Sivustorakenteen optimointi hakukoneita varten

Voit optimoida sivustosi rakenteen, jotta hakukoneiden on helpompi löytää kaikki sisältö. Kun myyt tuotteita Shopify-verkkokaupassa, sinun ei yleisesti tarvitse huolehtia sivuston rakenteesta, koska Shopify on integroinut hakukoneoptimoinnin varmistaakseen, että hakukoneet löytävät kaiken sisällön.

Shopify-verkkokaupassa noudatetaan automaattisesti seuraavia hakukoneoptimoinnin parhaita käytäntöjä:

• Sisältö noudattaa loogista luokkahierarkiaa.
  • Sivuilla ei käytetä iframe-elementtejä.
  • URL-osoitteissa käytetään tavallisia merkkejä ja yksinkertaista, luettavaa rakennetta.

Voit itse varmistaa, että sivuston rakenne on optimoitu hakukoneille, esimerkiksi seuraavasti:

• Optimoi verkkokaupan navigointi.
  • Käytä kuvissa kuvailevia tiedostonimiä.
  • Käytä sisäisissä linkeissä kuvailevaa linkkitekstiä.

Verkkokaupan navigoinnin optimointi

Kun luot valikon tai linkin verkkokaupan navigointiin, sinun on hyvä ottaa muutama asia huomioon hakukoneoptimoinnin kannalta. Hakukoneen on helpompi ymmärtää kaupan sisältö, jos kaupan navigointi on hyvin järjestetty ja noudattaa loogista järjestystä. Kun määrität verkkokaupan navigointia, pidä mielessä seuraavat seikat:

• Valikkojen otsikoiden pitäisi kuvailla valikkojen sisältöä.
  • Valikkokohtien pitäisi olla järkevässä järjestyksessä, joka kuvaa valikkokohtien välistä suhdetta.
  • Valikkokohdan linkkitekstin pitäisi olla kuvaileva ja sopia sen sivun otsikkoon, johon linkki johtaa.
  • Jokaisella sivulla pitäisi olla oma linkkinsä verkkokaupan navigoinnissa.
  • Sivujen pitäisi olla korkeintaan kolmen napautuksen päässä etusivusta, jos mahdollista.

Voit tarkastella ja muokata verkkokaupan navigointia Shopify Adminin Navigointi-sivulla.

Kuvien kuvailevien tiedostonimien käyttäminen

Kuvailevat, luettavissa olevat kuvien tiedostonimet ovat parempia hakukoneiden kannalta, koska ne paljastavat enemmän kuvien sisällöstä. Kun tallennat kuvan kameran tai kuvankäsittelyohjelmiston avulla, tiedostonimi on usein vaikeasti luettavissa oleva numero- tai kirjainsarja tai päivämäärä. Jos haluat käyttää kuvailevia tiedostonimiä, sinun on nimettävä tiedostot uudelleen ennen lataamista Shopify-alustaan.

Voit päivittää nykyisen tuotekuvan nimen kuvailevammaksi seuraavasti:

1. Anna alkuperäiselle kuvatiedostolle uusi, kuvailevampi tiedostonimi tietokoneella.

2. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Tuotteet.

3. Klikkaa sen tuotteen nimeä, jonka kuva täytyy päivittää.

4. Poista tuotekuva klikkaamalla Kuvat-osassa roskakoria ja valitsemalla sitten Poista.

5. Klikkaa Lisää kuvia ja valitse uudelleen nimeämäsi tiedosto, joka ladataan tietokoneelta Shopify-alustaan.

Kuvailevan tekstin käyttäminen sisäisissä linkeissä

Kun lisäät verkkokaupan sivulle osoittavan linkin tuotteen tai kokoelman kuvaukseen tai verkkosivun tai blogikirjoituksen sisältöön, varmista, että käytät kuvailevaa linkkitekstiä. Jos esimerkiksi lisäät blogipostaukseen linkin tuotteeseen, jonka nimi on Red hat, hyvä linkkiteksti voisi olla seuraavanlainen:

Tämä on parempi linkkiteksti kuin seuraava: