Redigere robots.txt.liquid

Søkemotorer, som Google, søker hele tiden gjennom internett i jakt på nye opplysninger som en kilde til søkeresultatene. Filen robots.txt forteller søkemotorrobotene, kjent som kravlere, hvilke sider de skal be om å se fra nettbutikken. Alle Shopify-butikker har en standard robots.txt-fil som er optimal for søkemotoroptimalisering (SEO).

Områdekartet brukes av søkemotorer til å plassere nettbutikken i søkeresultatene. Finn ut mer om hvordan du finner og sender inn områdekartet.

Oversikt

Standardfilen robots.txt fungerer for de fleste butikker, men du kan redigere filen gjennom temamalen robots.txt.liquid. Du kan gjøre følgende endringer:

• tillate eller nekte at visse URL-adresser kan kravles
  • legge til forsinkelsesregler for enkelte kravlere
  • legge til ekstra URL-adresser til områdekart
  • blokkere enkelte kravlere

robots.txt-filen ligger i rotkatalogen til Shopify-butikkens primære domenenavn. For eksempel: johns-apparel.com/robots.txt.

Redigere robots.txt.liquid

Hvis du vil redigere robots.txt.liquid-filen, bør du samarbeide med en Shopify-partner, eller ha ekspertise innen koderedigering og SEO.

Du kan bruke Liquid til å legge til eller fjerne direktiver fra robots.txt.liquid-malen. Denne metoden bevarer Shopifys evne til å holde filen oppdatert automatisk i fremtiden, og er anbefalt. For en komplett veiledning til redigering av denne filen, kan du se Shopifys utviklerside Tilpasse robots.txt.liquid.

Fjern eventuelle tidligere tilpasninger eller løsninger, som bruk av en tredjepartstjeneste som Cloudflare, før du redigerer robots.txt.liquid-filen.

Trinn:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Online store fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Temaer.

5. Klikk på -knappen og deretter på Rediger kode.

6. Klikk på Legg til en ny mal, og velg robots.

7. Klikk på Opprett mal.

8. Gjør endringene du ønsker i standardmalen. For mer informasjon om liquid-variabler og vanlige bruksområder, kan du se Shopifys utviklerside Tilpasse robots.txt.liquid.

9. Lagre endringene i robots.txt.liquid-filen i det publiserte temaet.

Endringer er umiddelbare, men kravlerne reagerer ikke alltid umiddelbart. Du kan teste endringer med Googles robots.txt-tester.

Du kan også slette innholdet i malen og erstatte det med regler i enkel tekst. Vi anbefaler på det sterkeste at man ikke bruker denne metoden, da regler kan bli utdatert. Hvis du velger denne metoden, kan ikke Shopify sikre at beste praksis for SEO brukes i robots.txt-filen din over tid, eller gjøre endringer i filen med fremtidige oppdateringer.

Slette tilpasninger i robots.txt.liquid

Hvis du vil bruke standardfilen robots.txt igjen, lagrer du en kopi av maltilpasningene i robots.txt.liquid fordi du må slette malen, som ikke kan angres.

Trinn:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Online store fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Temaer.

5. Klikk på -knappen og deretter på Rediger kode.

6. Klikk på robots.liquid, og klikk så på Slett fil.

7. Hvis du fortsatt ønsker å slette robots.txt.liquid, klikker du på Slett fil.

Du kan alltids redigere robots.txt.liquid-filen i fremtiden, eller, dersom du har lagret tidligere tilpasninger, kan du gjøre om endringene ved å kopere over de tidligere lagrede tilpasningene.