Ondersteuning voor thema's

Voordat je je thema aanpast, moet je eerst weten welk ondersteuningsniveau beschikbaar is. Als je eenvoudige aanpassingen uitvoert, kun je ondersteuning krijgen van de ontwikkelaar van je thema. Raadpleeg onze lijst met aanvullende bronnen voor themaondersteuning als je uitgebreide wijzigingen in je thema aanbrengt.

Raadpleeg ons ontwerpbeleid voor meer informatie over aanpassingen die Shopify niet ondersteunt.

Waar vind je ondersteuning voor je thema

De beschikbare ondersteuning is afhankelijk van wie je thema hebt gemaakt.

Gratis thema's van Shopify

Als je een gratis vintage of Online Store 2.0-thema van Shopify gebruikt, kan Shopify-ondersteuning je mogelijk helpen met kleine wijzigingen aan je thema. Als je het Basic Shopify-abonnement of hoger hebt, kun je maximaal 60 minuten gratis ontwerpondersteuning gebruiken, die in stappen van 15 minuten wordt gebruikt.

Bekijk het ontwerpbeleid van Shopify voor meer informatie.

Betaalde thema's

Als je geen gratis thema van Shopify gebruikt, is je thema gemaakt door een externe themaontwikkelaar. Bekijk de ondersteunende documentatie voor je thema als je hulp nodig hebt of neem contact op met de ontwikkelaar van het thema.

Stappen

1. Klik op Thema acties.

2. Klik op Documentatie lezen of Ondersteuning.

Shopify-ontwerpbeleid

Als je een gratis vintage of Online Store 2.0-thema van Shopify gebruikt, kan Shopify-ondersteuning je mogelijk helpen met kleine wijzigingen aan je thema.

Omdat elk thema anders werkt, kunnen de soorten wijzigingen die Shopify-ondersteuning biedt, afhankelijk zijn van het thema dat je gebruikt. Om te begrijpen welke aanpassingen beschikbaar zijn, zoek je je thema in de lijst met ondersteunde thema's.

Als je het Basic Shopify-abonnement of hoger hebt, kun je maximaal 60 minuten gratis ontwerpondersteuning of ontwerptijd gebruiken, die in stappen van 15 minuten wordt gevolgd. Om te begrijpen hoeveel minuten een specifieke aanpassing in beslag neemt, controleer je de ontwerptijd in de beschrijving van de aanpassing.

Ons team houdt de tijd bij die er wordt besteed aan elk themawijzigingsverzoek dat je indient. Als je de volledige 60 minuten gratis ondersteuning gebruikt, kun je een Shopify-expert inhuren voor verdere hulp. Je kunt ook onze aanvullende bronnen voor thema-ondersteuning verkennen.

Ondersteunde thema's en aanpassingen

Shopify-ondersteuning kan aanpassingen maken aan de volgende gratis thema's. Klik op de naam van het thema om de ondersteunde aanpassingen voor het thema te verkennen.

Shopify-ondersteuning beoordeelt geschiktheid voor aanpassingen per geval. Als je op zoek bent naar een aanpassing die niet wordt vermeld in de ondersteunde aanpassingen voor je thema, kan Shopify-ondersteuning je mogelijk nog steeds helpen.

Beperkingen

Hoewel de ondersteuning van Shopify een groot aantal basisaanpassingen kan ondersteunen, moet je er rekening mee houden dat Shopify niet kan helpen met de volgende taken:

• het bewerken van de checkout;
  • Thema's aanpassen of oplossen die belangrijke codewijzigingen bevatten
  • het installeren, verwijden of wijzigen van apps van derden (apps die niet door Shopify zijn ontwikkeld);
  • het aanpassen of probleemoplossing van code van derden (code die niet is ontwikkeld door Shopify, inclusief code van experts en forums);
  • het aanpassen of probleemoplossing van content die is toegevoegd via de RTF-editor;
  • Nieuwe lettertypen toevoegen
  • Afbeeldingen bewerken (inclusief bijsnijden, kleurprofielen aanpassen, achtergronden verwijderen, etc.)
  • Implementatie van wijzigingen die misleidende of bedrieglijke informatie bieden aan klanten
  • aangepaste vertaaldiensten (inclusief templates voor printer- en e-mailmeldingen voor bestellingen).

Voorbereidingen voor het opnemen van contact met de ondersteuning

Volg deze stappen voordat je contact opneemt met Shopify-ondersteuning:

Als je winkelinstallatie is voltooid en de aanpassing die je zoekt niet mogelijk is met behulp van de themabewerker, kun je contact opnemen met ondersteuning die de aanvraag kan evalueren.

Wanneer je contact hebt opgenomen met ons ondersteuningsteam en je aanvraag hebt ingediend, ontvang je binnen twee tot vier werkdagen een antwoord.

Ondersteunde browsers

De opmaak, browserervaring en aankoopacties van een thema moeten de volgende browsers en releases ondersteunen:

Desktopversie van browsers

• Safari - laatste twee releases voor Mac
  • Chrome - laatste drie releases voor Mac en pc
  • Firefox - laatste drie releases voor Mac en pc
  • Edge - laatste twee releases voor pc

Mobiele browsers

• Mobile Safari - laatste twee releases voor iOS
  • Chrome Mobile - laatste drie releases voor Android en iOS
  • Samsung Internet - laatste twee releases voor Android

Webviews en andere toepassingen

Thema's moeten surfen en kopen ondersteunen wanneer ze in webviews worden weergegeven voor de volgende toepassingen:

• Instagram - nieuwste release voor Android en iOS
  • Facebook - nieuwste release voor Android en iOS
  • Pinterest - nieuwste release voor Android en iOS

Aanvullende bronnen

Hoewel Shopify geen uitgebreide of geavanceerde thema-aanpassingen ondersteunt, zijn er verschillende andere ondersteuningsbronnen beschikbaar.

Forum voor het bespreken van themaontwerpen

Het Shopify-ontwerpforum biedt richtlijnen voor het bewerken van HTML, CSS of Liquid om je onlinewinkel aan te passen. Als je hulp nodig hebt bij het bewerken van themabestanden, kun je een vraag stellen in het forum Shopify Design. Je kunt ook zoeken in de berichten om te zien wat andere Shopify-ondernemingen doen met hun thema's.

Forum voor feedback over je winkel

Je kunt om advies en feedback vragen over kleuren, lettertypen en andere ontwerpbeslissingen voor je winkel via het forum Feedback op mijn winkel.

Ondersteuning voor apps

Als je hulp nodig hebt bij een app die is ontwikkeld door Shopify, kun je contact opnemen met de klantenservice van Shopify voor assistentie.

Als je hulp nodig hebt met een externe app, zoek de app op in de Shopify App Store en klik op Ondersteuning om contact op te nemen met de app-ontwikkelaar.

Tekst met opmaak-editor

Als je hulp nodig hebt bij het opmaken van je content met de tekst met opmaak-editor, installeer een app om de pagina's in je winkel te bewerken.

Onlinewinkel snelheidsrapport en aanbevelingen

Een snelle onlinewinkel kan de winkelervaring voor je klanten verbeteren, je winkel beter vindbaar maken en de conversie verhogen. Je kunt zien hoe je winkel presteert tegen industriestandaarden en andere Shopify-winkels zoals die van jou door het rapport Snelheid onlinewinkel te bekijken. Als je hulp nodig hebt met de snelheid van je onlinewinkel, raadpleeg dan De snelheid van je onlinewinkel verbeteren

Shopify Theme Store

Als je hulp wilt bij het toevoegen van functionaliteit aan je thema, zoals een zijbalk, het inzoomen op afbeeldingen, een extra diavoorstelling of oneindig scrollen, kun je in plaats hiervan een ander thema proberen. Als je thema niet de gewenste functionaliteit heeft, zoek in de Theme Store naar een thema dat beter aansluit bij je behoeften.

Shopify-experts

Shopify-experts zijn ervaren professionals in de branche die over uitgebreide kennis beschikken van het maken, bijwerken en perfectioneren van Shopify-thema's.

Ga naar de Shopify Experts Marketplace als je een ontwerper of ontwikkelaar wilt inhuren om je thema aan te passen.