Stöd för teman

Se till att du förstår vilken supportnivå som finns tillgänglig innan du anpassar ditt tema. Om du gör grundläggande anpassningar kan du få support från temaskaparen. Se vår lista över ytterligare temasupport om du gör omfattande ändringar.

Se vår designpolicy för mer information om anpassningar som Shopify inte stödjer.

Här hittar du support för ditt tema

Vilken support du har tillgång till varierar efter vem som har skapat ditt tema.

Gratisteman från Shopify

Om du använder ett gratis vintagetema eller tema för Webbutik 2.0 från Shopify kan Shopify-supporten kanske hjälpa dig med små ändringar i ditt tema. Om du använder Basic Shopify-planen eller högre kan du använda upp till 60 minuters gratis designsupport, som används i steg om 15 minuter.

Granska Shopifys designpolicy för mer information.

Betalteman

Om du inte använder ett gratistema från Shopify är ditt tema skapat av en tredjeparts-temautvecklare. Se över supportdokumentationen för ditt tema eller kontakta temautvecklaren för att komma i kontakt med tillgänglig support.

Obs! Temautvecklare från tredje part tillhandahåller inte anpassningar. Om du behöver hjälp med att anpassa ett betalt tema kan du anlita en Shopify-expert.

Steg:

1. Klicka på Temaåtgärder.

2. Klicka på Visa dokumentation eller Få support.

Shopifys designpolicy

Om du använder ett gratis vintagetema eller tema för Webbutik 2.0 från Shopify kan Shopify-supporten kanske hjälpa dig med små ändringar i ditt tema.

Eftersom alla teman skiljer sig åt kan de typer av ändringar som Shopify-supporten gör bero på det tema du använder. Hitta ditt tema i listan över teman som stöds för att ta reda på vilka anpassningar som finns tillgängliga.

Om du använder Basic Shopify-planen eller högre kan du använda upp till 60 minuters gratis designsupport, eller designtid, som spåras i steg om 15 minuter. Kontrollera designtiden i anpassningsbeskrivningen för att ta reda på hur många minuter det tar att slutföra en specifik anpassning.

Vårt team registrerar hur mycket tid de har ägnat åt varje förfrågan om temaändring som du lämnar in. Du kan vända dig till en Shopify-expertför ytterligare hjälp om du har använt upp dina 60 minuter. Du kan också utforska våra ytterligare resurser för temasupport.

Teman och anpassningar som stöds

Shopify-supporten kan göra anpassningar i följande gratisteman. Klicka på temats namn för att utforska de anpassningar som stöds för temat.

Shopify-supporten utvärderar möjligheten till anpassning från ärende till ärende. Om du letar efter en anpassning som inte finns listad bland de anpassningar som stöds för ditt tema kanske Shopify-supporten fortfarande kan hjälpa till.

Begränsningar

Shopify-supporten kan hjälpa till med många grundläggande anpassningar men tänk på att Shopify inte kan hjälpa till med följande:

• Redigera kassan
  • Anpassa eller felsöka teman som innehåller signifikanta kodändringar
  • Installera, ta bort eller modifiera tredjepartsappar (appar som Shopify inte har utvecklat)
  • Anpassning eller felsökning av tredjepartskod (kod som inte har utvecklats av Shopify, inklusive kod från experter och forum)
  • Anpassning eller felsökning av innehåll som läggs till via RTF-redigeraren
  • Lägga till nya typsnitt
  • Redigera bilder (inklusive beskärning, justering av färgprofiler, borttagning av bakgrunder etc.)
  • Implementera ändringar som ger vilseledande eller vilseledande information till kunder
  • Anpassa översättningstjänster (inklusive mallar för orderskrivare och e-postavisering)

Förbereda kontakt med supporten

Innan du kontaktar Shopify-supporten bör du slutföra följande steg:

Om din butikskonfigurering har slutförts och anpassningen du letar efter inte är möjlig att genomföra med temaredigeraren, kan du kontakta supporten för en förfrågningsgranskning.

Du kan förvänta dig en statusuppdatering inom 2–4 arbetsdagar efter att ha kontaktat vårt supportteam och lämnat in din förfrågan.

Stödda webbläsare

En temas utformning, surfupplevelse och inköpsåtgärder måste ha stöd följande webbläsare och utgåvor:

Obs! En utgåva hänvisar till den senaste större versionen av en webbläsare. De senaste versionerna av Safari kan till exempel vara 10.x.x och x.x.

Skrivbordswebbläsare

• Safari – de senaste två utgåvorna för Mac
  • Chrome – de senaste tre utgåvorna för Mac och PC
  • Firefox – de senaste tre utgåvorna för Mac och PC
  • Edge – de senaste två utgåvorna för PC

Mobila webbläsare

• Safari för mobil – de senaste två utgåvorna för iOS
  • Chrome för mobil – de senaste tre utgåvorna för Android och iOS
  • Samsung Internet – de senaste två utgåvorna för Android

Webviews och andra applikationer

Teman måste ha stöd för bläddring och inköpsåtgärder när de återges i Webviews för följande applikationer:

• Instagram – den senaste utgåvan för Android och iOS
  • Facebook – senaste utgåvan för Android och iOS
  • Pinterest – den senaste utgåvan för Android och iOS

Ytterligare API-resurser

Det finns flera övriga supportresurser tillgängliga om Shopify-supporten inte kan hjälpa till med omfattande eller avancerade temaanpassningar.

Forum för att diskutera temadesigner

Shopifys designforum ger vägledning om hur man redigerar HTML, CSS eller Liquid för att anpassa en webbutik. Ställ frågor i Shopifys designforum om du behöver hjälp med att redigera temafiler. Du kan också söka igenom inläggen för att se vad andra Shopify-handlare gör med sina teman.

Forum för feedback för din butik

I forumet för Feedback på min butik kan du be om vägledning och feedback avseende färger, typsnitt och andra designbeslut för din butik.

Support för appar

Kontakta Shopify-supporten för hjälp med en app som Shopify har utvecklat.

Om du behöver hjälp med en tredjepartsapp kan du leta upp appen i Shopify App Store och klicka på Support för att kontakta apputvecklaren.

RTF-redigeraren

Installera en app för att redigera sidor i din butik om du behöver hjälp med att formatera ditt innehåll med RTF-redigeraren.

Webbutikens hastighetsrapport och rekommendationer

En snabb webbutik kan förbättra shoppingupplevelsen för dina kunder, göra din butik mer synlig och öka konverteringen. Du kan se hur din butik står sig jämfört med branschstandard och andra Shopify-butiker som liknar din genom att titta på webbutikens hastighet. Om du behöver hjälp med din webbutiks hastighet, se Förbättra hastigheten i din webbutik.

Shopify Theme Store

Testa att använda ett annat tema om du vill kunna lägga till funktionalitet i ditt tema, t.ex. en sidopanel, bildzoom, ett bildspel eller oändlig bläddring. Sök i Theme Store för att hitta ett tema som bättre passar dina behov om ditt tema inte tillhandahåller funktioner som du behöver.

Shopify-experter

Shopify-experter är erfarna yrkesmänniskor i branschen som har omfattande kunskaper om att skapa, uppdatera och förbättra Shopify-teman.

För att anlita en designer eller en utvecklare för att anpassa ditt tema besök Shopify Experts Marketplace.