SEO-overzicht

Veel mensen die iets op internet zoeken, beginnen met een zoekmachine zoals Google of Bing. Deze zoekmachines zijn ontworpen om een verscheidenheid aan informatie van websites te gebruiken om een ranglijst met resultaten voor een specifieke zoekopdracht op te stellen. Zoekmachines bepalen welke websites het meest relevant zijn voor de zoekopdracht en geven vervolgens de resultaten weer in volgorde van relevantie.

Er zijn veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat uw online winkel hoger in de zoekresultaten verschijnt:

• het aantal natuurlijke (onbetaalde of socialemedia-) links die vanuit andere websites naar uw winkel verwijzen
  • de invloed van de website op basis van betrokkenheid en andere factoren
  • de leeftijd van uw domeinnaam
  • websitestructuur en inhoud die is geoptimaliseerd voor zoekmachines

Wanneer het nieuw is voor u om online te verkopen, kan het moeilijk zijn om veel te doen aan de eerste drie factoren. Het kost tijd om een reputatie voor uw merk op te bouwen en andere sites naar uw site te laten linken. U kunt in uw inhoudsstrategie plannen voor de lange termijn.

Op de korte termijn is het optimaliseren van uw inhoud de eenvoudigste manier om meer verkeer naar uw online winkel te halen, zodat een zoekmachine deze herkent als relevant voor zoekopdrachten naar uw producten. Dat is wat we bedoelen met SEO.

Verbetering van uw SEO

Om uw online winkel te optimaliseren voor zoekmachines, kunt u een paar eenvoudige stappen zetten:

1. Zoek trefwoorden die relevant zijn voor uw producten en uw merk. Welke zoektermen kunnen klanten gebruiken om uw winkel te vinden?
  2. Voeg de trefwoorden toe aan uw inhoud, inclusief in de paginatitels, beschrijvingen en alt-tekst van afbeeldingen.
  3. Zorg ervoor dat uw URL's en bestandsnamen overeenkomen met de inhoud.
  4. Voeg uw sitemap.xml toe aan Google Search Console, zodat uw online winkelwebsite eenvoudig kan worden doorzocht en geïndexeerd.
  1. Maak inhoud die relevant is voor uw producten en moedig andere websites aan om te linken naar uw online winkel.

U kunt meer informatie over elk van deze stappen vinden in de overige artikelen in dit gedeelte.

Ingebouwde SEO-functies in Shopify

In Shopify-online winkels is SEO ingebouwd en zijn er functies om u te helpen uw inhoud te optimaliseren. Sommige SEO wordt automatisch afgehandeld: automatisch gegenereerde canonieke tags worden toegevoegd aan pagina's om te voorkomen dat dubbele inhoud wordt weergegeven in zoekresultaten, de bestanden sitemap.xml en robots.txt van uw website worden automatisch gegenereerd en thema's genereren automatisch titel-tags die uw winkelnaam bevatten. Er zijn ook thema's nodig om het linken en delen in sociale media mogelijk te maken, zodat het eenvoudiger voor u is om uw winkel te promoten.

U kunt uw inhoud optimaliseren met behulp van functies die zijn ingebouwd in Shopify:

• U kunt de titel-tags, metabeschrijvingen en URL's bewerken voor blogberichten, webpagina's, producten en collecties.
  • U kunt de alt-tekst voor afbeeldingen bewerken.

Meer bronnen

Voor meer informatie over SEO kunt u de gratis videoserie Ecommerce SEO 101 van Shopify bekijken.

De forums van Shopify bevatten een categorie E-commerce-marketing waar u vragen over SEO kunt stellen, links kunt uitwisselen en andere marketingonderwerpen kunt bespreken.