Optimera din webbplatsstruktur för sökmotorer

Du kan optimera din webbplatsstruktur för att underlätta för sökmotorer att hitta allt ditt innehåll. Generellt behöver du inte oroa dig för din webbplatsstruktur när du säljer med en Shopify-webbshop. Shopify har nämligen en inbyggd sökmotoroptimering (SEO) och ser till att sökmotorer kan hitta allt ditt innehåll.

Denna bästa SEO-praxis följs automatiskt för din Shopify-webbutik:

• Innehållet följer en logisk hierarki av kategorier.
  • Sidor använder inte iframes.
  • URL:er använder standardtecken och en enkel, läsbar struktur.

Du kan göra några saker på egen hand, för att se till att din webbplatsstruktur är optimerad för sökmotorer:

• Optimera din webbshops navigering.
  • Använd beskrivande filnamn för dina bilder.
  • Använd beskrivande länktext för interna länkar.

Optimera din webbshops navigering

När du skapar en meny eller en länk i din webbutiks navigering finns det några saker att tänka på i samband med SEO. Det är lättare för en sökmotor att förstå innehållet i din butik om dess navigering är välorganiserad och följer en logisk ordning. Det finns några saker att tänka på när du konfigurerar din webbutiks navigering:

• Menytitlar ska beskriva deras innehåll.
  • Menyobjekt ska vara i en ordning som är logisk för din butik och som visar deras relation till varandra.
  • Länktexten för ett meny-objekt ska vara beskrivande och matcha titeln för den sida som den länkar till.
  • Varje sida ska ha en länk i din webbshopnavigering.
  • Sidor ska inte vara mer än 3 klick bort från hemsidan, när detta är möjligt.

Du kan visa och redigera din webbutiks navigering från sidan Navigation i din Shopify-admin.

Använd beskrivande bildfilnamn

Beskrivande, läsbara filnamn för bilder är bättre för sökmotorer, eftersom de avslöjar mer om bildernas innehåll. När du sparar en bild med hjälp av en kamera eller bildredigeringsprogram, är filnamnet ofta en sträng av siffror, bokstäver eller datum som är svåra att läsa. För att använda beskrivande filnamn för dina bilder måste du byta namn på filerna innan du laddar upp dem på Shopify.

För att uppdatera namnet på en befintlig produktbild så att den är mer beskrivande:

1. På din dator byter du ut namnet på den ursprungliga bildfilen till ett mer beskrivande filnamn.

2. Gå till Produkter i din Shopify-administratör.

3. Klicka på namnet på produkten med bilden som behöver uppdateras.

4. I avsnittet Bilder klickar du på papperskorgen för att radera produktbilden, och klickar sedan på Radera.

5. Klicka på Lägg till bilder, och välj den omdöpta filen från din dator för att ladda upp den till Shopify.

Använd beskrivande text för interna länkar.

Använd en beskrivande länktext när du lägger till en länk till en sida i din webbutik i en produkt- eller kollektionsbeskrivning, på webbsidan eller i ett blogginlägg. Om du till exempel lägger till en länk i ett blogginlägg för en produkt som heter Red hat, då kan en bra länktext vara:

istället för: