Een pagina verbergen voor zoekmachines

Zoekmachines zoals Google crawlen continu het internet op zoek naar nieuwe gegevens. Wanneer je site wordt gecrawld, blokkeert het bestand robots.txt van je winkel pagina-inhoud die anders de effectiviteit van je SEO-strategie zou kunnen verminderen door een verlaagde PageRank.

Als je wijzigingen hebt aangebracht of een pagina aan je site hebt toegevoegd en je wil dat Google je URL's opnieuw crawlt, dan heb je twee opties. Je kunt de URL-inspectietool gebruiken of een sitemap naar Google verzenden. Raadpleeg voor meer informatie Google vragen je URL's opnieuw te crawlen.

Het robots.txt-bestand van je winkel laat bots (meestal bots die zoekmachines indexeren, of "crawlers") standaard weten welke pagina's of bestanden ze wel of niet vanaf een website moeten bekijken. Zo wordt bijvoorbeeld gevraagd om de pagina winkelwagen niet te bekijken door zoekmachines, omdat het uniek is voor individuele klanten en het niet handig is om te worden geïndexeerd door een zoekmachine.

Alle Shopify-winkels hebben een vooraf geconfigureerd en geoptimaliseerd robots.txt.liquid-template. Als je je robots.txt wilt bewerken, raadpleeg dan Robots.txt bewerken.

Je kunt pagina's verbergen die niet zijn opgenomen in het bestand robots.txt.liquid door het gedeelte <code><head> van het indelingsbestand theme.liquid aan te passen. Je moet een code opnemen om bepaalde pagina's niet te indexeren.