Een pagina verbergen voor zoekmachines

Zoekmachines zoals Google doorzoeken continu het internet op zoek naar nieuwe gegevens. Wanneer uw site wordt gecrawld, blokkeert het bestand robots.txt van uw winkel pagina-inhoud die anders de effectiviteit van uw SEO-strategie zou kunnen verminderen door een verlaagde PageRank.

Het bestand robots.txt bevindt zich in de hoofdmap van de primaire domeinnaam van uw Shopify-winkel. Bijvoorbeeld: johns-apparel.com/robots.txt.

Hoewel u de inhoud van het bestand robots.txt van je winkel niet kunt bewerken, moet je je bewust zijn van de inhoud die hierdoor wordt geblokkeerd door zoekmachines. De winkelwagenpagina is bijvoorbeeld geblokkeerd voor zoekmachines omdat u wilt dat klanten je productpagina's vinden vóór de winkelwagenpagina.

U kunt pagina's verbergen die niet zijn opgenomen in het bestand robots.txt door het gedeelte <head> van het indelingsbestand theme.liquid aan te passen. U moet een code opnemen om bepaalde pagina's niet te indexeren.

Stappen:

1. Klik op het indelingsbestand theme.liquid.

2. Als u de zoeksjabloon wilt uitsluiten, plakt u de volgende code in het gedeelte <head>:

{% if template contains 'search' %}
<meta name="robots" content="noindex">
{% endif %}
  1. Als u een specifieke pagina wilt uitsluiten, plakt u de volgende code in het gedeelte <head>:
{% if handle contains 'page-handle-you-want-to-exclude' %}
<meta name="robots" content="noindex">
{% endif %}

Zorg ervoor dat u page-handle-you-want-to-exclude vervangt door de juiste pagina-handles.