Een pagina verbergen voor zoekmachines

Zoekmachines zoals Google doorzoeken continu het internet op zoek naar nieuwe gegevens. Wanneer je site wordt gecrawld, blokkeert het bestand robots.txt van je winkel pagina-inhoud die anders de effectiviteit van je SEO-strategie zou kunnen verminderen door een verlaagde PageRank.

Het bestand robots.txt bevindt zich in de hoofdmap van de primaire domeinnaam van je Shopify-winkel. Bijvoorbeeld: johns-apparel.com/robots.txt.

Hoewel je de content van het bestand robots.txt van je winkel niet kunt bewerken, moet je je bewust zijn van de content die hierdoor wordt geblokkeerd door zoekmachines. De winkelwagenpagina is bijvoorbeeld geblokkeerd voor zoekmachines omdat je wilt dat klanten je productpagina's vinden vóór de winkelwagenpagina.

Je kunt pagina's verbergen die niet zijn opgenomen in het bestand robots.txt door het gedeelte <head> van het indelingsbestand theme.liquid aan te passen. Je moet een code opnemen om bepaalde pagina's niet te indexeren.

Stappen:

1. Klik op het indelingsbestand theme.liquid.

2. Plak de volgende code in het gedeelte <head> als je de zoektemplate wilt uitsluiten:

{% if template contains 'search' %}
<meta name="robots" content="noindex">
{% endif %}
  1. Plak de volgende code in het gedeelte <head> als je een specifieke pagina wilt uitsluiten:
{% if handle contains 'page-handle-you-want-to-exclude' %}
<meta name="robots" content="noindex">
{% endif %}

Zorg ervoor dat je page-handle-you-want-to-exclude vervangt door de juiste pagina-handles.