Uw websitestructuur optimaliseren voor zoekmachines

Je kunt de structuur van uw site optimaliseren om het voor zoekmachines eenvoudiger te maken al uw inhoud te vinden. Over het algemeen hoeft u zich geen zorgen te maken over uw sitestructuur wanneer u verkoopt via een Shopify-online winkel, omdat Shopify beschikt over een ingebouwde zoekmachineoptimalisatie (SEO) die ervoor zorgt dat zoekmachines gemakkelijk al uw inhoud kunnen vinden.

Deze aanbevolen procedures voor SEO worden automatisch gevolgd voor uw Shopify-online winkel:

• De inhoud volgt een logische hiërarchie van categorieën.
  • De pagina's gebruiken geen iframes.
  • De URL's gebruiken standaardtekens en een eenvoudige, leesbare structuur.

Je kunt zelf een paar dingen doen om ervoor te zorgen dat je sitestructuur is geoptimaliseerd voor zoekmachines:

• Uw online winkelnavigatie optimaliseren.
  • Beschrijvende bestandsnamen gebruiken voor uw afbeeldingen.
  • Beschrijvende tekst gebruiken voor interne links.

Uw online winkelnavigatie optimaliseren.

Wanneer je een menu of link maakt in je online winkelnavigatie, zijn er een aantal zaken die je moet overwegen in verband met SEO. Het is voor een zoekmachine eenvoudiger om de inhoud in je winkel te begrijpen als de navigatie goed georganiseerd is en een logische volgorde hanteert. Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden bij het instellen van je online winkelnavigatie:

• Menutitels moeten de inhoud beschrijven.
  • Menu-items moeten in een volgorde staan die logisch is voor je winkel en die hun onderlinge relatie laat zien.
  • De linktekst voor een menu-item moet beschrijvend zijn en moet overeenkomen met de titel voor de pagina waarnaar wordt gelinkt.
  • Elke pagina moet een link bevatten in je online winkelnavigatie.
  • Pagina's moeten waar mogelijk niet meer dan 3 klikken verwijderd zijn van de startpagina.

Je kunt de navigatie in je online winkel bekijken en bewerken vanaf de pagina Navigatie in je Shopify-beheerder.

Beschrijvende bestandsnamen voor afbeeldingen gebruiken

Beschrijvende, leesbare bestandsnamen voor afbeeldingen zijn beter voor zoekmachines, omdat ze meer onthullen over de inhoud van de afbeeldingen. Wanneer je een afbeelding opslaat met behulp van camera- of beeldbewerkingssoftware, is de bestandsnaam vaak een reeks cijfers, letters of datums die moeilijk leesbaar is. Om beschrijvende bestandsnamen voor je afbeeldingen te gebruiken, moet je de bestanden hernoemen voordat je ze naar Shopify uploadt.

De naam van een bestaande productafbeelding bijwerken zodat deze meer beschrijvend is:

1. Wijzig op je computer het originele afbeeldingsbestand in een meer beschrijvende bestandsnaam. 1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Producten > Alle producten.

2. Klik op de naam van het product met de afbeelding die moet worden bijgewerkt.

3. Klik in het gedeelte Afbeeldingen op de prullenbak om de productafbeelding te verwijderen en klik vervolgens op Verwijderen.

4. Klik op Afbeeldingen toevoegen en selecteer het hernoemde bestand op uw computer om het naar Shopify te uploaden.

Wanneer u een link naar een pagina in uw online winkel toevoegt aan een product- of collectiebeschrijving of aan de inhoud van een webpagina of blog, zorg er dan voor dat u beschrijvende tekst gebruikt. Als u bijvoorbeeld een link in een blogbericht toevoegt aan een product met de naam Red hat, zou een goede tekst er als volgt kunnen uitzien:

in plaats van:

Links naar uw online winkel vanaf andere websites laten aan zoekmachines weten dat uw site populair en betrouwbaar is. Er zijn services waarbij u betaalde links kunt kopen, maar betaalde links kunnen voor uw online winkel leiden tot een lagere positie in zoekresultaten.

Je kunt op een aantal manieren het aantal links naar uw online winkel verhogen:

• Zoek naar mogelijkheden om uw online winkel op andere websites te vermelden.
  • Bouw relaties op met andere websites en blogs zodat u een link terug kunt vragen.
  • Houd uw inhoud bijgewerkt en interessant om een website te maken waar van nature naar wordt gelinkt.