Tilføjelse af søgeord for SEO i din Shopify-butik

Søgeord vises i søgeforespørgsler, som brugere indtaster i søgemaskiner. En person kan f.eks. søge efter blå sko i Canada. Søgeordene i denne søgning vil være blå sko og Canada. Hvis du vil have din butik vist højere oppe i søgeresultaterne, skal du prøve at finde ud af, hvilke søgeord dine kunder kan finde på at bruge for at finde dine produkter, og føje disse søgeord til dit indhold.

Du kan bruge onlineværktøjer til at få idéer til søgeord og finde ud af, hvor ofte et søgeord bruges i en søgeforespørgsel. Det er bedst at vælge søgeord, som er specifikke for dine produkter og din virksomhed, men som ofte forekommer i søgninger. Vær opmærksom på, at jo mere trafik der er på dine søgeord, jo mere konkurrence har din butik i søgninger, så din butik vises muligvis ikke i nærheden af toppen af søgeresultaterne.

Der er fire vigtige steder, hvor du kan tilføje søgeord for at forbedre søgemaskineoptimeringen (SEO) for din webshop:

• sidetitler
  • metabeskrivelser
  • ALT-tags
  • en sides brødtekst

Rediger titlen og metabeskrivelsen for en side

Titeltagget og metabeskrivelsen er to af de vigtigste elementer ved SEO. De vises i søgemaskineresultater og indeholder oplysninger til personer, som leder efter ting, som er relateret til dine produkter. En god titel og en god beskrivelse opmuntrer kunderne til at klikke på linket i søgeresultater for at besøge din butik.

Du kan også angive en titel og en beskrivelse for din webshop.

Trin:

1. Klik på Rediger SEO for website i afsnittet Eksempel på søgemaskinefortegnelse.

2. Indtast en beskrivende titel i feltet Sidetitel. Denne title vises som et link i søgemaskineresultater. Du kan indtaste op til 70 tegn i titlen. Få mere at vide om sidetitler.

3. Angiv en beskrivelse for hver søgemaskinefortegnelse. Sørg for at inkludere relevante søgeord for at hjælpe nye kunder med at finde dit link, og inkluder også navnet på din butik. Brug naturlige, læsbare udtryk i stedet for lister med søgeord. Du kan indtaste op til 320 tegn i beskrivelsen. Få mere at vide om metabeskrivelser.

1. Klik på Gem.

Angiv en titel og en beskrivelse for din webshop

Trin:

1. Gå til Webshop > Præferencer i Shopify-administrator

2. Indtast en titel og en metabeskrivelse for din butik efterfulgt af bedste fremgangsmåder for SEO.

3. Klik på Gem.

Sidetitel

Søgemaskiner sammenligner titeltagget med dit sideindhold for at afgøre, om sidetitlen passer til det, siden handler om. Titlen vises som et klikbart link i søgemaskineresultater. Du kan optimere titeltagget for søgemaskiner på flere måder:

• Brug en unik, beskrivende titel.
  • Inkluder dine vigtigste søgeord for hvert produkt, hver kollektion, hver webside eller hvert blogopslag i nærheden af titlens start.
  • Indtast en titel, som højst indeholder 70 tegn, da de fleste søgemaskiner forkorter lange titler.
  • Sørg for, at dit titeltag kan læses.

Metabeskrivelse

En metabeskrivelse er det korte stykke tekst, der vises i søgemaskineresultater efter titeltagget. Metabeskrivelsen kan angives for websider, produktsider, kollektionssider og blogopslag i Shopify. Sørg for, at hver side har en unik metabeskrivelse, der bruger almindeligt direkte sprog. En god beskrivelse får flere personer til at klikke på linket til din butik.

Angiv alternativ billedtekst

Søgemaskiner kan læse teksten i dit indhold, men de kan ikke læse billederne. Du kan bruge beskrivende alternativ (alt) tekst til at hjælpe søgemaskiner med at finde dit indhold. Alternativ tekst er også en vigtig tilgængelighedsfunktion for svagsynede personer.

Når du skriver en alternativ tekst, skal du bruge søgeord fra den side, som billedet vises på. Brug læsbare sætninger, som beskriver, hvad der vises på billedet, og ikke hvad du gerne vil have, at nogen skal synes om billedet.

Du kan angive alternativ tekst til et produktbillede, et udvalgt billede til en kollektion eller et udvalgt billede til et blogopslag. Processen er lidt anderledes for et produktbillede end for de to andre typer.

Trin:

1. Gå til Produkter i din Shopify-administrator.

2. Klik på produktet med det billede, som du vil redigere.

3. Klik på billedet, og klik derefter på Rediger alternativ tekst.

4. Indtast den beskrivende alternative tekst til billedet.

5. Klik på Gem alternativ tekst.

Sådan angiver du den alternative tekst til et udvalgt billede til en kollektion eller et blogopslag:

1. Klik på navnet på den kollektion eller det blogopslag, du vil redigere.
  2. Klik på Opdater under billedet, og klik derefter på Rediger billede.
  3. Indtast den beskrivende alternative tekst til billedet.
  4. Klik på Gem.

Føj søgeord til H1-overskriften for en side

En H1-overskrift er hovedoverskriften øverst på en side. Når du opretter en produktside, en kollektionsside, en webside eller et blogopslag, bruger Shopify den titel, som du angiver, til at generere H1-overskriften til siden. Den største tekststørrelse på en side er ofte H1-overskriften, og søgemaskiner bruger dem til at afgøre, hvad sidens indhold handler om. Når du indtaster en sidetitel, skal du inkludere dine vigtigste søgeord, så H1-overskriften automatisk indeholder dem.

Trin:

1. Vælg det produkt, den kollektion, den webside eller det blogopslag, som du vil redigere.
  2. Indtast en beskrivende titel, der indeholder dine søgeord, i feltet Titel.
  3. Klik på Gem.

Brug af søgeord i sideindhold

Når du skriver indhold til en produkt- eller kollektionsbeskrivelse, en webside eller et blogopslag, skal du bruge læsbare, unikke sætninger, som indeholder nogle af dine søgeord. Søgemaskiner sammenligner en sides indhold med dens overskrifter for at sikre, at siden handler om det, den hævder at handle om. Når du skriver produktbeskrivelser, skal du sørge for, at du ikke kopierer tekst, som du har fået af en producent, da denne beskrivelse muligvis allerede bruges på andre websites.

Fokuser på at skrive godt frem for meget, men vær opmærksom på, at søgemaskiner bruger længere indhold til at hjælpe med at forstå din side bedre. Sørg for, at hver side indeholder mindst 250 ords beskrivende tekst, og at informative sider og blogopslag indeholder mindst 500 ord.