Thema's toevoegen, bekijken en kopen

Om je op weg te helpen, is er op de pagina Thema's van je beheerder een standaardthema ingesteld wanneer je een Shopify-account opent. Als je een ander thema voor je onlinewinkel wilt aanpassen voeg dit dan toe aan je beheercentrum.

Je kunt op een paar manieren een thema toevoegen:

Je kunt meerdere thema's aan je account toevoegen om nieuwe thema's uit te proberen, seizoensversies van je gepubliceerde thema te behouden of wijzigingen in een kopie van je gepubliceerde thema te testen. Je kunt een voorbeeld van elk van deze thema's bekijken, maar er kan slechts één thema tegelijk worden gepubliceerd. Wanneer je overschakelt naar een nieuw thema, heb je nog steeds toegang tot je oude thema op de pagina Thema's in Shopify.

Het aantal thema's dat je kunt toevoegen, is afhankelijk van je abonnement. Je kunt maximaal 20 thema's toevoegen aan je Shopify-account. Zie Shopify Plus voor themalimieten op Shopify Plus. Als je de themalimiet van je abonnement bereikt, moet je een thema verwijderen voordat je een nieuw thema kunt toevoegen.

Nadat je een thema hebt toegevoegd, kun je een link maken, zodat je een voorbeeld van je thema kunt delen met anderen. Dit kan handig zijn als je feedback wilt voordat je een nieuw thema publiceert of je onlinewinkel start.

Een gratis thema toevoegen vanuit de beheerder

Gratis thema's worden ontwikkeld door Shopify. Hulp bij aanpassingen voor gratis thema's wordt ondersteund door Shopify.

Stappen

1. Klik in de sectie Gratis thema's onderaan de pagina op Gratis thema's verkennen. Er verschijnt een venster met alle gratis thema's.
  2. Klik op een thema om meer informatie te krijgen over de functies en om een voorbeeld van de beschikbare themastijlen te bekijken.
  3. Klik op de knop Toevoegen voor het betreffende thema. Het thema wordt toegevoegd aan de pagina Thema's in je beheerder.

Probeer een betaald thema uit de Shopify Theme Store

Voordat je het besluit neemt een thema te kopen, kun je het proberen door een voorbeeld van het thema te bekijken in je Shopify-beheercentrum. Terwijl je een voorbeeld van een thema bekijkt, kun je je themabewerker gebruiken om deze aan te passen, bijvoorbeeld door het te wijzigen in je merkkleuren, merkstijl en producten. Alle wijzigingen die je aan aanbrengen, worden opgeslagen wanneer je het thema koopt.

Je kunt van maximaal 19 betaalde thema's tegelijkertijd een voorbeeld bekijken, waarmee je verschillende thema's kunt vergelijken voordat je er een koopt. Betaalde thema's die je probeert te gebruiken, hebben een proeflabel voor thema's.

Neem contact op met de ontwikkelaar van het thema voor ondersteuning bij een betaald thema.

Stappen

1. Ga naar de Shopify Theme Store en kies een betaald thema.
  2. Klik op Thema proberen om het thema aan je onlinewinkel toe te voegen.
  3. Klik in het Shopify-beheercentrum op Onlinewinkel > Thema's.
  4. Klik in de sectie Themabibliotheek op Acties naast het thema waar je een voorbeeld van wilt bekijken.
  5. Klik op Voorbeeld.

Je kunt ook een thema aanpassen waar je een voorbeeld van bekijkt. Als je tevreden bent met hoe het thema eruitziet met je winkel, kun je het thema kopen en alle aanpassingen die je hebt gemaakt behouden terwijl je een voorbeeld ervan bekijkt.

Een thema kopen in de Shopify Theme Store

Nadat je een betaald thema in je onlinewinkel hebt geprobeerd, kun je ervoor kiezen om het te kopen. Je kunt alleen thema's publiceren in je onlinewinkel die je hebt gekocht.

Betaalde thema's worden aangemaakt door externe thema-ontwerpers. Algemene ondersteuning en updates voor thema's van externe partijen wordt gegeven door de ontwikkelaar van het thema. Als je geavanceerde aanpassingen nodig hebt, maar geen ervaring hebt met het ontwikkelen van websites met HTML, CSS en JavaScript, overweeg dan om een Shopify-expert in te huren.

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Onlinewinkel > Thema's.
  2. Klik in de sectie Themabibliotheek op Acties naast het thema dat je wilt aanschaffen.
  3. Klik op Kopen om de transactie te beginnen.

Een themabestand uploaden vanaf je computer

Als je een thema hebt in een ZIP-bestand op je computer, kun je dit uploaden naar de pagina Thema's in het beheercentrum.

Voordat je uploadt, moet je ervoor zorgen dat je themabestanden in één ZIP-bestand zijn gecomprimeerd.

Stappen

1. Klik in het gedeelte Themabibliotheek op Thema uploaden.
  2. Klik in het venster Thema uploaden op Bestand kiezen om het ZIP-bestand te selecteren dat je wilt uploaden.
  3. Klik op Uploaden. Het thema wordt toegevoegd aan de pagina Thema's in je beheercentrum.

Thema's overschakelen

Wanneer je nieuwe thema's aan je winkel toevoegt, verschijnen deze in het gedeelte Themabibliotheek van de pagina Thema's in Shopify. Je kunt overschakelen naar een nieuw thema door deze te publiceren in je onlinewinkel. Wanneer je een nieuw thema publiceert, is je oude thema nog steeds beschikbaar in de themabibliotheek (en je kunt deze weer bezoeken als je wilt).

Als je je thema handmatig bijwerkt, verschijnt de bijgewerkte versie van je thema als een afzonderlijke versie in de themabibliotheek. Wanneer je overschakelt naar de bijgewerkte versie, is de oude versie van je thema nog steeds beschikbaar in de themabibliotheek. Voor meer informatie, zie Thema's bijwerken.

Voorbereiden om van thema's te wisselen

Wanneer je een thema aan je themabibliotheek toevoegt, kun je het aanpassen voordat je het publiceert. Dit is een goede kans om het nieuwe thema te bekijken en de instellingen en content aan te passen om je bedrijf weer te geven, voordat je je bestaande thema vervangt. Je kunt ook schakelen tussen meerdere thema's die je hebt voorbereid zonder dat je ze opnieuw hoeft in te stellen.

De producten, collecties, navigatiemenu's, pagina's en blogposts van je winkel worden niet gewijzigd of verwijderd wanneer je overschakelt naar een nieuw thema, omdat ze worden beheerd in het beheercentrum, gescheiden van het thema. De content en instellingen die worden beheerd met behulp van de themabewerker, themacode-editor en taaleditor zijn echter uniek voor elke thema en themaversie die je uploadt.

De volgende delen van je onlinewinkel zijn aan het thema gekoppeld. Je moet deze onderdelen van je onlinewinkel aanpassen voor elk thema dat je wilt gebruiken.

• De instellingen die worden toegepast op statische secties in je winkel. Deze secties bepalen meestal het uiterlijk en de functionaliteit van pagina's zoals de productpagina of secties die op meerdere pagina's worden weergegeven, zoals kop- en voettekstsecties.
  • De dynamische secties die op je homepage worden weergegeven en de content in elke sectie.
  • Thema-instellingen, inclusief kleuren en lettertypen die op je onlinewinkel worden toegepast.
  • Thematekst.
  • Codeaanpassingen, inclusief codeaanpassingen die door een app zijn toegevoegd.
  • Beschikbare themasjablonen.

Niet alle thema's ondersteunen alle Shopify-functies. Bekijk de lijst met themafuncties om er zeker van te zijn dat het de functies heeft die je nodig hebt.

Een themavoorbeeld met anderen delen

Als je op het punt staat je onlinewinkel te starten of de look-and-feel ervan wilt wijzigen door een nieuw thema te publiceren, kun je feedback vragen aan anderen door een voorbeeld van je thema te delen. Je kunt een link maken waarmee anderen toegang krijgen tot een voorbeeld van elk thema dat je in je Shopify-beheercentrum hebt toegevoegd. Het thema hoeft niet te worden gepubliceerd om te worden gedeeld.

Via een voorbeeldlink kunnen anderen je onlinewinkel verkennen, maar ze hebben geen toegang tot de checkout. Wanneer je een voorbeeldlink hebt gemaakt, blijft deze 14 dagen actief. Je kunt zo vaak als je wilt nieuwe links maken. Het maken van een nieuwe link heeft geen invloed op oude voorbeeldlinks.

Stappen

1. Klik voor het thema dat je wilt delen op Acties en selecteer Voorbeeld.
  2. Klik in de voorbeeldbalk onderaan de pagina op Voorbeeld delen. Er wordt een venster geopend met een unieke link voor delen.
  3. Klik op Link kopiëren om de link naar het klembord te kopiëren.
  4. Plak de link in e-mails, chatberichten of social media om deze te delen.