Search Console, for å forstå hvilke søkeord som bringer kundene til butikken din, eller bruk Google Keyword Planner for gratis forslag til søkeord.
Hvis du for eksempel selger seksjonssofaer, og den gjeldende titteltaggen er seksjonssofaer. Ved å utvide titteltaggen til modulare seksjonssofaer og tresetere, kan du målrette mot andre relevante søkeord, som modulare sofaer, tresetere og modulare tresetere.
Fremhev spesielle produktegenskaper Fremhev de unike egenskapene til produktet ditt for å skill deg ut i søkeresultater.
Hvis du for eksempel selger naturlig kroppssmør som ikke er testet på dyr, er titteltaggen kroppssmør – naturlig og ikke testet på dyr mer tiltalende og klikkverdig for kunder som er ute etter disse attributtene, enn bare kroppssmør.
Nevn forlokkende kundefordeler Fremhev spesielle kundefordeler, men inkluder eventuelle relevante begrensninger for å holde tittelen ærlig og tydelig.
Hvis du for eksempel selger jeans for herrer og tilbyr gratis frakt for bestillinger over 60 USD i USA, kan du få flere klikk fra interesserte kunder ved å endre titteltaggen fra dongeri for menn til dongeri for menn – gratis frakt i USA for bestillinger over 60 USD.

For å finne ut mer, kan du lese artikkelen vår om å skrive effektive titteltagger.

Angi alternativ bildetekst

Selv om søkemotorer kan lese tekst i innholdet ditt, kan de ikke lese bildene. Du kan bruke beskrivende, alternativ tekst (alt-tekst) til å gjøre det enklere for søkemotorer å finne innholdet ditt. Alternativ tekst er også en viktig tilgjengelighetsfunksjon for folk med synshemninger.

Når du skriver alt. tekst, må du bruke søkeord fra siden bildet vises på. Bruk lesbare fraser som tydelig beskriver det som vises på bildet, ikke det du vil at noen skal tenke om bildet.

Du kan angi alternativ tekst for produktbilder, samlingsrelaterte bilder eller bilder knyttet til blogginnlegg. Prosessen er litt annerledes for et produktbilde enn for de andre to.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Produkter.

2. Klikk på produktet i bildet du vil redigere.

3. Klikk på bildet, og klikk deretter på Rediger alt. tekst.

4. Angi beskrivende, alternativ tekst for bildet.

5. Klikk på lagre alt. tekst.

Gjør følgende for å angi den alternative teksten for et bilde knyttet til en samling eller et blogginnlegg:

1. Klikk på navnet til samlingen eller blogginnlegget du vil redigere.
  2. Under bildet klikker du Oppdater og deretter Rediger bilde.
  3. Angi beskrivende, alternativ tekst for bildet.
  4. Klikk på Lagre.

Legge til nøkkelord i H1-overskriften til en side

En H1-overskrift er hovedoverskriften øverst på en side. Når du oppretter en produktside, samlingsside, nettside eller blogginnlegg, bruker Shopify tittelen du angir til å generere sidens H1-overskrift. Den største tekststørrelsen på en side er ofte H1-overskriften, og søkemotorer bruker denne til å fastslå hva sideinnholdet handler om. Når du angir en sidetittel må du ta med de viktigste nøkkelordene slik at de automatisk inkluderes i H1-overskriften.

Trinn:

1. Velg produktet, samlingen, nettsiden eller blogginnlegget du vil redigere.
  2. I Tittel-feltet angir du en beskrivende tittel som inkluderer nøkkelordene.
  3. Klikk på Lagre.

Bruke nøkkelord i sideinnhold

Når du skriver innhold for en produkt- eller samlingsbeskrivelse, en nettside eller et blogginnlegg, må du bruke lesbare, unike setninger som inneholder noen av søkeordene. Søkemotorer sammenligner innholdet på en side med sidens overskrifter for å kontrollere at siden handler om det den utgir seg for å handle om. Når du skriver produktbeskrivelser, må du unngå å direkte kopiere tekst du får fra en produsent, fordi den beskrivelsen muligens allerede brukes av andre nettsteder.

Fokuser på tekst med kvalitet i stedet for kvantitet, men husk at søkemotorer bruker lengre innhold for å få en bedre forståelse av siden din. Kontroller at hver side har minst 250 ord med beskrivende tekst, og at informasjonssider og blogginnlegg har minst 500 ord.

Vanlige spørsmål

Hva skjer hvis jeg lar titteltaggen stå tom?

Temaet vil bruke butikknavnet etterfulgt av tittelen på innholdet, eventuelt tittelen på innholdet etterfulgt av butikknavnet. Hvis det var dette du ønsket å bruke uansett, trenger du ikke å redigere titteltaggen.

Hvor er titteltaggen i Shopify-temaet mitt? Hvorfor kan jeg ikke redigere HTML-sidene direkte for dette?

Titteltaggen er bare inkludert i én fil i Shopify-teamet: theme.liquid. theme.liquid-filen brukes på hver side av nettstedet. Liquid-taggen som utgir titteltaggen i theme.liquid-filen er {{ page_title }}.

Nettstedet er ikke laget av statiske HTML-sider som du kan endre stykkevis. Innholdet utgis dynamisk med en relevant mal.

En ansatt ønsker å redigere nettstedene direkte i stedet for theme.liquid-filen. Hvordan får jeg FTP-tilgang til nettstedet for å redigere HTML-en for hver side?

Det er ingen FTP-tilgang til nettsidene. Koden for titteltaggen er i theme.liquid-filen. Koden i head-elementet i theme.liquid. Du kan finne mer informasjon om Liquid i SEO-veiledningen for temadesignere.

Jeg redigerte titteltaggene. Hvorfor kan jeg ikke se denne endringen når jeg besøker Google?

Det kan hende du må vente et par uker før endringene vises i søkeresultater. Det kan ta litt tid for søkemotorer å kravle og indeksere innholdet på nytt.