Sådan bekræfter du dit domæne i Shopify Plus

Bekræftelse af ejerskabet af dit domæne er en proces, der giver dig mulighed for at bevise ejerskabet af de maildomæner, der er knyttet til brugere i din organisation.

Når du har bekræftet ejerskabet af et domæne, kan du bruge følgende sikkerhedsfunktioner:

Inden du bekræfter dit domæne

Overvej at fuldføre følgende opgaver, før du bekræfter dit domæne.

Opsæt midlertidige sikkerhedsforanstaltninger

Bekræftelse af ejerskabet af din organisations domæne er en proces, der kan tage nogle dage. Hvis du planlægger at opsætte SAML-godkendelse eller SCIM-brugeradministration, kan du overveje at opsætte alternative godkendelsesmetoder i mellemtiden, som f.eks. krav om tofaktorgodkendelse.

Gennemgå dine domæner

Domæner er kun knyttet til én Shopify Plus-organisation. Brug domæner, der er eksklusive for din organisation til domænebekræftelse. Hvis du bekræfter ejerskabet af et domæne, der også benyttes af en anden organisation, vil den anden organisation ikke kunne bekræfte dette domæne.

Lad os f.eks. sige, at din organisation er datterselskab af en større virksomhed, som begge bruger Shopify. Du kan så have brugere med logins baseret på mailadresser fra din organisation samt brugere med logins baseret på mailadresser fra moderselskabet. Hvis du opsætter bekræftelse af domænet, der deles af dit datterselskab og dit moderselskab, vil moderselskabets domæne blive utilgængeligt for alle andre organisationer, der bruger Shopify. I dette tilfælde bør du kun bruge domænet, der er registreret for datterselskabet.

Hvis du har brugere, der er knyttet til et domæne, som er nødvendigt for en anden organisation i Shopify, kan du ikke gøre krav på dette domæne. Anmodninger om bekræftelse af ejerskab for disse scenarier gennemgås manuelt, og de vil højst sandsynligt blive afvist.

Du kan ikke bekræfte et domæne, der er tilgængeligt for offentligheden, som f.eks. gmail.com.

Sådan bekræfter du dit domæne

Bekræftelse af dit domæne kræver tilladelsen Brugere på organisationsniveau.

Trin:

1. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator.
  2. I afsnittet Organisation skal du klikke på Brugere > Sikkerhed.
  3. Klik på Tilføj domæne i afsnittet Bekræftelse af domæne.
  4. Angiv navnet på dit domæne, og klik derefter på Næste.
  5. Klik på knappen Kopiér for at kopiere TXT-værdien.
  6. Log ind på den konto, du har hos din domæneudbyder, opret en TXT-post, og indsæt derefter den TXT-værdi, du kopierede.
  7. Klik på Anmod om bekræftelse i din Shopify-administrator.

Domænet har nu statussen Afventer. Processen med at bekræfte dit domæne kan tage nogle dage. Når processen er gennemført, opdateres statussen for domænet til Bekræftet eller Ikke bekræftet, og du modtager en mail med flere oplysninger. Kontakt Shopify Plus-support, hvis du mener, at dit domæne er blevet afvist ved en fejl, eller hvis du oplever problemer med at bekræfte dit domæne.

Hvis du planlægger at bruge SAML-godkendelse for brugere i din organisation, kan du begynde at opsætte din SAML-konfiguration. Du behøver ikke at vente, indtil domænet er blevet bekræftet.

Tilføjelse af TXT-poster

Processen i forbindelse med ændringer af dine DNS-indstillinger varierer fra udbyder til udbyder. Du bør som regel kunne få adgang til TXT-posten ved at finde dine DNS-indstillinger, området til domæneadministration, din DNS-konfiguration eller lignende.

Sådan føjer du en TXT-post til Shopify-domæner

Hvis du har købt dit domæne hos Shopify, skal du tilføje en TXT-post i afsnittet Domæner i din Shopify-administrator.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Domæner i din Shopify-administrator.
  2. I afsnittet Shopify-administrerede domæner skal du klikke på det domæne, som du vil bekræfte.
  3. Klik på DNS-indstillinger.
  4. Klik på Tilføj tilpasset post, og vælg posttypen.
  5. I feltet Navn skal du gøre et af følgende:

• Angiv @, hvis du bekræfter dit primære domæne.
    • Angiv navnet på et underdomæne, hvis du vil bekræfte underdomænet. Hvis dit underdomæne f.eks. er retail.example.com, skal du angive retail.
  6. I feltet TXT-værdi skal du angive den TXT-værdi, som du kopierede fra din administrator.

7. Klik på Bekræft.

Sådan føjer du en TXT-post til tredjepartsdomæner

Processen i forbindelse med at føje en TXT-post til dine DNS-indstillinger varierer afhængigt af din domæneudbyder. Du bør som regel kunne få adgang til TXT-posten ved at finde dine DNS-indstillinger, området til domæneadministration, din DNS-konfiguration eller lignende.

Følgende trin gælder kun for specifikke domæneudbydere. Kontakt din domæneudbyder for at få hjælp, hvis domæneudbyderen ikke fremgår af denne liste, eller hvis du ikke kan tilføje en TXT-post.

Eksempelliste over tredjepartsdomænehosts
1&1 IONOS 123 Reg Bluehost
Domain.com Enom GoDaddy
Google Domains OVH Namecheap
Network Solutions Registrer Blacknight Solutions
HostGator

Føj en TXT-post til 1&1 IONOS

1. Log ind på din 1&1 IONOS-konto.
  2. Klik på Administrer domæne i afsnittet Dit domæne.
  3. Klik på DNS.
  4. Klik på TXT.
  5. Angiv @ i feltet Værtsnavn.
  6. I feltet Værdi skal du angive den TXT-værdi, som du kopierede fra din Shopify-administrator.
  7. Klik på Gem.

Føj en TXT-post til 123 Reg

1. Log ind på din 123 Reg-konto.
  2. Klik på Kontrolpanel.
  3. Vælg det domænenavn, som du vil bekræfte, i rullemenuen. Klik derefter på Administrer.
  4. Klik på Administrer DNS i afsnittet med dine avancerede domæneindstillinger.
  5. Klik på fanen Avanceret DNS.
  6. Vælg TXT/SPF i rullemenuen.
  7. Angiv @ i feltet Værtsnavn.
  8. I feltet Destination-TXT skal du angive den TXT-værdi, som du kopierede fra din Shopify-administrator.
  9. Klik på Tilføj.

Føj en TXT-post til Bluehost

1. Log ind på din Bluehost-konto.
  2. Klik på fanen Domæner.
  3. Klik på Administrer ud for det domænenavn, du vil bekræfte. Vælg derefter DNS.
  4. Klik på Tilføj post ud for afsnittet TXT (tekst).
  5. Angiv @ i feltet Værtspost.
  6. I feltet TXT-værdi skal du angive den TXT-værdi, som du kopierede fra din Shopify-administrator.
  7. Klik på Gem.

Føj en TXT-post til Domain.com

1. Log ind på din Domain.com-konto.
  2. Klik på Administrer på det domænenavn, du vil bekræfte.
  3. Klik på DNS og navneservere.
  4. Klik på DNS-poster.
  5. Klik på Tilføj DNS-post.
  6. Klik på knappen ud for TXT.
  7. Angiv @ i feltet Navn.
  8. I feltet Indhold skal du angive den TXT-værdi, som du kopierede fra din Shopify-administrator.
  9. Klik på Gem.

Føj en TXT-post til Enom

1. Log ind på din Enom-konto.
  2. Klik på Domæner.
  3. Klik på Mine domæner.
  4. Klik på det domænenavn, du vil bekræfte.
  5. Klik på Værtsposter.
  6. Klik på Ny række.
  7. Angiv @ i feltet Værtsnavn.
  8. Vælg TXT i rullemenuen Posttype.
  9. I feltet Adresse skal du angive den TXT-værdi, som du kopierede fra din Shopify-administrator.
  10. Klik på Gem.

Føj en TXT-post til GoDaddy

1. Log ind på din GoDaddy-konto.
  2. Klik på DNS ud for det domænenavn, du vil bekræfte, på siden Mine produkter.
  3. Klik på Tilføj.
  4. Vælg TXT på listen Type.
  5. Angiv @ i feltet Vært.
  6. I feltet TXT-værdi skal du angive den TXT-værdi, som du kopierede fra din Shopify-administrator.
  7. Klik på Gem.

Føj en TXT-post til Google Domains

1. Log ind på din Google Domains-konto.
  2. Klik på det domænenavn, du vil bekræfte.
  3. Klik på menuknappen.
  4. Klik på DNS.
  5. Gå til afsnittet Tilpassede ressourceposter.
  6. Angiv @ i feltet Navn.
  7. Vælg TXT i menuen Type.
  8. I feltet Tekst skal du angive den TXT-værdi, som du kopierede fra din Shopify-administrator.
  9. Klik på Tilføj.

Føj en TXT-post til OVH

1. Log ind på din OVH-konto.
  2. Klik på det domænenavn, du vil bekræfte, i afsnittet Mine produkter og tjenester.
  3. Klik på Tilføj en post.
  4. Vælg TXT som posttype.
  5. I feltet Værdi skal du angive den TXT-værdi, som du kopierede fra din Shopify-administrator.
  6. Klik på Næste.
  7. Klik på Bekræft.

Føj en TXT-post til Namecheap

1. Log ind på din Namecheap-konto.
  2. Klik på Administrer ud for det domæne, du vil bekræfte.
  3. Klik på Avanceret DNS.
  4. Klik på Tilføj ny post i afsnittet Værtsposter.
  5. Vælg TXT som posttype.
  6. Angiv @ i feltet Vært.
  7. I feltet Værdi skal du angive den TXT-værdi, som du kopierede fra din Shopify-administrator.
  8. Klik på Gem alle ændringer.

Føj en TXT-post til Network Solutions

1. Log ind på din Networks Solution-konto.
  2. Klik på Rediger DNS i afsnittet Mine domænenavne.
  3. Klik på Skift, hvor domænet peger hen.
  4. Vælg Avanceret DNS, og klik på Fortsæt.
  5. Klik på Rediger TXT-poster i afsnittet Tekst (TXT-poster).
  6. Angiv @ i det første tomme felt for Vært.
  7. I feltet Tekst skal du angive den TXT-værdi, som du kopierede fra din Shopify-administrator.
  8. Klik på Fortsæt.
  9. Klik på Gem ændringer.

Føj en TXT-post til Register

1. Log ind på din Register-konto.
  2. Klik på Mine domænenavne i afsnittet Mine produkter og tjenester.
  3. Klik på Rediger avancerede DNS-poster i afsnittet Administrer for det domæne, du vil bekræfte.
  4. Klik på Rediger TXT-poster i afsnittet Opdater avanceret DNS.
  5. I den post, hvor Vært er angivet til @, skal du angive den TXT-værdi, som du kopierede fra administratoren. Angiv dette i feltet Tekst.
  6. Klik på Fortsæt.
  7. Klik på Gem ændringer.

Føj en TXT-post til Blacknight Solutions

1. Log ind på din Blacknight-konto.
  2. Klik på det domæne, du vil bekræfte, på siden Websites.
  3. Klik på DNS.
  4. Klik på DNS-poster.
  5. Klik på Tilføj ny DNS-post.
  6. Vælg TXT i rullemenuen.
  7. I feltet Data skal du angive den TXT-værdi, som du kopierede fra din Shopify-administrator.

Føj en TXT-post til HostGator

Trin:

1. Log ind på din HostGator-konto.
  2. Klik på Åbn cPanel.
  3. Klik på Advanced Zone Editor i afsnittet Domæner.
  4. Vælg TXT på listen Type.
  5. Angiv dit domænenavn i feltet Navn.
  6. I feltet TXT-data skal du angive den TXT-værdi, som du kopierede fra din Shopify-administrator.
  7. Klik på Tilføj post.

Når du har bekræftet dit domæne

Når du har bekræftet ejerskabet af dit domæne, kontrolleres TXT-posten regelmæssigt for at sikre, at domænet stadig ejes af din organisation.

Hvis TXT-posten har manglet i dit domæne i 30 dage, vil du modtage en mail med besked om at tilføje den igen. Hvis du ikke føjer en TXT-post til domænet inden for 10 dage efter modtagelse af mailen, vil dit domænes status blive ændret til Ubekræftet. Du kan ikke bruge SAML-godkendelse og nulstilling af totrinsgodkendelse, når dit domænes status er Ubekræftet.

Fjern domæner

Hvis du ikke længere kræver et domæne, eller hvis du har tilføjet et ved en fejl, kan du fjerne det. Inden du fjerner domænet, skal du bekræfte, at følgende er sande:

• Ingen brugere, som bruger SAML-godkendelse, har en Shopify-konto eller en mailadresse, der er knyttet til det domæne, som skal fjernes.
  • Din SAML-godkendelse er ikke angivet til Påkrævet.

Trin:

1. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator.
  2. I afsnittet Organisation skal du klikke på Brugere > Sikkerhed.
  3. Klik på sletteikonet i afsnittet Bekræftelse af domæne.