Een pagina verbergen voor zoekmachines

Zoekmachines zoals Google doorzoeken continu het internet op zoek naar nieuwe gegevens. Wanneer uw site wordt doorzocht, blokkeert het bestand robots.txt van uw winkel pagina-inhoud die anders de effectiviteit van uw SEO-strategie zou kunnen verminderen door een verlaagde PageRank.

Het bestand robots.txt bevindt zich in de hoofdmap van de primaire domeinnaam van uw Shopify-winkel. Bijvoorbeeld: johns-apparel.com/robots.txt.

Hoewel u de inhoud van het bestand robots.txt van uw winkel niet kunt bewerken, moet u zich bewust zijn van de inhoud die hierdoor wordt geblokkeerd door zoekmachines. De winkelwagenpagina is bijvoorbeeld geblokkeerd voor zoekmachines omdat u wilt dat klanten uw productpagina's vinden vóór de winkelwagenpagina.

Je kunt pagina's verbergen die niet zijn opgenomen in het bestand robots.txt door het gedeelte <head> van het indelingsbestand theme.liquid aan te passen. U moet een code opnemen om bepaalde pagina's niet te indexeren.

Stappen:

1. Klik op het indelingsbestand theme.liquid.

2. Als u de zoeksjabloon wilt uitsluiten, plakt u de volgende code in het gedeelte <head>:

{% if template contains 'search' %}
<meta name="robots" content="noindex">
{% endif %}
  1. Als u een specifieke pagina wilt uitsluiten, plakt u de volgende code in het gedeelte <head>:
{% if handle contains 'page-handle-you-want-to-exclude' %}
<meta name="robots" content="noindex">
{% endif %}

Zorg ervoor dat u page-handle-you-want-to-exclude vervangt door de juiste pagina-handles.