Sivun piilottaminen hakukoneilta

Hakukoneet, kuten Google, indeksoivat jatkuvasti internetiä ja etsivät uutta dataa. Kun sivustoasi indeksoidaan, kaupan robots.txt-tiedosto estää sivun sisällön, joka saattaa muuten heikentää hakukoneoptimointistrategian tehokkuutta vaikuttamalla PageRank-arvoon.

Jos teit muutoksia sivustollesi tai lisäsit sinne sivun ja haluat, että Google indeksoi URL-osoitteesi uudelleen, sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Voit joko käyttää URL-tarkastustyökalua tai lähettää sivustokartan Googlelle. Katso lisätietoja kohdasta Pyydä Googlea indeksoimaan URL-osoitteesi uudelleen.

Shopify-kaupan robots.txt-tiedosto sijaitsee ensisijaisen verkkotunnuksen juurihakemistossa. Esimerkiksi: johns-apparel.com/robots.txt.

Vaikka et voi muokata kaupan robots.txt-tiedoston sisältöä, sinun on hyvä tietää, minkä sisällön se estää hakukoneilta. Esimerkiksi ostoskorisivu on estetty hakukoneilta, koska haluat, että asiakkaat tutustuvat tuotesivuihin ennen ostoskorisivua.

Voit piilottaa sivuja, joita ei ole sisällytetty robots.txt-tiedostoon, mukauttamalla <head>-osaa kaupan theme.liquid-asettelutiedostossa. Jotta tiettyjä sivuja ei indeksoida, sinun täytyy sisällyttää tiedostoon tiettyä koodia.

Vaiheet:

1. Klikkaa theme.liquid-asettelutiedostoa.

2. Jos haluat sulkea pois hakumallin, liitä <head>-osaan seuraava koodi:

{% if template contains 'search' %}
<meta name="robots" content="noindex">
{% endif %}
  1. Jos haluat sulkea pois tietyn sivun, liitä <head>-osaan seuraava koodi:
{% if handle contains 'page-handle-you-want-to-exclude' %}
<meta name="robots" content="noindex">
{% endif %}

Varmista, että page-handle-you-want-to-exclude on korvattu sivun oikealla kutsumanimellä.

1. Valitse Tallenna.